,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 18 °C

​ "Gaziantep Şehir Hastanesi bölgenin sağlık üssü olacak"

​ "Gaziantep Şehir Hastanesi bölgenin sağlık üssü olacak"
​Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, inşaat çalışmaları devam eden Gaziantep’teki Şehir Hastanesi'nin, bölgenin sağlık üssü olacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Gaziantep'te, beraberindeki Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile inşaatı süren Gaziantep Şehir Hastanesinde incelemelerde bulundu.

Hastane ile ilgili yetkililerden bilgi alan Bakan Koca, daha sonra Gaziantep Valiliğini ziyaret etti. Vali Gül ve protokol tarafından karşılanan Koca, valilik şeref defterini imzaladı. Bakan Koca, Vali Gül’den kentteki sağlık yatırımlarıyla ilgili bilgi aldı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Gaziantep milletvekillerinin de eşlik ettiği ziyarette Koca, kentteki sağlık yöneticileri ile basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Koca, Gaziantep’e yapılan sağlık yatırımları ile ilgili bilgi verdi.

Yatırımların özellikle 59’nun birinci basamak olmak üzere toplam 83 sağlık kuruluşu ve bunun da 20 tanesinin faaliyete devam eden hastane olduğunu aktaran Koca, devam eden en önemli yatırımlardan bir tanesinin de Gaziantep Şehir Hastanesi olduğunu söyledi.

“Gaziantep sağlığın üssü olacak”

Gaziantep Şehir Hastanesi’nin Ankara ve İstanbul’dan sonra üçüncü büyüklükte olduğunu dile getiren Koca, “Şehir Hastanemiz 1875 yataklı 638 bin metre kare kapalı alanı, 330 dönümlük bir arazi üzerine inşa edilen ve şu an geldiği inşaat seviyesinde yüzde 35 olan, gelecek yıl bitirilmesini hedeflediğimiz bir hastanemiz. Şehir Hastanesi toplam 6 tane dal hastanesinden oluşmakta. Yani şehir hastanelerini özellikle yeni dönemde bulundukları bölgeye en üst noktada hizmet veren, hem üniversite ile işbirliği hem klinik çalışmalar hem özellikli mükemmeliyet merkezi dediğimiz merkezlerle hizmet veren hastanın oradan başka bir sağlık kuruluşuna veya başka bir İle sevk edilmediği, bölgenin sağlık üssü olarak konumlandırdığımız hastaneler şehri olarak tanımlıyoruz. Bu anlamda Gaziantep’te bu hastanenin gelecek yıl faaliyete geçmesiyle Gaziantep’in sağlık üssü olacağını çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Yani buradan hastalar artık başka bir yere sevk edilmeden hatta dışarıdan özellikli müdahalelerin yapıldığı, hastanın sevk edilebileceği, kabul edilebileceği bir merkez olacak.” dedi.

“Şehir hastanesinde her türlü teknik altyapı var”

Şehir hastanelerinde her türlü alt yapının bulunduğunu belirten Bakan Koca, “Aynı zamanda şehir hastanelerini yeni dönemde birbiriyle ilişkilerini de sağlayarak üniversitelerle birlikte kullanım da söz konusu olduğu için üniversiteler hastanesi, adeta bir hastaneler şehri gibi planladığımızı söylemek isterim. Şehir hastanesinde her türlü teknik altyapının olduğu onkoloji, radyoterapi, kalp damar cerrahisi, pediatrik kalp damar cerrahisi, diyaliz ve benzeri hiçbir eksiğinin olmadığı bir hastane olarak planladığımızı ayrıca belirtmek isterim.” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, Karkamış ilçesinde devam eden yatırımlar içerisinde yer alan ve yüzde 97 geçici kabul dönemine gelinerek 20 yataklı hastanenin nisan ayında hasta kabulüne başlaması planlandığını ifade etti.

 Bakan Koca, ihale aşamasında olan 34 tane birinci basamak ağırlıklı olmak üzere, ihale, proje ve planlama aşamasında olan hastanenin olduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

“Bunlardan bir tanesi Yavuzeli, 10 nisanda ihalesi yapılacak 20 yataklı bir hastane ihalesini de ben buradan söylemek isterim. Nizip’te yine 400 yataklı hastanenin proje hazırlıkları yapılıyor, onu da hızla sürecini tamamlamak istiyoruz.”

Yapımı tamamlanan ancak bir türlü hizmet vermeyen Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesi ile ilgili de bilgi  veren Koca, hastanenin şu anda daha çok 25 Aralık Devlet Hastanesine poliklinik hizmeti verir halde değerlendirildiğini, 9 ameliyathanesi olan bu hastaneyi mayıs ayını geçirmeden tam anlamıyla faaliyete geçirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Acil Sağlık Hizmetleri hakkında da bilgi veren Koca, son 16 yıldan bu yana 7 olan acil istasyon sayısının 49’a çıkarıldığını yine ambulans sayısının ise 7’den 80’e çıkarıldığını bildirerek, bu yıl verilen 11 yeni ambulans ile bu sayının 91’e çıktığını söyledi.

“Önümüzdeki dönem sağlıkta yerlileşme artacak”

Koca, yerli ve millileşme çalışmalarını çok önemsediklerini belirterek, “Ben kendimi bu anlamda son derece sorumlu görüyorum. Hem bölgesel hem bakanlık olarak bizim aktif yapacaklarımız hem de Sağlık Vadisi dahil olmak üzere, gerekirse ürün odaklı fonlama dahil yerlileşme ve millileşmeyi çok önemseyeceğimiz bir dönem yaşayacağımızı söylemek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, daha sonra Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55