,
  • BIST 9441.89
  • Altın 2500.822
  • Dolar 32.5968
  • Euro 34.7549
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 20 °C

Gaziantep Umut Kervanı, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü

Gaziantep Umut Kervanı, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü
​Kentte ​yaptığı yardımlarla fakir ve muhtaçları sevindiren Gaziantep Umut Kervanı, Ramazan ayının da bereketiyle, ay boyunca yaptığı yardımlarla binlerce ihtiyaç sahibine el uzattı.

​Ramazan ayı öncesi "Hayat Birlikte Güzel" sloganıyla başlattığı yardım çalışmalarıyla fakir, mülteci ve muhtaç ailelere bir ay yetecek miktarda hazırlanan Ramazan gıda kolilerini dağıtan Gaziantep Umut Kervanı, yardım çalışmalarıyla yoksul ve mağdurların yüzlerini güldürerek, hayır dualarını aldı.

On bir ayın sultanı Ramazan ayı öncesinde başlattığı yardım dağıtımlarını bayram arifesine kadar sürdüren Gaziantep Umut Kervanı, Ramazan Bayram öncesi de ihtiyaç sahiplerine yardımlarda bulundu.

Üç aylarda başlattığı yardım dağıtımlarını Ramazan ayında artıran ve kentte binlerce aileye ulaştırdığı Ramazan kolisiyle maddi durumu düşük yetim, mülteci ve fakir ailelerin temel ihtiyaçlarını gideren Gaziantep Umut Kervanı, yardım çalışmalarına Ramazan Bayramı’ndan sonra da devam edecek.

Ramazan ayının başından başladıkları yardım çalışmalarını bayram arifesine kadar sürdürdüklerini dile getiren Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, İLKHA’ya yaptığı açıklamada, Ramazan ayı boyunca yaptıkları yardımlarla ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmenin sevincini yaşadıklarını söyledi.

Umut Kervanı olarak yetim, fakir ve muhtaç ailelere ulaşmak için ellerinden gelen her türlü gayret ve çabayı sarf ettiklerini ifade eden Özaslan, Ramazan ayında da hayırseverlerin yardımlarını fakir ve muhtaçlara ulaştırdıklarını ve bundan dolayı sevinçli olduklarını belirtti.

Umut Kervanı olarak Gaziantep'te yıllardan beri hizmet yapan yardım kuruluşu olduklarını anımsatan Özaslan, her sene olduğu gibi bu Ramazan ayında da yaptıkları yardımlarla binlerce ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürmenin sevincini yaşadıklarını söyledi.

"Ramazan ayı öncesinden başlayarak ay boyunca ailelere gıda kolilerimizi dağıttık"

Ramazan ayı öncesi başladıkları yardım çalışmalarını ay boyunca sürdürdüklerini aktaran Özaslan, "Bu sene de Ramazan ayı öncesi hazırlıklarımızı yaptık ve yardım çalışmalarımıza başladık. İhtiyaç sahibi aileleri daha önceden tespit etmiştik. Ramazan ayı öncesinden başlayarak ay boyunca ailelere gıda kolilerimizi dağıttık." dedi.

"Yılın 12 ayı boyunca yardım çalışmalarımız devam ediyor"

Umut Kervanı, yılın 12 ayı boyunca aralarında yetim, öksüz, dul ve mülteci olan ihtiyaç sahiplerine başta gıda olmak üzere nakdi, giyim ve ayakkabı gibi çeşitli yardımlarda bulunduklarını belirten Özaslan, şunları söyledi:

"Allah kısmet ederse Ramazan ayından sonra da yılın 12 ayı boyunca yardım çalışmalarımıza devam edeceğiz, mağdur ve ihtiyaç sahibi olan ailelere Umut Kervanı olarak gıda yardımlarımızı ulaştıracağız. Allah-u Teâlâ bu konuda bizlere ulaşan hayırseverlerin hayırlarını kabul eylesin, kazançlarına bereket katsın. Umut Kervanı olarak uzun yıllardan beri yardım çalışmalarımızı yapıyoruz. Umut Kervanı kente bilinen bir kurum ve kuruluş olduğundan dolayı bu Ramazan'da bizim için çok yoğun geçti. Ramazan ayı öncesi başlayan ve Ramazan ayı boyunca devam eden hazırlıklarımız ve çalışmalarımız, Ramazan ayından sonra da devam edecek."

Covid-19 nedeniyle bu yıl ihtiyaç sahiplerinin sayısının arttığına dikkat çeken Özaslan, Umut Kervanı olarak Ramazan boyunca çok sayıda aileye yardım yaptıklarını anımsattı.

"Bu sene geçen yıllara göre daha çok yardım talebinde bulunuldu"

Özaslan, "Ramazan ayı geldiğinde genel olarak ihtiyaç sahibi ailelerin listeleri kabarık oluyor. Ramazan ayı içerisinde ihtiyaç sahibi ailelerin talepleri daha çok oluyor. Bu sene ise geçen yıllara göre daha çok yardım talebinde bulunuldu. Çünkü malum Coronavirus hastalığından dolayı birçok kişi mağdur oldu. Evinden çıkamaz ve işine gidemez oldu. Bundan dolayı çok ciddi manada ihtiyaçlar hâsıl oldu. Genel olarak Umut Kervanı olarak imkânlarımız ölçüsünde bize müracaat eden ihtiyaç sahibi olan birçok aileye gıda kolilerimizi ulaştırdık. Tabi ki bu konuda imkânlarımız sınırlıydı." ifadelerini kullandı.

"Bize destek veren hayırseverlere teşekkür ediyoruz"

Yardım çalışmalarında kendilerine destek veren hayırseverlere desteklerinden dolayı teşekkür eden Özaslan, "Hayırseverlerin desteği olmasaydı, belki bize müracaat eden ve zor durumda olan ailelere ulaşamayacaktık. Neticede yardımlarımız hayırseverlerden gelen hayırlardır. Biz Umut Kervanı olarak sadece bu konuda bir köprü oluyoruz." diye konuştu.

"Tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını kutlar ve tebrik ederim"

Ramazan ayından sonra da ihtiyaç sahibi olan ailelere 12 ay boyunca yardımcı olmaya çalışacaklarını belirten Özaslan, " Allah-u Teâlâ hayırseverlerin yaptıkları ve yapacakları hayırlarını da kabul eylesin. Yardım çalışmalarında çalışan ve gayret eden tüm gönüllü kardeşlerimden de Allah razı olsun. Umut Kervanı olarak çalışmalarımız inşallah devamlıdır ve devam edecek. Allah herkesten razı olsun. Bu vesile tüm İslam âleminin de Ramazan Bayramını kutlar ve tebrik ederim. Bu bayramın hayırlara vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ederim." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55