,
  • BIST 9536.14
  • Altın 2474.489
  • Dolar 32.4754
  • Euro 34.5454
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 25 °C

Gaziantep halkı: "Kudüs Müslümanlar var oldukça Müslümanların olacaktır"

Gaziantep halkı: "Kudüs Müslümanlar var oldukça Müslümanların olacaktır"
Emperyalist ABD'nin Kudüs'ü işgalcilerin sözde başkenti olarak ilan etmesini değerlendiren Gaziantep halkı, küstah kararın geçerliliği olmadığını ve artık Müslümanların Kudüs etrafında bir araya gelmeleri gerektiğini kaydettiler.

Emperyalist ABD'nin, Kudüs'ü işgalcilerin sözde "başkenti" olarak ilan etme kararını değerlendiren Gaziantep halkı, İslam ümmetinin gücünü Kudüs için birleştirmesi gerektiğini ifade ettiler.

Emperyalist ABD'nin Kudüs'ü işgalcilerin sözde başkenti olarak ilan etmesini İLKHA'ya değerlendiren Gaziantep halkı, söz konusu küstah kararın Müslümanların nezdinde bir geçerliliği olmadığını ve artık Müslümanların Kudüs etrafında bir araya gelmeleri gerektiğini söylediler.

ABD'nin, Kudüs'ü siyonizmin "başkenti" yapma kararına sert tepki gösteren Gaziantepliler, söz konusu küstah kararı tanımadıklarını belirterek, dünya var oldukça Kudüs'ün Müslümanların olacağını ve tüm Müslümanların Kudüs'ün özgürlüğü için birlik içerisinde hareket etmeleri gerektiğini belirttiler.

"Bu iş sadece toplanmak ve bildiri yayınlamakla kalmamalı"

İslam ülkelerinin liderlerinin Kudüs için daha somut adımlar atmaları gerektiğini, emperyalist ABD ile siyonistlerle olan ilişkilerin kesilmesi çağrısında bulunan asansör tamircisi Mustafa Bozoğlu, "Ben bu kararı Müslümanların ayıbı olarak görüyorum. Müslüman ülkelere hakarettir. Geçtiğimiz gün İTT toplantısı yapıldı, birleştik, bir gövde gösterisi yaptık. Ama bu böyle kalmamalıdır, bunun devamı gelmelidir. Birleşmek için daha somut adım atılmalıdır. Bu iş sadece toplanmak ve bildiri yayınlamakla kalmamalı. Elçiliklerin Kudüs'e taşınması lazım. Kudüs'ü başkent olarak gördük. Ama tüm Müslüman ülkeler Filistin'i tanımalıdır. Kudüs'ü başkent ilan etmelidir." dedi.

"İnşallah bu mücadele Müslümanların galibiyetiyle sonuçlanacaktır"

Kudüs davasının tüm Müslümanların davası olduğuna dikkat çeken emekli Mustafa Karakoç, "Kur'an-ı Kerim'de bizim şer olarak gördüklerimizde 'hayır' olduğunun müjdesi var. Bu karar da inşallah onların sonlarının olduğunu ve sonlarının yaklaştığını gösteriyor. Allah inşallah milletimizin uyanmasına vesile kılar. Allah'a şükür, milletimiz liderleriyle beraber, önemli olan zaten liderlerin öncülük yapmasıdır. Şu anda liderleriyle beraber Müslümanlarda bir uyanmanın başladığını görüyoruz. Allah'ım inşallah bunu devamını getirir. Allah, Müslümanların mutlaka galip geleceklerini bize Kur'an-ı Kerim'de vaat ediyor. İnşallah bu mücadele Müslümanların galibiyetiyle sonuçlanacaktır." ifadelerini kullandı.

"En büyük sorunlarımızın başında da bir araya gelemememiz geliyor"

İslam ülkelerinin liderlerine çok önemli görevler düştüğünün altını çizen üniversite mezunu Mehmet Ercan Taş da, şunları söyledi:

"Kudüs Müslümanlar için önemlidir. Peygamberlerimizin çoğu peygamber olarak Kudüs'e gelmiştir. Kudüs'ün bizim için önemi büyüktür. Amerika'nın böyle yapması ise sanki 'Dünyada bir tek ben varım, her şeye ben karar veririm' şeklinde davranıyor. Ama sadece kendi değil. Dünya 5'ten büyüktür. Biz elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bizim en büyük sorunlarımızın başında da bir araya gelemememiz geliyor. Biz Müslümanlar olarak birlik olabilsek, ümmet olarak birleşebilsek, dünyada güç getirebilecek hiçbir ülke ve millet yoktur. Zaten dış mihrakların da hep yaptığı her zaman Müslüman'ı Müslüman'a kırdırıp, aralarını sürekli açıp istedikleri doğrultuda hareket ettirmektir. Ümmet olarak da birleşmemiz lazım. Bunun için devlet büyükleri daha çok ön plana çıkıp, daha fazla konferanslar yapmalıdır. İİT toplantısında olduğu gibi diğer İslam ülkelerinde de toplantılar sık bir şekilde yapıldığında, birlik ve beraberliğimiz dünya kamuoyuna daha çok duyurulduğunda daha iyi bir yerlere gelebileceğimizi düşünüyorum. Ümmet olarak bizim bu oyunlara hiç fırsat vermememiz lazım."

"Müslüman ülkelerin yapacağı tek şey İslam ordusunu çıkarmalarıdır"

Terör şebekesi israilin mallarının boykot edilmesi çağrısında bulunan Aziz Kahveci ise, şöyle konuştu:

"Özellikle geçenlerde Güney Kore'nin 'İsrail diye bir devlet yoktur, başkenti olması da imkânsızdır' bir açıklaması vardı. Keşke özellikle de Müslüman devletler de o adama destek vermiş olsalardı, daha güzel olurdu. Kudüs, Müslümanların ilk kıblesidir. Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir ve Müslümanların birleşme noktasıdır. Müslümanlar olarak israilin bütün malzemelerini kullanmasınlar. Elçiliklerin kapatılmalı ve Müslüman ülkelerin yapacağı tek şey İslam ordusunu çıkarmalarıdır. Müslümanlar keşke Selahattin Eyyubi gibi bir lidere sahip olsalar."

"Birlik ve beraberlik sağlanırsa israil nedir? Bir avuç Yahudi"

İslam düşmanlarının yaptıkları tüm zulüm ve haksızlıklarda, Müslümanların dağınıklığından güç aldığını vurgulayan Fatih Polat da, "Bütün suç zaten Müslüman ülkelerindir. Biz birlik olmuş olsak onlar bir şey yapamazlar. Bir avuç israil, herkesi kendi hükmü altına almış. Mallarını 'boykot edelim' diyoruz. Ama yine en çok tüketen biziz. Allah yardımcımız olsun. Ama Müslümanlar olarak ilk önce birlik, beraberliği sağlamalıyız. Biz her şeyi Allah'tan beklersek olmaz. Boykot mu yapmamız gerekiyor? Yapmamız lazım. Onun için öncelikle Müslümanların birlik olması lazım. Bugün dünyada 1,7 milyar Müslüman'ın olduğu söyleniyor. Sadece Türkiye'nin tepki vermesiyle olacak bir şey değil. Ne yazık ki Müslüman devletler birlik olmadığı müddetçe bu böyle devam edecektir. Filistin'de kan durmayacaktır. Ama inşallah birlik ve beraberlik sağlanırsa israil nedir? Bir avuç Yahudi. Bir avuç terör örgütü olan bir ülke, inşallah yok olup gidecektir." temennisinde bulundu.

"Sadece 'ah' çekmekle bu iş bitmez"

Emekli Celil Marangoz da, "İslam ümmeti olarak uyanmalıyız ve ayaklanmamız lazım. Dualarımızla o kardeşlerimizin yanında olmamız lazım. Eğer biz burada sessiz kalırsak, sadece 'eyvah' dersek, sadece 'ah' çekmekle bu iş bitmez. Bizim toplarımız, tüfeklerimiz ve göğsümüzdeki imanımız ne güne duruyor? İçimizdekini dışarıya çıkarmamız lazım. Kudüs'ü yalnız bırakmamamız lazım. Yoksa bizler yarın Allah'ın huzuruna çıktığımızda ne cevap vereceğiz? Yarın biz peygamberimizin yüzüne nasıl bakacağız? Sadece 'Müslüman'ım' demekle olmuyor. Müslüman kardeşlerimize sahip çıkmamız, canımızla, malımızla ve her şeyimizle onların bağrımıza basmalıyız. Sadece dua etmekle olmuyor." şeklinde konuştu.

"Kudüs Müslümanların mekânıdır"

Söz konusu kararı tanımadığını belirten esnaf Hüseyin Karakuş ise, "Ben şahsım olarak Amerika'nın almış olduğu bu kararı ret ediyorum. Kudüs Müslümanların mekânıdır ve Müslümanlar var oldukça Müslümanların olacaktır. Abd, bunu kendi çıkarları için yapıyor. Kendi çıkarları için her yerde oynadığı oyunlara devam ediyor. Müslümanlar olarak birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Bunu yapmadığımız müddetçe Amerikan bu tür oyunları her zaman devam edecektir." diye konuştu.

Üniversite öğrencisi Yasir Yalman ise, Müslümanların, terör şebekesi israilin mallarını boykot etmesi gerektiğini ve Kudüs'ün Müslümanlar için çok önemli olduğunu ifade etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55