,
  • BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Furkan Vakfı’na yakınlığıyla bilinen öğrenci evlerinin kapatılmasına tepki

Furkan Vakfı’na yakınlığıyla bilinen öğrenci evlerinin kapatılmasına tepki
Adana’da mesken olarak kullanılan Furkan Vakfı’na yakınlığıyla bilinen öğrenci evlerinin kapatılmasına sosyal medya üzerinde tepki gösteren gazeteci, yazar ve siyasiler yapılanların hukuksuz olduğunu belirterek, yanlıştan dönülmesini istediler.

Adana’da mesken olarak kullanılan Furkan Vakfı’na yakınlığıyla bilinen öğrenci evlerinin kapatılmasını gazeteci, yazar ve siyasiler tepki gösterdi.

Seyhan ilçesinin Karasoku, Ulucami, Yeşilevler mahallelerine ve Abidin Paşa Caddesinde mesken olarak kullanılan öğrenci evlerinin, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yazısı ve Valilik makamının onayıyla "izinsiz ve kaçak oldukları" gerekçesiyle şubat ayında kapatmaya hazır hale getirilmesi tebliğ edilmişti.

Tebliğin ardından söz konusu evler dün polis ve zabıta ekipleri eşliğinde mühürlendi ve eşyalar dışarı çıkarıldı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde bazı öğrencilerin geceyi dışarda geçirdi görülürken bazı gazeteci, yazar ve siyasiler twitter üzerinden duruma tepki gösterdi.

"Öğrenci bacılarımızın evlerinden sokağa atılmaları hiçbir sebeple kabul edilemez"

Gösterilen tepkilerden bazıları şöyle:

HÜDA PAR Adana İl Başkanı Veysel Yavuz: Adana'da öğrenci bacılarımızın, evlerinden sokağa atılma görüntüleri  hiçbir sebeple kabul edilemez. Son süreçte özellikle "Ya bendensin ya da sana yaşama hakkı yok" görüntülerinin oluşturulduğunu ibretle izliyoruz. Sokağa atılan bacılarımızın durumunu hukuki olarak takip edeceğiz.

Yazar İhsan Şenocak: Bu öğrenciler bu milletin evladı. Terörist değil ki evleri mühürleniyor. Millet vicdanı yetkililerin meseleye müdahil olmasını bekliyor. Yapmayın! Mazlumun ahı hepimizi sarsar.

Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım: Ev yıkanların, evi yıkılır. Mazlumların ahını alanların, tahtları yerle bir olur. * Allah'ım! İçimizdeki beyinsizler, menfaatperestler ve nemelazımcılar yüzünden bizleri helak eyleme!

"Derin devletin içinden birileri, provokasyon yapmaya mı çalışıyor?"

Gazeteci Yazar Yusuf Kaplan: Bu öğrencilere yapılan zulümdür. Bunlar yoksul öğrenciler! Terörist filan değiller! Derin devletin içinden birileri, provokasyon yapmaya mı çalışıyor? Yetkilileri duruma el atmaya çağırıyorum.

Gazeteci Mehmet Toprak: Alparslan Kuytul’un görüşlerini en sert eleştirenlerden biri oldum. Ama Furkan Vakfı ile alakası var deyip öğrencilerin bu şekilde evlerinin önüne konulması adalete sığmaz, zulümdür. Vicdan sahibi yetkililer bir an önce harekete geçerek bu yanlışı düzeltmeliler.

Gazeteci Adem Özköse: Adana'da Furkan Vakfı ile alakanız var denilerek evler mühürlenip öğrenciler sokağa atılmış. Bu ne vicdana, ne hukuka ne de insanlığa sığmaz.

MAZLUMDER Adana: Furkan Vakfı'na yönelik haksız ve mesnetsiz iddialarla Adana’da öğrenci evleri, vakfa bağlı yurt gibi gösterilerek mühürleniyor ve öğrenciler sınav zamanında mağdur ediliyor. Zulme uğrayanlar insan, bu zulmü şiddetle kınıyoruz.

Gazeteci Faruk Köse: Sosyal medyada bazı resimler ve haberler dolaşıyor: Adana'da öğrenci evleri kapatılıp öğrenciler sokağa atılıyormuş. Bu ne demektir? İşin aslı nedir? Hiçbir dönemde kapatılmayan öğrenci evleri bu dönemde kapatılırsa, bunun faturası kime çıkar? Bu uygulama ne anlama geliyor? (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55