,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.151
  • Dolar 32.3314
  • Euro 35.1904
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 1 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

Gaziantep emniyetinden silah çalınmasına ilişkin 4 tutuklama

Gaziantep emniyetinden silah çalınmasına ilişkin 4 tutuklama
Gaziantep’te başta FETÖ ve silah kaçakçılarına yönelik olmak üzere düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen bazı silah ile elektronik malzemelerin, İl Emniyet Müdürlüğünden çalınmasıyla ilgili biri polis 4 şüpheli tutuklandı.

Gaziantep'te FETÖ ve silah kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen bazı silah ile elektronik malzemelerin çalındığı belirlendi. Bu bilgi üzerine konunun doğruluğunun saptanması için Emniyet Genel Müdürlüğü'nden müfettişler idari, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ise adli soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında emniyet bünyesinde de özel ekip oluşturularak inceleme başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonunda 2016 yılından itibaren emniyetten FETÖ’ye ait 6, silah kaçakçılığı suçundan 39 olmak üzere toplam 45 dosyada kayıp çalıntı silah ve elektronik materyal bulunduğu belirlendi.

Araştırmada silah ve elektronik malzemelerin polis memuru H.Y. tarafından belli aralıklarla çalındığı ve daha sonra 3 kişiye satıldığı ortaya çıkarıldı. Yapılan incelemenin ardından polis memuru H.Y ile olayla bağlantılı oldukları tespit edilen T.Ç, A.T. ve A.B. isimli sivil kişiler gözaltına alındı.

Gözaltına alınan polis ile diğer 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Gaziantep Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Yapılan çalışmalarda olayın 2016 yılından suçun tespit edildiği tarihe kadar polis memuru H.Y tarafından peyderpey gerçekleştirildiği anlaşılmış, polis memuru H.Y ile olayla bağlantılı oldukları tespit edilen T.Ç, A.T. ve A.B. isimli siviller çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanmışlardır. Başlatılan adli ve idari soruşturmalar devam etmektedir.”denildi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada ise, “Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma dosyalarından yapılan operasyonlar neticesinde 6136 sayılı yasa kapsamında bu silah ve mermilerin ele geçirildiği ve Gaziantep Kom Şube Müdürlüğü tarafından incelenmek üzere Kriminal Şube Müdürlüğüne gönderildiği, ancak uzun süre söz konusu silah ve mermilerin adli emanete teslim edilmediğinin anlaşılması üzerine olayın mahiyetinin araştırılması için 19.12.2017 tarihinde soruşturmaya başlandığı ve adli emanete teslim edilmeyen 2016, 2017 ve 2018 yıllarına ait farklı soruşturma dosyalarından kaleşnikof ve muhtelif markalarda tabanca ile bunlara ait mermilerin ile 2017 ve 2018 yıllarında yapılan operasyonlarda el konulan telefon, tablet ve lap top gibi dijital materyallerin de adli emanete teslim edilmediğinin anlaşıldığı, yapılan çalışmalar neticesinde şüpheli polis memuru H.Y.’nin aralıklarla silah ve dijital materyalleri sivil şahıslar T.Ç., A.T. ve A.B. aracılığıyla sattığının anlaşılması üzerine 26.03.2018 tarihinde ayrı ayrı tutuklandıkları ve gazete haberlerine de yansıdığı şekilde soruşturmanın S. adlı bir kadının şikayeti üzerine başlatılmadığı, söz konusu olay ile ilgili olarak da adli soruşturma ve idari soruşturmanın halen devam etmektedir.” ifadeleri yer aldı. (İLKHA) 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55