,
  • BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

'Filistin'e Umut Ol' Kampanyasına Beşir Derneği de katıldı

'Filistin'e Umut Ol' Kampanyasına Beşir Derneği de katıldı
Dünya Sağlık Örgütü ve AFAD’ın başlattığı ve Beşir Derneği’nin de destek vereceği ‘’Filistin’e Umut Ol’’ kampanyasının tanıtım toplantısı Osmanlı Arşivleri Daire Başkanlığı’nın Kağıthane’deki kampüsünde gerçekleşti.

14 Mayıs’taki sivil katliam sonrasında bölgeye insani yardım ulaştırmak amacıyla Dünya Sağlık Örgütü ve AFAD’ın başlattığı ‘’Filistin’e Umut Ol’’ yardım kampanyasına Beşir Derneği de katıldı. Yardım kampanyasının tanıtım toplantısı Osmanlı Arşivleri Daire Başkanlığı’nın Kağıthane’deki kampüsünde gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, 2017’de ABD’nin sağladığı mali yardımları kesmesi ile Filistin’de, küresel vicdanın sesi haline gelen Türkiye’nin sorumluluğunun daha da arttığını ve ‘’Filistin’e Umut Ol’’ yardım kampanyası için de her türlü desteği sağlayacaklarını belirtti. AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, projenin Türkiye’de AFAD öncülüğünde yürütüleceğini aktardı. Toplantıda söz alan dernek başkanı Yrd. Doç. Dr. Cevdet Şanlı, Filistin’deki sürecin başından beri takipçisi olduklarını ve yürütülecek her türlü yardım faaliyeti için hazır olduklarını ifade etti.

 

Toplantıda “Filistin’e Umut Ol” yardım kampanyasına bütün Türk halkının, milletimizin 81 milyonunun desteğini bekliyoruz” diyen Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, “Dünya Sağlık Örgütüyle beraber AFAD bir proje geliştirdi. Konuştuk, 1 milyon 200 bin dolar tutarında ilaç ve tıbbi sarf malzemesi ya da diğer tıbbi ekipmanla ilgili desteği de biz AFAD olarak temin edeceğiz ve Dünya Sağlık Örgütü de Gazze'ye sokacak." diye konuştu.

 

‘’Kardeşlerini Yalnız Bırakma Projesi’’

Cevdet Şanlı ‘’ Bugüne kadar yürüttüğümüz faaliyetlerle her zaman mazlum Gazze halkının yanında olduk. Yardım faaliyetlerimiz tüm hızıyla sürüyor. Ramazan ayında ‘’Kardeşlerini Yalnız Bırakma’’ projesini hayata geçirdik. Bu projeyle derneğimiz Ramazan ayında Gazze ve Kudüs’te her gün iftar sofrası kuracak ve gıda paketleri dağıtacak. Destek vereceğimiz ‘’Filistin’e Umut Ol’’ kampanyasıyla da İsrail’in zulmü altında kalan Gazze halkının yaralarına merhem olacağız’’, diyerek İsrail zulmü altındaki Gazze halkının yardımına koşarak onların umuduna vesile olmayı amaçladıklarını söyledi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55