,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 23 °C

Figüranlar yalnız cezalandırılmak isteniyor

Figüranlar yalnız cezalandırılmak isteniyor
Yasin Börü ve arkadaşlarının katil zanlılarının yargılandığı davanın 13'üncü duruşmasının ardından açıklamalarda bulunan dava avukatlarından Av. Murat Sadak, mahkemenin sadece figüranların cezalandırılmak istediğini söyledi.

Yasin Börü ve arkadaşlarının katil zanlılarının yargılandığı davanın 13'üncü duruşmasının ardından açıklamalarda bulunan Av. Murat Sadak, dosyada sadece figüranların cezalandırılmak istendiğini söyledi.

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın çağrısıyla sokağa çıkan PKK/HDP'liler tarafından 6-7 Ekim 2014 tarihindeki saldırılarda katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün katil zanlılarının yargılandığı davanın 13'üncü duruşması bugün görüldü.

19'u tutuklu 41 sanığın yargılandığı davanın duruşması Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Davaya mağdur yakınları, avukatlar, siyasi parti temsilcileri, gazeteci ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Duruşmaya 9 sanık avukatı ile tutuksuz yargılanan sanıkların bir kısmı mazeretli olarak katılmadı. Mütalaanın okunduğu duruşmada, mahkeme başkanı geciken adaletin adalet değil zulüm olduğunu ifade ederek, sanık tarafının bir sonraki duruşmaya mazeretsiz katılmasını belirterek, kararı açıklamak üzere bir sonraki duruşmayı 22 Mart Çarşamba gününe erteledi.

Dava sonrası dosyayı takip eden avukatlar basın açıklaması yaptı. Avukatlar adına konuşan Murat Sadak, Yasin Börü ve arkadaşlarını katledilmelerini "asrın katliamı" olarak niteledi. Davada yargılamaların sonuna gelindiğini aktaran Sadak, 22 Mart'ta görülecek olan karar duruşmasının "figüranlar için karar duruşması" olabileceğini ifade etti.

"3 sanık haricinde bütün sanıkların hepsinin bu fiili işlediklerinden maddi delillerle inanmaktayız"

Başından beri katliamın sorumlularının yargı önüne çıkarılmasını talep ettiklerini dile getiren Sadak, "Biz ilk günden beri bu katliamın A'sından Z'sine kadar kim sorumluysa gerek ihmali ve gerekse de icrayi, hepsinin adalet önüne çıkarılmasını talep ettik ve arkasında durduk. Maalesef bunu görüyoruz; sadece figüranlar cezalandırılmak isteniyor. 22 Mart'ta figüranlar için karar duruşması olabilir ama bizim adalet arayışımız son bulmayacaktır ve devam edecektir. Kim bu olayın arakasında hangi derecede sorumluysa cezalandırılması için takipçisi olacağız. Mütalaaya karşı gerek bizim ve gerekse de sanık taraflarının son duruşmada beyanlarda bulunacaklar. Biz dosyada tevkif edilen 3 sanık haricinde bütün sanıkların hepsinin bu fiili işlediklerinden maddi delillerle inanmaktayız ve cezalandırılmasını talep edeceğiz. 22 Mart'ta bir aksilik çıkmadığı sürece karar verilecek. Karar verildikten sonra kanun yolları aşamasına geçilecektir. İlk aşama istinaf aşaması, ardından Yargıtay aşaması olacak. Hepimiz beraber olayın takipçisi olacağız." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55