,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2511.683
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7761
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 19 °C

Filistinli ressam İstanbul'da sergi açtı

Filistinli ressam İstanbul'da sergi açtı
Filistinli ressam Sündüs Teysir Zekeriyya Recebi, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinin vasıtasıyla "Benim Şehirlerim" isimli sergi açtı.

Filistinli ressam Sündüs Teysir Zekeriyya Recebi, İstanbul'da "Benim Şehirlerim" isimli sergi açtı.

Recebi'nin Kudüs temalı sergisini ziyaret eden Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Enstitüsü olarak, dünyanın farlı yerlerinde kurdukları kültür merkezleri vasıtasıyla Türkiye ve dünyayı yakınlaştırdıklarını belirten Ateş, Türkiye insanı ile diğer insanları bir araya getirdiklerini söyledi.

Ateş, "Bu özelliği, pozitif bir gündem ve pozitif bir etkileşim için yapıyoruz. Kudüs'teki merkezimizi ziyarette de Mescid-i Aksa'nın özellikle çinilerinin eskidiğini gördüğümüzde onlara bir çözüm olarak Türkiye'de bir çini kursu düzenlemeye karar verdik. Filistin'den sanatçıları Türkiye'ye getirdik. İznik Vakfı ile beraber çinicilik eğitimi verdik. Bu eğitime Sündüs Hanım da katıldı. İstanbul'daki tarihi doku ve zenginliği görünce Kudüs resimleri gibi İstanbul resimlerini de çizmeye başladı. Biz de bu resimlerin güzelliğini görünce böyle bir gündemi de düşünerek, sergiyi Türkiye'ye taşımaya karar verdik. Zeytinburnu Belediyesi de katkı verdi, salonlarını açtı." dedi.

"Filistinlilerin ne kadar üretken ve başarılı olduklarını dünyaya anlatacağız"

Türkiye sanatı ile sanatseverleri buluşturduklarını anlatan Ateş, şunları söyledi: "Bizim için Kudüs ve Filistin sadece zulmün, baskının ya da dışlanmanın bir merkezi değil. Kudüs'te yetişen insanlar, aynı zamanda Kudüs'ün, Mescid-i Aksa'nın bekçisi ve koruyucusudurlar. Orada yetişen insanların bir taraftan bunları yaparken aynı zamanda kültür, sanat, edebiyat ve bilimde de çok iyi olduklarını dünyaya anlatmamız gerekiyor. Bu sergi de buna hizmet ediyor. İnşallah bu sergiyi başka ülkelere de taşıyacağız. Filistin halkı ve Filistin geçlerinin ne kadar üretken ve başarılı olduklarını dünyaya anlatacağız."

Ayrıca, Zeytinburnu Belediyesi ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) iş birliğiyle organize edilen Zeytinburnu 7'nci Geleneksel Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren fotoğraflar da sergide katılımcıların beğenisine sunuldu. Burada sadece Zeytinburnu'na ait fotoğraflar yer aldı.

Amatör ve profesyonel fotoğrafçıların yarıştığı yarışmada, dereceye girenlere toplam 103 bin TL ödül verildi.

Yarışmanın birincisi 12 bin TL, ikincisi 8 bin TL, üçüncüsü 6 bin TL, Zeytinburnu Belediyesi özel ödülü sahipleri 4 bin TL, jüri özel ödülü sahipleri 3 bin TL, teşvik ödülü sahipleri (5 kişi) 2 bin TL ve sergilenmeye değer eser sahipleri (60 kişi) bin TL aldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55