,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 21 °C

“Gaziantep Suriyeliler konusunda model bir şehir”

“Gaziantep Suriyeliler konusunda model bir şehir”
Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i makamında ziyaret eden Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, Gaziantep’in mülteciler konusunda model bir şehir olduğunu söyledi.

Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, bölgenin ve dünyanın huzuru ve barışı için Türkiye ile Almanya’nın geçmişte olduğu gibi dünyanın en büyük sorunu olan göç ve mülteciler meselesinde daha güçlü bir çalışmayı  nasıl ortaya koyarız anlamında yeniden bir araya gelmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Avrupa ülkeleri ile Almanya’nın özellikle Suriyeli sığınmacılar konusunda takındığı tavrın olmasına rağmen, Almanya’nın göç konusunda yarım asırlık tecrübesi olduğunu belirten Şahin, şunları söyledi:

 “Almanya’nın göç konusunda da bir yarım asırlık tecrübesi var. Almanya’nın bu tecrübesinden daha fazla istifade etme, birlikte daha güçlü bu dünyanın en büyük insani sorununa nasıl daha iyi koordine olabiliriz, birlikte daha iyi ne yapabiliriz düşüncesiyle,   bunu yeniden değerlendirme fırsatı bulmuş oluyoruz. O yüzden Almanya Başbakanı Angela Merkel’in en fazla ziyaret ettiği ülke de Türkiye oldu. Başbakanımızın geçen hafta Almanya’da kendisiyle yeniden bir araya gelme fırsatı oluştu. Dolayısıyla liderlerimiz en üst düzeyde bu çalışmayı yaparken, biz de bu altyapıyı daha nasıl kuvvetlendirebiliriz, birlikte ne yapabiliriz diye yoğun bir şekilde çalışıyoruz.”

Şahin, önümüzdeki  Mayıs ayı içerisinde “Uluslararası Göç Sempozyumu” düzenleneceğini ve sempozyumun bir kısmının İstanbul, bir kısmının da Gaziantep’te yapılacağını da hatırlattı.

Gaziantep’in 400 bini aşkın Suriyeliyi kabul ederek, onların uyum sağlaması konusunda örnek bir şehir olduğunu ifade eden Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Erdmann da şöyle konuştu:

“Mülteci krizi olarak tanımladığımız şey, aslında insani bir felakettir. Bu felakete Türkiye, Almanya ve uluslararası toplumla birlikte karşı koyabiliriz. Gaziantep’te mülteciler konusunda gerçekten gelecek inşa ediliyor, gelecek yazılıyor, gelecek tanımlanıyor. . Gaziantep küresel bir merkez haline gelmiştir bu insani felaketle baş etme konusunda. Özellikle altını çizmek isterim, Gaziantep büyük bir başarıyla model olma özelliğine sahiptir.” (İLKHA)

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55