,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 15 °C

Filistin'deki direniş grupları: İşgalcilerin katliamı karşılıksız kalmayacak

Filistin'deki direniş grupları: İşgalcilerin katliamı karşılıksız kalmayacak
Filistin'deki direniş grupları, işgalci siyonist  rejimin, Nablus'ta 10 Filistinliyi katletmesinin karşılıksız kalmayacağını, şehitlerin kanının intikamının alınacağını vurguladı.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, işgalcilerin Nablus'a düzenlediği baskınlarında gerçek mermilerle saldırıda bulundukları, 10 kişinin şehit edildiği, 5'i ağır 102 kişinin yaralandığı belirtildi.

İşgalcileri katliamının ardından Filistin'deki direniş grupları intikam yeminleri yaptı. HAMAS, "işgalci katliamların halkın iradesini kırmayacağını ve karşılıksız kalmayacağını" vurgulayarak, işgalcilerin kurşunlarıyla şehit olan Nablus şehitlerinin yasını tuttu.

Açıklamada "Kentteki sivilleri, yaşlıları ve çocukları hedef almak halkımızın direniş ve cihat yolundaki kararlılığını, azmini kırmayacaktır." denildi.

HAMAS, Filistin halkının bu katliamı karşılıksız bırakmayacağını, kahraman şehitlerin kanının intikamını alacağını vurguladı.

El-Kassam Tugayları'nın askeri sözcüsü Ebu Ubeyde ise katliamlara karşı "sabırlarının tükendiğini" belirterek misillemeye işaret etti.

İslami Cihad Hareketi de Filistin halkının kanının ucuz olmadığını vurgulayarak, direnişin Nablus saldırısına yanıt verme hakkından vazgeçmeyeceğini söyledi.  

Halk Cephesi de Nablus şehitleri için taziyelerini bildirerek, halkın onurlu direnişini selamlayarak işgale karşı uzun bir savaşa hazırlanma çağrısında bulundu.

Halk Direniş Hareketi de işgalin halka yönelik saldırganlığının devam etmesini organize bir terör eylemi olarak değerlendirerek, bu suçun hesabının sorulacağını ve işgalcilerin tüm saldırı ve suçlarından pişman edileceği kaydedildi. Mücahidler Hareketi ise Nablus şehitlerini de saygıyla anarak, işgalin Batı Şeria'da uzun süredir devam eden direnişi sona erdiremeyeceğini bir kez daha gösterdiğini belirtti.

Hareket, düşmanın Nablus'ta işlediği suçun yanına kâr kalmayacağını, halka ve Batı Şeria'daki direnişçilere karşı art arda işlediği suçların sonuçlarına katlanması gerektiğini vurguladı.

Milli Direniş Tugayları da halkın kanının akıtılmasına izin vermeyeceklerini, katliamın karşılıksız ve cezasız bırakılmayacağını vurgulayarak, direniş kahramanlarının her alanda eylemde bulunması çağrısında bulundu.

Filistin'deki Direniş Komiteleri de şehitlerin kanlarının bir emanet olarak korunacağını, işgalin işlediği katliamların ve terörün bedelini ödeyeceğini, Filistin halkının, şehitlerin akan bu temiz kanını asla unutmayacağını vurguladı. İşgalci rejimin Nablus'ta 10  Filistinliyi katletmesiyle birlikte bu yılın başından bu yana şehit sayısı 61'e yükseldi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55