,
  • BIST 9618.57
  • Altın 2475.068
  • Dolar 32.4469
  • Euro 34.4817
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Gaziantep müzeler şehri oldu!

Gaziantep müzeler şehri oldu!
Gaziantep Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Aykanat, proje ile turistlerin Gaziantep’e daha çok gelmesini hedeflediklerini belirtti.

"Şimdi Gaziantep'e gitme zamanı" projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Aykanat, Gaziantep'in müzeler şehri haline geldiğini ifade etti.

Turizmi canlandırmak için başlatılan "Şimdi Gaziantep’e gitme zamanı" projesini İLKHA’ya değerlendiren Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Aykanat, Gaziantep’in en güvenilir şehirler içinde yer aldığını ifade etti.

Gaziantep’in inanç turizmi başta olmak üzere sağlık, doğa ve kültür turizmi ile ön planda olan bir şehir olduğunu belirten Aykanat, Türkiye üzerinde özellikle de Gaziantep üzerinde algı operasyonların yapıldığına dikkat çekerek, "Gaziantep dünyanın en güvenli şehridir. Önceki yıllarda turistleri nasıl ağırlıyorduysak biz şimdi daha iyisiyle ağırlıyoruz.” dedi. 

"Şimdi Gaziantep’e gitme zamanı"

"Şimdi Gaziantep’e gitme zamanı" projesini kente katkı sağlayacağına inandıklarını söyleyen Aykanat, "Biz bu kampanyanın şehrimize katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin ile valimizin koordinatörlüğünde ‘Şimdi Gaziantep’e gitme zamanı’ sloganı ile anlamlı kampanya başlatıldı. Çünkü Gaziantep kültür turizmi açısından gerçekten önemlidir. Deniz sezonundan sonra Gaziantep’te kültürel anlamda görülebilecek ve gezilebilecek çok mükemmel yerler var. Son yaşanan gelişmelerin ardından oluşan algıyı biz yıkmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla da ‘Gaziantep güvenilir şehir değil’ gibi gösterilmesi gerçekten bizim için olumsuz bir durum. Ama biz bunu olumlu yöne çevirmek için bu kampanyayı başlattık." ifadelerini kullandı.

"Herkesi Gaziantep’e bekliyoruz"

Gaziantep’in her tarafının buram buram tarih ve kültür koktuğunu belirten Aykanat, "Çünkü bundan 10 yıl önce Gaziantep lahmacun, kebap ve baklava şehri olarak anılıyordu. Biz tabi ki bu ürünlerimizle her zaman onur ve gurur duyuyoruz. Ama Gaziantep artık bir müzeler şehri haline geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığının bünyesinde bulunan müzelerin dışında belediyelerin, üniversitemizin ve şahıs müzelerinin her alanda ve farklı alanlarda müze oluşturması Gaziantep’e bir zenginlik ve farklılık katıyor. Geçmiş yıllarda ve hâlen devam eden 'sokak sağlıklaştırma' projeleri gibi projeler hayata geçiriliyor. Tarihi doku gün yüzüne çıkarılıyor. Orada yürürken adeta bir geçmişe doğru gidiyorsun. Dolayısıyla Gaziantep’in hem yeni yüzünü hem de eski yüzünü aynı anda görmek mümkün." şeklinde konuştu.

"Gaziantep artık her türlü turizm alanında kendini ispatlamıştır"

Proje ile şehirde turizm yönünden önemli kıpırdanmalar yaşanmaya başlandığını belirten Aykanat, Gaziantep’in turizmin merkezi olduğunu vurgulayarak, Gaziantep’in inanç turizmi başta olmak üzere sağlık, doğa ve kültür turizmi ile ön planda olan bir şehir olduğunu kaydetti.

Aykanat, "Bizim en önemli ören yerlerimizden biri olan Zeugma ören yerimiz UNESCO dünya kültür mirasının yedek listesine alındı. Yine aynı zamanda Gaziantep'ten Yesemek Açık Hava Müzesi ören yeri de bu listeye girdi. Yesemek’in hatıra parası basıldı. Bunlar bizim için önemli değerler. Gaziantep bu zamana kadar tüm medeniyetlere ev sahipliği yaptı. Gastronomi alanında yine Gaziantep yaratıcı şehirler ağına alındı. Gaziantep artık her türlü turizm alanında kendini ispatlamış son derece güzel bir şehir. İnanç, sağlık, doğa ve kültür turizmi ile olsun Gaziantep her zaman ön plana çıkmıştır. Buna en güzel örneklerden biri de 2011 yılında dünyanın en büyük mozaik müzesinin yapılması sağlandı. Dolayısıyla bünyesinde 2 bin 748 metrekare devasa mozaik sergileniyor. Orada sergilenen Roma mozaiklerinin gerçekten eşi ve benzeri bulunmaktadır." diye konuştu.

Gaziantep Kalesi ve çevresinde 2,5 yıldır devam restorasyon çalışmalarına da değinen Aykanat, kale ve çevresinde yapılan çalışmaların da hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü ve çalışmaların esnafı olumlu etkilediğini de ifade etti. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55