,
  • BIST 9783.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 25 °C

"FETÖ’nün akıbeti ne olduysa PKK’nin akıbeti o olacak"

"FETÖ’nün akıbeti ne olduysa PKK’nin akıbeti o olacak"
Mardin’de düzenlenen “Huzur ve Kardeşlik” mitinginde konuşan STK Platformu Başkanı Mustafa Aydın, "FETÖ’nün akıbeti ne olduysa, DAİŞ’in, PKK’nin de akıbeti aynı olacaktır." dedi.

Mardin’de faaliyet gösteren 52 dernek, vakıf, oda ve sendikanın oluşturduğu Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, “Huzur ve Kardeşlik” mitingi düzenledi. Merkez Artuklu ilçesinde bulunan Karayolları Parkı’nda yapılan mitinge çok sayıda vatandaş katıldı. 

Mitingde bir konuşma yapan Mardin STK Platformu Başkanı Mustafa Aydın, son zamanlardaki bombalı saldırılarını kınadıklarını belirtti.

Aydın, “Bir asır önce, 20'nci yüzyılın başlarında, ümmet coğrafyasını önce işgal, sonra da talan eden emperyalist güçler, tam yüz yıl boyunca bize büyük bedeller ödettiler. Bize dayattıkları askeri ve sivil dikta rejimleri ve iç savaşlar sonucu büyük ekonomik, siyasi ve beşeri krizler yaşattılar.  Yüz yıl sonra, toparlanmaya çalışan İslam âlemine bir yüzyıl daha kaybettirmek için emperyalist güçler tekrar İslam coğrafyasına çekirge sürüsü gibi üşüşmeye başladılar. Fiilen müdahale ettikleri Afganistan, Sudan, Libya, Irak, Yemen ve Suriye gibi topraklarda iç savaşın fitilini tutuşturdular. Güçlü ve istikrarlı bir hükümetin olduğu Türkiye’de ise, doğrudan müdahale zeminini bulamadıkları için ‘Vekâlet savaşını’ başlattılar. Bu vekâleten savaşın en kullanışlı malzemesi de terör örgütleridir.” diye konuştu.

Şer odaklarına teslim olmayacaklarını söyleyen Aydın, "Nerede, ne zaman patlayacağı belli olmayan bombalarla birileri bizi bıktırmak, korkutmak ve panikletmek istiyor. Oysa buradan bütün dünyaya verdiğimiz mesaj çok açıktır;  Bizler korkmayacağız, dağılmayacağız ve meydanları kötülere bırakmayacağız. Huzurumuza kast eden şer odaklarına teslim olmayacak, fitne ateşini tutuşturanlara asla alet olmayacağız.” dedi.

"Patlatılan her bomba, öldürülen her bir can bu millete ihanettir"

"Bomba yüklü araçlarla, yollara-sokaklara yerleştirilen patlayıcılarla ve çocukların bedenlerine sardığınız bombalarla giriştiğiniz intihar saldırılarıyla bu halkın ancak nefretini ve öfkesini kazanırsınız." diyen Aydın, daha sonra şöyle konuştu:

"Ey ölüm kusan makinalara dönüşenler; kime hizmet ettiğinizi bir an düşünün! Zarar verdikleriniz ülkeniz, anneniz, babanız, kardeşiniz ve bacılarınızdır. Kâr edenler ise, bu coğrafyanın insanlarına ve inancına düşman olan kıtalar ötesi ecnebiler ve sömürücülerdir. Şiddet ve terörü kullanan ve kullandıranlar, tüccarlarımızın iflas etmesini, turizm tesisleri ve otellerimizin kapanmasını,  halkımızın başka yere göç ederek muhacir olmasını ve bölgenin yaşanamaz kılınmasını istiyorlar. Bu vesileyle, buradan bütün Türkiye kamuoyuna çağrıda bulunuyoruz; hangi bölgemizde, hangi ilimizde terör saldırısı olursa, teröre inat orada daha çok bulunarak, oraya daha çok yatırım yaparak ve orayı daha çok sahiplenerek oyunlarını bozacağız. Patlatılan her bomba, öldürülen her bir can bu millete ihanettir. Hainler ise asla iflah olamayacaktır.”

İslam dünyasını kasıp kavuran ve Müslümanı Müslümana kırdıran fitne ateşinin en büyük malzemesinin milliyetçilik ve mezhepçilik olduğuna dikkat çeken Aydın, “Silahlandırdıkları çeteler, kurdurdukları örgütler ve yetiştirdikleri ajanlar üzerinden büyük suikastlar ve provokasyonlara yeltenenleri milletimiz çok iyi tanımaktadır. Gezi olaylarını, 6-8 Ekim vandalizmini ve 15 Temmuz darbe girişimini kimlerin yaptığını, hangi dış mihraklar ve içerdeki işbirlikçiler tarafından tezgâhlandığını milletimiz derin basiretiyle fark etmiş ve asil duruşuyla da gerekli cevabı vermiştir. Bugün İslam coğrafyasında enerjimizi içerde heder eden mezhepçilik ve milliyetçilik fitnesine karşı en büyük cevabımız kardeşliğimizi pekiştirmektir. Daha çok kardeşlik, daha çok muhabbet ve dayanışma ile milletimiz bu fitne ateşini de söndürecektir.” dedi.

"FETÖ’nün akıbeti ne olduysa PKK’nin akıbeti o olacak"

Türkiye'nin Irak ve Suriye gibi olmayacağını vurgulayan Aydın, "Ey küresel şer odakları ve ey İslam coğrafyasına çöreklenen doyumsuz sömürgeciler; Türkiye, Suriye ve Irak olmayacağı gibi, Mısır gibi de olmayacak. 40 yıldır özenle beslediğiniz FETÖ’nün akıbeti ne olduysa, DAİŞ’in, PKK’nin de akıbeti aynı olacaktır. Bu millet, kimin ıslah edici, kimin de ifsat edici olduğunu çok iyi bilir. Bu millet, kimin yıkıcı ve kimin de yapıcı olduğunu da çok iyi iyi tanır. Huzur ve kardeşliğimizin en büyük teminatı; milletimizin, kalbinde bir volkan gibi taşıdığı imanıdır. Bu imanı hiçbir güç boğamayacak, istiklalimizin nişanesi olan bayrağımızı indiremeyecek, huzur ve kardeşliğimizi bozamayacaktır." ifadelerini kullandı.

Mitinge katılan Mardin Valisi Mustafa Yaman, AK Parti MKYK üyesi Zeynep Alkış, Mardin Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ve Orhan Miroğlu ile AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar birer selamla konuşması yaptılar.

Türkiye’nin çok ciddi bir kuşatma altında olduğunu belirten AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Midyat ve Derik’teki yürüyüşün ardından bugün de Mardin’de yürüyeceklerini söyledi. Miroğlu, Kürtçe olarak yaşasın kardeşlik diyerek konuşmasını bitirdi. ( İLKHA )

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55