,
  • BIST 8978.78
  • Altın 2299.339
  • Dolar 32.3241
  • Euro 35.0678
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

Gara’da katledilen Vedat Kaya’nın babası: “Oğlumun vücudunda sadece kurşun izi vardı”

Gara’da katledilen Vedat Kaya’nın babası: “Oğlumun vücudunda sadece kurşun izi vardı”
PKK tarafından Gara’da katledilen 13 kişiden biri olan Vedat Kaya'nın babası Şeyhmus Kaya, oğlunun cenazesi Malatya’da yıkanırken orada olduğunu ve vücudunda sadece kurşun izi olduğunu söyledi.

 

24 Temmuz 2016’da Muş’tan kardeşinin düğün konvoyu ile memleketi Mardin’e dönerken Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yol kesen PKK mensuplarınca kaçırılan ve geçtiğimiz günlerde Gara’daki bir mağarada katledilen polis memuru Vedat Kaya’nın babası Şeyhmus Kaya, HDP’lilere tepki göstererek oğlunun kurşunla katledildiğini dile getirdi.  

Polis memuru Kaya için Mardin merkez Artuklu ilçesindeki baba evinin önünde Mevlidi Şerif programı düzenlendi.

Programda Mardin Müftülüğüne bağlı din görevli Türkçe, Kürtçe ve Arapça Mevlidi Şerif okudu.

Artuklu Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Aile ve Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zeki Eryarsoy ve davetlilerin katıldığı programda İl Müftüsü Ali Hayri Çelik dua okudu.

Mardin İl Müftüsü Ali Hayri Çelik (ortada)

“Acımız bir, ağıtlarımız da”

İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, “Acımız bir, ağıtlarımız da bir. Mevlidi şerifimiz Türkçe okundu, Türkçe okundu, Arapça okundu. Ağıtlarımız da acılarımız da öyle. Mevlâna hazretleri ‘aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir’ demiştir.” dedi.

“Hakiki Kürd biziz, onlar Kürd değiller”

HDP Diyarbakır İl Binası önüne 5 Eylül 2019’da oğlu Vedat için oturma eylemine katıldığını belirten Şeyhmus Kaya, HDP’lilere tepki göstererek şöyle dedi:

“Şimdi bunlar 6 senedir oğlumu ellerinde tutuyorlardı. Eğer yapacaktınız ilk gün neden yapmadınız? Yani 6 yıl niye beklediniz? Bu HDP’liler de hepsi aynıdır. İnşallah bu taziyeler bitince ben meclise gideceğim. Sayın Cumhurbaşkanım, İçişleri Bakanıma söyleyeceğim; onları oradan çıkartsınlar. Bunların sonu gelmiştir.  Kaçacak delik bulamıyorlar. Hakiki Kürd biziz. Onlar Kürd değiller.”

Türkçe, Kürtçe ve Arapça Mevlidi Şerif okunup dua edilirken

“Ben bilmiyor muyum sanki nasıl kurşunla vurduklarını, 6 senedir nasıl işkence ettiklerini…”

Oğlunun cenazesi Malatya’da yıkanırken orada olduğunu ve vücudunda sadece kurşun izinin olduğunu söyleyen Baba Kaya, “Şöyle bir algı yaratıyorlar; neymiş devlet bunları vurmuş, hadi oradan. Hepsini yıkarken izledim. Ben bilmiyor muyum sanki nasıl kurşunla vurduklarını ve 6 senedir nasıl işkence ettiklerini….  Oğlum onlarla boğuşarak şehit olmuştur. Hiçbir zaman ben kendi ailem olarak onlara teslim olmamışım, oğlum da onlara teslim olmadı, bundan sonrada olmayacağız.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55