,
  • BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Filistinli Gazeteci Yazar Dr. Elbek: Kudüs sadece Filistinlilere değil bütün ümmete aittir

Filistinli Gazeteci Yazar Dr. Elbek: Kudüs sadece Filistinlilere değil bütün ümmete aittir
Kudüs ve Tarihimiz Derneği Başkanı Filistinli Gazeteci Yazar Dr. Zahir Elbek, terör rejiminin Gazze Şeridi'ne 11 gün boyunca düzenlediği saldırılar, Filistin’de yaşanan son gelişmeler ve Mavi Marmara'nın yıl dönümünü değerlendirdi.

​Siyonist işgal rejiminin 10 Mayıs’ta Filistin’e yönelik saldırılarında en az 2 bin bina ve 4 cami tamamen yıkıldı, 15 bin bina ise kullanılamaz hale geldi. Filistin direnişi karşısında hezimet yaşayan barbar siyonistler özelikle sivil yerleşim alanları, fabrika, okul ve hastaneleri hedef alarak direnişi kırmaya çalıştılar.

İşgal rejiminin saldırıları nedeniyle Filistin genelinde 150 milyon doların üzerinde maddi hasarın olduğu tahmin ediliyor. İşgal rejiminin abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs’ta başlattığı saldırılar, 21 Mayıs’ta yerel saatle 02.00’de sona ermişti. İşgalcilerin saldırıları sonucu 66’sı çocuk, 39’u kadın 253 Filistinli şehit olmuş, binlerce kişi yaralanmış, 120 binden fazla kişi de yerinden yurdundan olmuştu.

Dünyanın 37 ülkesinden insan hakları savunucusu, aktivist, yardım gönüllüsü, gazeteci, avukat ve birçok meslekten insanın içerisinde bulunduğu Mavi Marmara gemisinin siyonist işgal rejimi tarafından saldırıya uğramasının üzerinden ise 11 yıl geçti.

İşgal rejiminin 11 günlük saldırısı, Filistin’deki son gelişmeler ve Mavi Marmara gemisinin saldırıya uğramasının yıldönümü nedeniyle İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan Kudüs ve Tarihimiz Derneği Başkanı Filistinli Gazeteci Yazar Dr. Zahir Elbek, Filistin direniş guruplarının zafer kazanıp siyonist işgalcilerin hezimete uğradığını belirtti.

İşgalciler büyük bir hezimete uğradı”

Elbek, “Bildiğiniz üzere 25 Ramazan’da işgal güçleri Şeyh Cerrah mahallesindeki Kudüslüleri çıkarmaya çalıştılar. Başaramadılar elhamdülillah. 28 Ramazan’da 2000 Yahudi yerleşmeci Mescid-i Aksa’ya saldırmaya çalıştı. O da olmadı. Çünkü hem Kudüs’teki kardeşlerimiz çok güzel mücadele ettiler hem de Gazze’deki direniş güçleri siyonistleri tehdit ettiler. 'Eğer Mescid-i Aksa’ya saldırırsanız ya da Şeyh Cerrah mahallesindeki Kudüslüleri çıkartırsanız müdahale edeceğiz.' dediler. Elhamdülillah yerleşmeci siyonistler hem Mescid-i Aksa’ya saldıramadı hem de Şeyh Cerrah Mahallesindekileri Kudüslüleri çıkaramadılar. İşgalciler Gazze’ye saldırdılar. Siyonistlerin saldırıları 11 gün devam etti. Tabi bildiğiniz üzere 253 şehidimiz var. Aralarında 66 çocuk ve 40 kadın var. Ama aynı zamanda işgalcilere karşı güzel bir zafer kazandık Filistin halkı olarak. İşgalciler büyük bir hezimete uğradılar. Bu hezimet karşısında bazı insanları tutukladı.” dedi.

“Özgür Kudüs için, kan ve can veriyoruz”

Allah'ın izniyle siyonistlere karşı zaferin yakın olduğunu belirten Elbek, “Ama elhamdülillah bundan sonra büyük saldırma olmayacak. Kudüslüleri Kudüs’ten hiç çıkaramayacaklar. İşgalciler artık korkuyorlar. İnşallah bu zafer artık devam edecek. Aslında ben hep diyorum zafer çok yaklaşıyor. İnşallah Filistinliler bu mücadeleye devam edecekler. Şehitlerimiz var. Allah’ın izniyle şehitlerimiz cennette. Özgür Filistin için, özgür Kudüs için, kan ve can veriyoruz. Ama en önemlisi Kudüs’ün özgürlüğüdür. Tabi bu dünyada BM, ABD, AB vesaire hep işgalcilerin arkasında duruyor. Ama elhamdülillah Filistin’de mücahitler var. Sağlam insanlar var. Güzel direniş var. Bunlar teslim olmayacaklar.” ifadelerine yer verdi.

“Ateşkese rağmen işgalciler Kudüs ve Batı Şeria’daki Filistinlileri gözaltına alıyor ve tutukluyor”

Konuşmasının devamında Elbek, “Geçen hafta da ateşkes oldu. Bu da çok önemli. İşgal rejimi tek taraflı ateşkes ilan etti. Bir anlaşma yok işgalciler ve direniş arasında. Ateşkese rağmen işgalciler hala  saldırılar düzenliyor. Özellikle Kudüs ve Batı Şeria’daki Filistinliler yakalanıyor, gözaltına alınıyor ve tutuklanıyor. Direniş grupları her zaman hazır. İşgalciler yenildiği için dünyada itibarları çok düştü. Tüm bu saldırı ve tutuklamalar, kaybettiği itibarını tekrar kazanmak için ama durum eskisi gibi olmayacak. Çünkü bundan sonra Mescid-i Aksa’ya büyük bir saldırı artık yapamayacaklar. Hiçbir Filistinliyi Kudüs’ten çıkaramayacaklar. Müslümanlar, Filistin’de Kudüs’te kalacaklar, mücadeleye devam edecekler.”

“Bizler her zaman yeni bir Mavi Marmara bekliyoruz”

Mavi Marmara’nın yıldönümü nedeniyle de konuşan Elbek, “Mavi Marmara olayı sadece Gazze halkı için değil tüm Filistin davası için çok önemli bir olay. Çok önemi bir hatıra. Ben Gazzeliyim. Mavi Marmara Gemisi, Gazze sahiline gelirken biz Gazze halkı olarak Gazze sahilinde bekliyorduk. Çünkü Mavi Marmara’nın gelişi bize bir umut verdi. Gazze’de bekliyorken işgalciler Mavi Marmara’ya saldırdı. Bu saldırıda 10 şehidimiz oldu. Bu şehitlerin kanı Gazze'de denize aktı. Gazze’de bu şehitlerin her yerde resimleri var. Şehitler için Gazze’de bir anıt da var. İşgalciler, Türkiyeli bu kardeşleri katlettiği gibi Filistinlileri de katlediyor. Zalimler her zaman her yerde aynıdır. Bizler her zaman yeni bir Mavi Marmara bekliyoruz. İnşallah Türkiye’den yeni bir Mavi Marmara Gazze’ye gidecek. Bu çok önemli bir şey. Çünkü Mavi Marmara’daki vahşet, bütün dünyaya onların gerçek yüzünü gösterdi. Sivil insanlar Gazze’deki ablukayı kaldırmak için geldiler. Yanlarında silah yoktu. Sadece insani yardım vardı. Buna rağmen işgalciler saldırıp kardeşlerimizi şehit ettiler. Bizler Gazze sahilinde insani yardımı beklerken bu saldırı haberini aldığımızda çok üzüldük. Onlar için Gazze’de yemek ve gezi turları hazırlamıştık ama onlar ziyafetlerini cennette aldılar. Allah rahmet eylesin.” şeklinde belirtti.  

“Kudüs sadece Filistinlilere değil, bütün ümmete aittir”

Son olarak dünya Müslümanlarına çağrıda bulunan Elbek, “Dünyadaki 2 milyar Müslümana sesleniyorum. Kudüs sadece Filistinliler ait değil, bütün ümmete aittir. Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi. İkinci mescid, üçüncü harem. O yüzden Mescid-i Aksa’yı sahipsiz bırakmayın. Sessiz kalmayın. Ayakta kalın. Mescid-i Aksa ve Kudüs sizleri bekliyor. Ona yardım edin, onu destekleyin. Size çok ihtiyacı var. Kudüs’teki Kudüslüler sizleri hep bekliyorlar. Sizlerle guru duyuyorlar. O yüzden Mescid-i Aksa ve Kudüs’ü yalnız bırakmayın. Kudüs’ün arkasında, yanında olun.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55