,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C

FETÖ'cüler, aklanmanın yollarını aramaya başladı

FETÖ'cüler, aklanmanın yollarını aramaya başladı
Teröristbaşı Fetullah Gülen'e hizmet eden FETÖ'cüler, aklanmanın yollarını aramaya başladı. Köşeye sıkışan örgüt üyeleri, soluğu Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) kapısında aldı.

Teröristbaşı Fetullah Gülen'e hizmet eden FETÖ'cüler, aklanmanın yollarını aramaya başladı. Köşeye sıkışan örgüt üyeleri, soluğu Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) kapısında aldı. Özellikle FETÖ'nün iş dünyası örgütü TUSKON'dan ayrılan işadamları, MÜSİAD'a üye olarak kendini temize çıkarma çabasına girdi. MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, derneklerine olan ilginin son dönemde çok artığını belirterek, "Üye kabulü için mümkün olduğunca frendeyiz. Tarihimizde en fazla üyelik reddi kararı bu dönemde veriliyor. TUSKON'dan kopanlardan MÜSİAD'a başvuranlar oluyor. Aklanmak için MÜSİAD'a üye olmaya çalışanlar oluyor" dedi. Olpak, MÜSİAD'a üye olmak isteyen iş insanlarına, "Üye kabulünde her zaman çok titiz davranıyoruz. Hükümete yakın duruyoruz diye gelecekseniz hiç gelmeyin. Gerçekten çalışacak, derneğimize katkıda bulunacak olan gelsin" diyerek seslendi.

'TUSKON EU'YA TAKİP 
FETÖ ile bağlantılı TUSKON'un Brüksel'de Türkiye aleyhine çalışmalarına devam edebilmek için kapatılmadan önce Aralık 2015'te kurduğu TUSKON EU, yakın takibe alındı. Dışişleri Bakanlığı, derneğin Türkiye aleyhine yaptığı çalışmalar, ilişki ağı ve finans kaynaklarıyla ilgili olarak araştırma başlattı. Kurulduğundan beri takip altında olan derneğin üyelerinin, Türkiye'de geçmişte yaptığı faaliyetler didik didik araştırılıyor. Dışişleri uzmanları, Türkiye'den kaçan FETÖ üyelerinin de TUSKON EU'da faaliyet gösterdikleri iddialarının geldiğini belirtiyor. TUSKON EU'nun kuruluş belgesine göre; yönetimde Serdar Yeşilyurt, Muhammet Yılmaz ve Ebubekir Işık yer alıyor. 8 Aralık 2015'te kâr amacı gütmeyen kuruluş olarak resmileşen TUSKON EU'nun ilk adresi, Brüksel'in dışındaki bir ev olarak görülüyor. 25 Nisan 2016'da AB kurumları yakınlarındaki yeni adresine taşınan TUSKON EU adına Avrupa Parlamentosu'na üç kişi akredite edildi. TUSKON'un, AB kurumları yetkilileri ve AP üyeleri nezdinde de Türkiye aleyhine temaslarda bulunduğu biliniyor. TUSKON EU, Aktif Dernekler Federasyonu (FEDACTIO) ile de ortak çalışmalar yürütüyor..

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55