,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C

GAPSHOES ayakkabı sektörüne "can suyu" oldu

GAPSHOES ayakkabı sektörüne "can suyu" oldu
Türkiye ayakkabı sektörünün en büyük iki fuarından biri olan "Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Yaz Fuarı (GAPSHOES)" 4 gün boyunca 35 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

Gaziantep’te bu yıl 28’incisi düzenlenen ve 35 bin kişinin ziyaret ettiği “Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Yaz Fuarı (GAPSHOES)” ekonomik sorunlardan dolayı etkilenen ayakkabı sektörüne "can suyu" oldu.

Ortadoğu Fuar Merkezi'nde (OFM) gerçekleştirilen 250 firma ve bin markanın katıldığı fuara, yurtiçi ve yurtdışından başta olmak üzere yüzlerce firma katıldı. Sektör temsilcilerinin yüzünü güldürdüğü fuarda firmalar, 2019-2020 yaz sezonunun ayakkabı modellerini tanıtma fırsatı buldu.

Fuar ile ilgili bilgi veren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 12 ve 15 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen ve büyük bir ilgi gören GAPSHOES’un, ayakkabı sektörü ve Türkiye ekonomisi için büyük moral olduğunu belirterek, fuarı 35 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

“Fuarımızı binlerce ziyaretçi gezdi”

Fuara katılımın ve ziyaretçi sayısının memnun edici olduğunu dile getiren Ünverdi, “Gerek açılış günü ziyaretçiler, iş alım heyetleri ve yabancı ülkelerden gelenler gerekse de firmalarımız fuardan memnun olduklarını belirttiler. 4 gün boyunca yurt dışından ve yurt içinden binlerce ziyaretçi fuarımızı gezdi ve katılımcılarla görüştüler. Firmalarımız 2019 yılının moda ve tasarımlarını alım heyetlerinin beğenisine sundular. Tüm katılımcılarımıza ve ziyaretçilerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

“Ayakkabı sektörü üretim gücümüzde en önemli sektör arasında yer alıyor”

Üretim gücü, ihracatı ve güçlü sanayisi ile Türkiye’nin lokomotif kenti olan Gaziantep’in her koşulda Türkiye için katma değer oluşturmaya devam ettiğini ifade eden Ünverdi, “Çok geniş ürün çeşitliliği olan kentimizde ayakkabı sektörü üretim gücümüzde en önemli sektör arasında yer alıyor. GAPSHOES fuarımızın 28’incisini düzenlemenin gururunu yaşadık. Yapacağımız AR-GE, inovasyon ve markalaşma çalışmalarıyla da ayakkabı sektörümüzü inşallah daha ileri noktalara taşıyacağız ve bundan kimsenin kuşkusu olmasın.” ifadelerini kullandı.

“Sektörlerimizde AR-GE ve tasarım bölümlerinin sayısını artırmamız gerekiyor”

GAPSHOES fuarının Türkiye’de sektörün en büyük fuarlarından birisi haline geldiğine de vurgu yapan Ünverdi, şunları söyledi:

“Kentimizde ayakkabı sektörüne yön veren çok şık ve yenilikçi ayakkabı tasarımları yapan firmalarımız var. Bunları fuarda stantları gezerken de yerinde gördük ve önemli olan bu tasarımları bizim bir dünya markası haline dönüştürmektir. Bunu başarmanın yolu da AR-GE ve tasarım konusunda yapılacak olan çalışmalara bağlı. Bu yönde adımlar atmalı, çalışmalarımızı buna göre düzenlemeliyiz. Bunu başaracak güç ve azim firmalarımızda mevcut. Küreselleşen dünya ekonomisinde yenilikçi, katma değeri yüksek ürüne önem veren firmalar rakiplerinin önünde yer alıyor. Özellikle de bu alanda söz sahibi olmak için sektörlerimizde AR-GE ve tasarım bölümlerinin sayısını artırmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce de Türkiye'nin İstanbul’dan sonra yapılan en büyük ikinci fuarı olan GAPSHOES’un ekonomik sorunlardan etkilenen ayakkabı sektörüne "can suyu" olduğunu söyledi.

Ayakkabı sektörünün Gaziantep’in en önemli sektörleri arasında yer aldığına işaret eden İnce, fuarın Gaziantep'in yüz akı olduğunu vurguladı.

“Fuar sektörümüz için oldukça iyi geçti”

GAPSHOES’un, Türkiye'nin İstanbul’dan sonra yapılan en büyük ikinci fuarı olduğunu anımsatan İnce, “250 tane kahraman ayakkabı firmasıyla bu ekonomik sıkıntılı süreçte güç  birliği yaparak ve el ele de vererek bu fuarda en güzel geliştirilen ürünlerimizi sergiledik. Fuar sektörümüz için oldukça iyi geçti. Hizmet ettiğimiz ayakkabı sektöründe ortak sevdamız olarak bu fuarda iyi bağlantılar yaptık.” dedi.

Sektörde her koldan 2 bin 500 adet olan çok geniş bir aile olduklarını söyleyen İnce, Ortadoğu'nun açılan en büyük kapısı olan Gaziantep'te bu tür fuarların bu kadar önemli yer tutmasının çok iyi bir gelişme olduğunu belirtti.

 “Fuarımızı 35 bin kişi ziyaret etti”

Yurtiçindeki firmaların yanı sıra yurtdışından Çin, Suriye, Suudi Arabistan, Irak ve İran’dan firmaların ürünlerini sergilediği fuara gösterilen ilginin kendilerini memnun ettiğini belirten Akkaya, “Fuarımızı yurtiçinden ve yurtdışından yaklaşık 35 bin kişi ziyaret etti.” dedi.

“GAPSHOES hem yurt içinden hem de yurt dışından yoğun ilgi görüyor”

GAPSHOES fuarının kendi alanında Türkiye’de 2’nci dünyada ilk 5 arasında yer aldığına dikkati çeken Akkaya, “GAPSHOES, hem yurt içinden hem de yurt dışından yoğun ilgi görüyor. Yaklaşık 40 ülkeden ziyaretçiyi ağırlayan GASPHOPES fuarına 70 ilin ayakkabıcılar oda başkanı da katıldı.  Oda başkanları fuar boyunca toplantılar gerçekleştirdi.” diye belirtti.

“Fuarlar birçok farklı sektöre çok ciddi katkılar sağlıyor”

Akkaya, başta GAPSHOES fuarı olmak üzere kentte düzenlenen fuarların birçok farklı sektöre, özellikle de kentin turizm sektörüne çok ciddi katkılar sağladığını belirterek, şöyle konuştu.

“Fuar dönemlerinde otellerin dolması,  şehrimizdeki hareketliliğin artması bizi ayrıca mutlu etmekte ve fuarların önemini bir kez daha tescil etmektedir. Gaziantep Sanayi Odası işbirliği ve KOSGEB’in de desteğiyle düzenlediğimiz GAPSHOES fuarı, sektörün büyümesine ve gelişmesine çok önemli katkılar sağlıyor. Fuarlarımıza desteğini hiç esirgemeyenlere açılışımızı onurlandıran tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55