,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C

Furkan Savaşı'nın yıldönümünde HAMAS: İşgal sona erene kadar halkımız toprağına sahip çıkacak

Furkan Savaşı'nın yıldönümünde HAMAS: İşgal sona erene kadar halkımız toprağına sahip çıkacak
HAMAS, Furkan Savaşının 14'üncü yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "İşgal rejimi, halkımızın direniş ruhunu zayıflatmayı başaramayacak. İşgal sona erene dek halkımız, topraklarına sahip çıkacaktır." dedi.

Filistin'deki İslami direniş hareketi HAMAS, Furkan Savaşının 14'üncü yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, işgalci düşmanın planlarının kendisine herhangi bir egemenlik ve meşruiyet sağlamada başarılı olamayacağı, Kudüs'ün Filistin devletinin başkenti, Mescid-i Aksa'nın da Müslümanların ilk kıblesi olmaya devam edeceği vurguladndı.

İşgal rejiminin halkın direniş ruhunu zayıflatmayı başaramadığı ve bundan sonra da başaramayacağı ifade edilen açıklamada, "İşgal sona eren dek, ne kadar uzun sürerse sürsün halkımız topraklarına sahip çıkacaktır."

Furkan Savaşı'nın, mücadele eden halkın tarihinde bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekilen açıklamada, böylece direnişin gücünü daha da arttırdığına işaret edildi.

Açıklamanın devamında Furkan Savaşı sırasında işgalci rejim tarafından şehit edilen Dr. Nizar Reyyan, o dönemde Filistin’in İç İşleri Bakanı olan Said Sıyam ve komutanlar ve tüm şehitler rahmetle yad edildi.

Arap ve İslam ülkeleri ile uluslararası topluma çağrıda bulunulan açıklamada, işgalci rejimin işlediği suçlara karşı Filistin'e destek verilmesi gerektiği kaydedildi.

Furkan Savaşı

27 Aralık 2008’de, siyonist işgalcilerin Gazze’ye geniş çaplı saldırılarıyla, işgalcilerin Dökme Kurşun Operasyonu, Filistinlilerin ise İsmail Heniyye’nin önerisiyle Furkan Savaşı adını verdikleri korkunç savaş başlamıştı.

22 gün süren bu savaşta HAMAS’ın siyasi kanadının ileri gelenlerinden olan Dr. Nizar Reyyan, eşleriyle ve 11 çocuğuyla birlikte şehit edilmişti. Savaşta ayrıca HAMAS’ın önemli liderlerinden ve o dönemde Filistin’in İç İşleri Bakanı olan Said Sıyam şehit edildi.

İşgalciler bir hafta sürekli hava saldırıları düzenledi ve çok sayıda insanı katletmek, büyük yıkıma sebep olmak amacıyla özellikle insanların kalabalık olduğu yerleri hedef aldılar. Ama bekledikleri olmadı ve kara operasyonunda güçlü bir direnişle karşılaştılar. Direnişçiler karada önemli hazırlıklar yapmışlardı ve saldırganları daha önce tanımadıkları ilginç taktiklerle karşıladılar. Bu yüzden işgal güçleri ciddi kayıplar verdi ve fazla ilerleme cesareti gösteremediler. Mısır arabulucuğuyla ateşkes istemek zorunda kaldılar.

Bu savaşta 1436 Filistinli şehit edildi. Yarısı çocuk 5400 kişi yaralandı. 4100 bina tamamen, 17 bin bina kısmen yıkıldı. Filistin ekonomisi en az bir milyar dolar zarar gördü. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55