,
  • BIST 9548.09
  • Altın 2492.767
  • Dolar 32.5067
  • Euro 34.5674
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 15 °C

FETÖ'dan bağış alan Clinton'a uyarı!

FETÖ'dan bağış alan Clinton'a uyarı!
Trump’ın siyasi danışmanı Peter Navarro, FETÖ’den bağış alan Hillary Clinton’ı topa tuttu.

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin Başkan adayı Donald Trump’ın siyasi danışmanı Peter Navarro, FETÖ’den yüklü miktarlarda bağış aldığı belirtilen ve örgütün lobi faaliyetlerine katkı sağladığı ortaya çıkan Demokrat Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton’a ağır eleştirilerde bulundu. National Interest sitesinde yazdığı “Hillary’nin Türkiye’deki darbeyi (darbe girişimini) desteklemekle suçlanan gizemli İslami din adamıyla bağları” başlıklı makalesinde FETÖ’nün Clinton’a finansal desteğini hatırlatan Navarro, “Gülen ABD’ye karşı bir kültürel tehdit oluştururken, Türkiye’deki demokrasi ve istikrara karşı tehdit oluştururken, Hllary’nin ilişkileri alarm verici” ifadesini kullandı.

SUÇ ORTAKLIĞI OLUR

Navarro, ‘Türkiye ile ABD arasındaki iade gerginliği’ne de vurgu yaptığı makalesine şu şekilde devam ediyor: “Eğer Clinton’a Gülenci maddi destek iddiaları doğruysa, Hillary Gülen’i Türkiye’ye iade edebilir mi? Eğer etmezse ve Gülen gerçekten Türk hükümetini devirmeye çalışıyorsa, bu durumda Hillary, kilit konumdaki bir NATO müttefikinde istikrarsızlık ve şiddetin suç ortağı olmaz mı?”

GÜLEN’İN ZEHİRLİ KANCASI

Yaşanan süreçte Türkiye’nin Rusya’nın kollarına itilebileceğini ve Clinton seçilirse sorunların büyüyeceğini söyleyen Navarro, “Gülenciler Clinton’a yozlaşmış kancalarını gerçekten atarsa, (Başkan seçildiği takdirde) Clinton, Erdoğan’ı devirmek için bir darbeye yardım eder mi? Erdoğan kesinlikle böyle düşünebilir ve Erdoğan’ın taşıdığı bu şüphe Türkiye-ABD ilişkilerini zehirlemek için yeterli olabilir” dedi.

İlişkiler gelişecek

Hillary Clinton ABD’nin Philadelphia kentinde gerçekleştirilen Demokrat Parti kongresinde Başkan adaylığını resmen kabul ettiğini açıkladı. Böylelikle ABD tarihinin ilk kadın Başkan adayı olan Clinton, konuşmasında rakibi Donald Trump’a yüklendi ve kendisi için önceki gün ‘en ehil Başkan’ ifadelerini kullanan Başkan Obama’dan övgüyle söz etti. Taraftarlarının karşısına eşi eski Başkan Bill Clinton ve yardımcılık görevini üstlenecek olan Tim Kaine ile çıkan Clinton, konuşmasında Trump’ın geçen hafta yaptığı konuşmada kullandığı “Ben düzeltebilirim” sözünü hedef aldı ve “Biz ancak birlikte olarak bir meseleyi düzeltebiliriz” dedi. Clinton, Başkan olması durumunda NATO müttefikleriyle ilişkileri daha da güçlendireceğini açıkladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55