,
  • BIST 9560.85
  • Altın 2487.247
  • Dolar 32.5094
  • Euro 34.829
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Fiyatların düşmesi için KDV indirilmeli

Fiyatların düşmesi için KDV indirilmeli
MÜSİAD Van Şube Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, ramazan ayı öncesi yükselen fiyatların önüne geçilmesi için hükümetin KDV fiyatlarında indirim yapması gerektiğini söyledi.

Ramazan ayı öncesi piyasalardaki artışların üretici firmaların yaptığı fırsatçılıktan kaynaklandığına vurgu yapan MÜSİAD Van Şube Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda bir alışveriş merkezinin yönetim kurulu başkanı Faruk Tasan, ramazan ayı öncesi yükselen fiyatların önüne geçilmesi için hükümetin KDV fiyatlarında indirim yapması gerektiğini kaydetti.

Tasan, "Ramazan, rahmeti ve bereketiyle geliyor. Öncelikle bu ramazanın tüm halkımız için güzel geçmesini temenni ediyoruz. Piyasada fiyat artışları ister istemez oluyor. Tüm ramazan hazırlıklarımızı tamamladık. Henüz yoğunluk başlamış değil. Son birkaç gün ciddi yoğunluklarımız oluyor. Halkın rahat bir şekilde alışveriş yapacakları ortamı sağladık. Dolar, Euro ve altının yükselmesiyle birlikte piyasadaki fiyatların yükseldiğinde hepimiz müşahede ediyoruz. Ramazan yaklaşırken, fırsat kollayan üretici firmalar bulunmaktadır. Bunlara karşı hükümetin uyanık olması gerekiyor. Özellikle fırsatçılık yapmamaları ve fiyatların orantısız bir şekilde yükseltilmemesi için hükümetin gerekli tedbirleri alması gerekiyor." dedi.  

"Özelde perakende değil, toptan yani üretici kanalında fiyatlar değişiyor." diyen Tasan, "Bunlara dikkat edilmesi lazım. Ramazanın yaklaşmasıyla birlikte hepimiz de müşahede ediyoruz ki fiyatlar yavaş yavaş yükseliyor. Hükümetinde fiyatların yükselmesinin önüne geçmesi için uygulanan KDV'leri düşürmesi lazım veya yer yer sıfırlaması gerek. Özellikle et ve sebzelerde perakende satıcıları için yüzde 1 ile girip yüzde 8'den çıkan KDV'lerin perakendeciler için ciddi sıkıntılara yol açtığını belirtmek istiyorum. Bu oranın yüzde 1 olarak değişmemesini istiyoruz." ifadelerini kullandı. 

"Fiyatların yükselmesi sadece hükümetin yanlış politikalarından kaynaklı değildir"

Yerel marketler olarak bu sene zam yapmayacaklarını dile getiren Tasan, "Piyasada fiyatlar yükseliyor. Buna rağmen biz yerel perakendeciler olarak zam yapmamaya çalışıyoruz. İnşallah bu yıl zam yapmadan ürünlerimizi halkımıza sunacağız. Bu konuda vatandaşlarımız rahat olsunlar. Hepimiz de biliyoruz ki dış güçlerin ülkemiz ve toplumumuz üzerinde bazı müdahaleleri oluyor. Biz bunun da farkındayız. Fiyatların yükselmesi sadece hükümetin yanlış politikalarından kaynaklı değildir. Fiyatların yükselmesinde dış güçlerinde müdahalesi kesinlikle var. Hükümetimizin de iyi bir politika ile bu işin içinden çıkacağına da inanıyoruz. Tüm olumsuzluklara rağmen piyasada hareketlilik var, işlerimiz hamdolsun iyi gidiyor. Hükümetin piyasalardaki artışın önüne geçmesi için öncelikle KDV oranlarında düşüş yapması gerekiyor. Bu piyasada çalışmak isteyen herkese iş alanları kesinlikle vardır. İşsizlik oranların çok yüksek olduğunu dile getiriyoruz, ama piyasada çok ciddi manada nitelikli personel sıkıntısı yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Hayırseverlere çağrı

Hayırseverlere çağrıda bulunan Tasan, son olarak şunları kaydetti:

"Ramazan ayı gelince maddi durumu iyi olanların yardım kolilerine de talep artıyor. Bu konuda hayırseverlere tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Özellikle yardım kolilerinden ziyade bunları kupon şeklinde muhtaç ailelere ulaştırırlarsa daha verim olacaktır. Hem fırsatçıların önünü kesmiş oluruz hem de mağdur ailelerimizden bazılarının evinde et yok, bizler götürüp her birimiz gıda paketinde aynı gıda malzemelerini bırakıyoruz. Yardım yapılan aile, ihtiyacı olan gıdayı temin etmesi için koli yerine kupon ulaştırtılması çok daha faydalı olacaktır. Bu konuda hayırsever kardeşlerimizin duyarlılığını bekliyorum." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55