,
  • BIST 9747.45
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C

FETÖ ile mücadeleye bak! "FETÖ ile ilgili bildiklerimi anlattım diye işimden oldum”

FETÖ ile mücadeleye bak! "FETÖ ile ilgili bildiklerimi anlattım diye işimden oldum”
Adıyaman TPAO Bölge Müdürlüğünde Destek Hizmetleri Ünitesi Servis personeli olarak çalışan Turan Özdal, FETÖ yapılanmasına yönelik bildiklerini anlattıktan sonra işinden olduğunu ve yaklaşık bir yıldır mağduriyet yaşadığını kaydetti.

Adıyaman TPAO Bölge Müdürlüğünde Destek Hizmetleri Ünitesi Servis personeli olarak çalışan Turan Özdal, FETÖ ile ilgili bildiklerini savcılık ile paylaştıktan sonra işinden olduğunu iddia etti.

FETÖ yapılanmasına yönelik bildiklerini anlattıktan sonra işinden olduğunu ve yaklaşık bir yıldır mağduriyet yaşadığını dile getiren Adıyaman TPAO Bölge Müdürlüğünde Destek Hizmetleri Ünitesi Servis personeli olarak çalışan Turan Özdal, tekrar işine dönmek için yetkililere çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Her kim ne biliyor ise gidip savcılık ile paylaşsın.' sözü üzerine, kendi kurumu ile ilgili FETÖ’nün yapılanmasına yönelik bildiklerini anlattıktan sonra işinden olduğunu ve yaklaşık bir yıldır mağduriyet yaşadığını dile getiren Özdal, "Bu durum son derece talihsiz ve bir o kadar da skandal bir durumdur." dedi.

Başından geçenleri İLKHA’ya anlatan Özdal, “Cumhuriyet Başsavcılığına başvurma nedenim; daha önce FETÖ’den ihraç olmuş kişilerin getirmiş oldukları mevzuatlar nedeniyle mağdur olduğumu Cumhuriyet Başsavcılığına, Cumhurbaşkanı’nın talimatları doğrultusunda götürerek intikal ettirmemdir.” ifadelerini kullandı.

“Cumhurbaşkanı’nın talimatlarını yerine getirdim”

Hukuksuz bir şey yapmadığını, sadece Cumhurbaşkanı'nın talimatlarını yerine getirmeye çalıştığını dile getiren Özdal, “Çalışmış olduğum kurum olan Türkiye Petrolleri Genel Müdürlüğünde karşılaşmış olduğum mağduriyetleri bizatihi Sayın Cumhurbaşkanı’nın talimatları doğrultusunda ve yasama organının çıkarmış olduğu 696 KHK’nın 37’nci maddesi hükmüne istinaden ve bir vatandaş olarak TCK 279. Maddesi hükmü gereği bildiklerimi gidip Cumhuriyet Başsavcılığına anlattım. Neticesinde benim hakkımda disiplin işlemi tesis edilmiş ve beni işten çıkaran bir irade ile karşı karşıya kalmış durumdayım.” diye konuştu.

14 yıldır çalıştığı kurumda yaklaşık bir yıldır mağduriyetinin devam ettiğini söyleyen Özdal daha sonra şöyle devam etti:

“Dokuz ay gibi bir süredir böyle bir işlem hakkımda tesis edilmiştir. Burada bir vatandaş olarak meşru bir şekilde Sayın Cumhurbaşkanı'nın son derece hassas ve bir o kadar duyarlılıkla üzerinde durmuş olduğu milli bir meselede, milli bir davada, vatandaşlarına vermiş olduğu talimatları neticesinde, 'Bildiklerinizi gidin Cumhuriyet savcılıklarına anlatın.' şeklindeki açıklaması üzerine hareket etmiş bulunmaktayım. Burada bir vatandaş olarak yapmış olduğum girişim, nasıl oluyor da kurum idaresi tarafından böyle bir cezalandırma ile sonuçlandırılıyor?  Bunun nedenini bugüne kadar anlamış değilim.” dedi.

“Kurumun hakkımda açtığı davayı kazandım”

Hakkında kurum tarafından dava açıldığını ancak davanın kendi lehine sonuçlandığını dile getiren Özdal, 'Mahkeme beni haklı bulduğu halde işime dönemedim.' diyerek şu ifadeleri kullandı:

“Yasama Organımızın 696 KYK 37’nci maddesi ile ilgili hükmüne binaen hareket etmeme rağmen bunun dışında TCK’nın 279’uncu maddesine göre bildiğimi anlatmak ile yükümlülüğümü yerine getirdim. Bu vazifemi yerine getirmeme karşın böyle bir mağduriyeti yaşamam son derece talihsiz ve bir o kadar da skandal bir durumdur. Disiplinle ilgili işlemlerine 29 Aralık'ta, girişimlerim gerekçe gösterilerek, bizatihi muhatap kişiler Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığına kurum vekili Avukat Fehmi Günay’ın girişimi ile suç duyurusunda bulundular. Suç duyurusunda bulunmalarına rağmen Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı 18 Ocak 2018 tarihinde kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdi ve bunun ile birlikte yine kurum vekilinin itirazı üzerine 11 Nisan 2018'de Sulh Ceza Hakimliği kesin hüküm ile reddetmesine rağmen yine benim iş başım yapılmadı.”

Özdal son olarak kurumun hukuk kurallarını hiçe saydığını vurguladıktan sonra, “Kurum yargı kararlarını ihlal etmektedir. Cumhurbaşkanı'mızın talimatlarını yerine getiren bir vatandaş olarak girişimlerimi cezalandırmaya çalışmaktalar. Bu son derece manidar ve skandal bir durumdur. Bunu asla kabul etmiyorum, bunun hiçbir şekilde izahı da söz konusu değildir.” dedi.

Konu ile ilgili olarak telefon ile kendisi ile görüştüğümüz yetkililerden Personel Müdürü Abdurrahman Işık ise, “Bu şahıs arabuluculuk bürosuna başvurdu. Mahkeme bu şahıs hakkında işe iade edilebilir diye bir karar vermiş değildir. Bu bilgiler gizli bilgilerdir. Bu bilgileri bizim hukuk müşavirliğinden temin etmeniz lazım ancak bu bilgileri size vermezler.  Elimizdeki bilgiler basın ile paylaşamayacağımız bilgilerdir. Bu şahsın söylediklerinin aslı astarı yoktur.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55