,
  • BIST 9560.72
  • Altın 2487.648
  • Dolar 32.4936
  • Euro 34.7959
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 23 °C

Gaziantep otogarında beklenen bayram yoğunluğu yok

Gaziantep otogarında beklenen bayram yoğunluğu yok
Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Türkiye’nin birçok yerinde şehirlerarası otobüs terminallerinde yoğunluk yaşanırken, Gaziantep’te beklenenin aksine herhangi bir yoğunluğun yaşanmadığı gözlendi.

​Her yıl ek seferlerin düzenlendiği Gaziantep’te Ramazan Bayramı’na 3 gün kalmasına rağmen bu yıl şehirlerarası otobüs terminalinde beklenen bayram yoğunluğu yaşanmadı.

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Türkiye’nin birçok yerinde şehirlerarası otobüs terminallerinde yoğunluk yaşanırken, Gaziantep’te beklenenin aksine herhangi bir yoğunluğun yaşanmadığı gözlendi. Firma temsilcileri, geçen yıllardaki bayramlarda otogarda daha fazla yoğunluk yaşandığını ve bu yıl ise bekledikleri yoğunluğun yaşanmadığını belirtti.

Her yıl ek seferlerin yapıldığı, birçok yolcunun bilet bulamadığı, otobüs gişelerinde istenilen gün ve saatte bilet bulmanın mümkün olduğu görüldü. Yolcu sayısı beklenenin altında olunca, otogarda sakinlik olduğu gözlendi.

Firma yetkilileri yapmış oldukları açıklamalarda herhangi bir yoğunluğun yaşanmadığını ve bayram öncesi aşırı sakin geçtiğini, otobüslerin boş gittiğini ve zararda olduklarını söylediler.

Bayramı sevdikleriyle beraber geçirmek için Gaziantep’ten başka illere gitmek isteyenler kısmen de olsa şehirlerarası otobüs terminalindeki bu hareketlilik, otobüs firmalarını memnun etmedi ve geçen yıllara oranla bu bayram öncesinde otobüsle seyahat etmeyi tercih edenlerin sayısında azalma olduğu belirtildi.

Otogarda bayram tatilinin kısa olmasından ve seçimden de kaynaklanan bir sakinlik olduğunu belirten firma temsilcileri, İLKHA muhabirine yaptıkları açıklamada, önceki bayramlarda yaşanan hareketliliğin olmadığını belirttiler.

“Bayramdan sonra muhtemelen bir kalabalık olur”

Otobüs firması yetkililerinden Hasan Taştekin, “Otogar şu anda sakin, genellikle doğuya gidişler var. Bayramdan sonra muhtemelen bir kalabalık olur. Geçen senelere oranla bu sene düşüş var. Otogarların yoğun olmaması Suriyelilerden dolayıydı. Ama bu son zamanlarda Suriyelilerin olmaması nedeniyle bir düşüş yaşandı. Ekonomik sıkıntılar, mazot fiyatlarının ve diğer maliyetlerin artışı fiyatlar biraz yükseldi. Fiyatların yükselmeyle yolcu sıkıntısı yaşanıyor. Hem gidişlerde ve hem de dönüşlerde azalmanın sebeplerinden biri de seçimlerdir.” dedi.

“İlk defa böyle bir sakinlik görüyorum”

Bilet fiyatlarının yüksek olmasından dolayı vatandaşların bilet alamadığını belirten Adnan Ayık ise şunları söyledi:

“Otogarda şu an çok sakin okul tatil olmuş gibi bir durum gözükmüyor. Fiyatların yüksek olması halkın alım gücünün düşük olması bu durumu etkiliyor. Yine Suriyelilerin kimliksiz ya da izin belgesi olmadan yolculuk yapamaması etkili oluyor. En çok zaten yolculuk yapanlar Suriyelilerdi. Ben 30 yıldır otobüs işletmeciliği yapıyorum, ilk defa böyle bir sakinlik görüyorum. Örneğin Mersin arabamız dolu giderdi. Şimdi 5-7 yolcu verdik. Seçimlerin etki ettiğini pek zannetmiyorum ve ben bu durumu halkın alım gücünün az olmasına bağlıyorum. Geçim sıkıntısından dolayı da halkımız bir yere gidecek zamanı yok. O yüzden otogarların durumu vahim.”

“Geçen yıla oranla yolcu sayısı düştü”

Daha çok batı illerinden doğu illerine bir yoğunluk olduğundan dolayı Gaziantep’te yolcu sayısında herhangi yoğunluk yaşanmadığını belirten Ebubekir Keremoğlu da “Bayram öncesi batıdan gelişler olur, gidiş olmaz. Eski yoğunluklar yok. Şu an bayram dönüşleri var. Malum 24 Haziran seçimleri var. Onun da etkisi vardır. Seçim sonrası için umutluyuz, beklediğimiz yolcu potansiyeline umarım ulaşırız. Bilet fiyatlarının yükselmesi, maliyetlerin yükselmesi de bu duruma neden oluyor. Mazot fiyatları yükseldi. Haliyle bu vatandaşa yansıyacak. Vatandaş bir seyahat planı yapıyorsa bunu kısıtlayacak. Bir yerlere gidecek olanda gidemeyecek, her şey ekonomiye bağlıdır. Geçen yıla oranla yolcu sayısı düştü.” diye konuştu.

“Geçen yıllara oranla yarı yarıya bir düşüş var”

Otogarda eski bayramlara oranla bir yoğunluğun olmadığını ifade eden İbrahim Uçar ise, “Bayrama 4 gün kaldı, hiçbir yoğunluk yok. Eski bayramlarda 15 gün önceden bayağı bir yoğunluk olurdu. Hatta ek seferler yapardık. Seçimlerinde etki ettiğini düşünüyorum. Ama inşallah bu seçimden sonra bir canlılık olur. Geçen yıllara oranla yarı yarıya bir düşüş var. Suriyelilerin olması otogara bir canlılık katmıştı. Bu sen onlarında olmaması yoğunluğu etkiledi. Mazot fiyatlarının da yükselmesiyle bilet fiyatları da arttı. Bu durumda yoğunluğu azaltıyor.” ifadelerini kullandı.

“Seçim sonrası bir yoğunluk bekliyoruz”

Bu yıl beklenen bayram yoğunluğunun kısmen yaşandığını belirten Mehmet Tekin de “Dünden beri bir yoğunluk var. Bayram biletlerimiz doldu, ek seferler için tedbirler aldık. Normalde de otogarda bir durgunluk vardı. Bayram ile birlikte biraz işlerimiz açıldı. Yoğunluk geliş-gidişlerde arttı. Seçim sonrası bir yoğunluk bekliyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55