,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 21 °C

Fatma Şahin: "Engel yaşarmayan gözde nasırlaşmış kalptedir"

Fatma Şahin: "Engel yaşarmayan gözde nasırlaşmış kalptedir"
Görme engelli öğrencileri makamında kabul eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Engel, elde, ayakta, gözde ve kulakta değil, yaşarmayan gözde ve nasırlaşmış kalptedir." dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Engel, elde, ayakta, gözde ve kulakta değil, yaşarmayan gözde ve nasırlaşmış kalptedir." dedi.

Gaziantep’teki GAP Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu’ndan mezun olduktan sonra girdikleri özel yetenek sınavıyla ilk kez Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazanan başarılı görme engelli öğrenciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti.

Görme engelli öğrencileri makamında kabul eden Şahin, okul yönetimi ve öğrencilerin mutluluklarına ortak olduklarını belirterek, özel yetenek sınavını başarıyla geçen öğrencilerle gurur duyduğunu ifade etti.

GAP Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinden olan Miraç Dökücü bağlama, Göktuğ Aril darbuka ve Bayram Şılga org çalmayı öğrendi. Eğitim hayatını Güzel Sanatlar Lisesi’nde sürdürmeyi hedefleyen Dökücü, Aril ve Şılga, hedefine ulaştı.

Görme engelli başarılı öğrencileri tebrik eden Şahin, "Engelli dostu şehir için hep birlikte senkronize bir biçimde çalışıyoruz. Engel, elde, ayakta, gözde ve kulakta değil, yaşarmayan gözde ve nasırlaşmış kalptedir. Ben bu görme engelli öğrencilerimizin özel yeteneklerini açığa çıkaran okul yönetimine ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Sizin çok özel yetenekleriniz var. Bu güzel yeteneklerinizi büyütmek için sizlere fırsat veriyoruz. Görme engelli öğrencilerimizin kabiliyetini ortaya koymak için el birliğiyle çalışacağız. Ben inanıyorum ki Türkiye’nin en yetenekli sanatçıları bu topraktan çıkacaktır. Bu topraklar yeni Gani Karacaları, yeni Âşık Veyselleri yetiştirecektir. Bu çocuklar yarının en başarılı sanatçıları olacaktır." dedi.

20-22 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan "Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali" kapsamında öğrencilerin sahneye çıkacağı bir programın gerçekleştirilmesi için talimat vereceğini söyleyen Şahin, görme engelli öğrencilere gereken yardımı vereceklerini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, 45 yıl aradan sonra GAP Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu’ndan mezun olan 3 öğrencinin Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazandığını bildirdi.

GAP Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Mehmet Yıldız da “Güzel Sanatlar Lisesi’ne özel yetenekle ilk defa okulumuzda görme engelliler 8’nci sınıf öğrencilerinden olan 3 öğrencimiz, Güzel Sanatlar Lisesi Müzik bölümünde eğitim görmeye hak kazandı. Gaziantep’te ilk defa böyle bir başarıya tanıklık ediyoruz. İmkanlar ve fırsatlar sunulduğu zaman engellilerimizin birçok şeyi yapabildiğini de görebiliyoruz. Okulumuz adına öğrencilerimizin bu başarılarından dolayı çok mutluyuz.” diye konuştu.

Arkadaşları adına konuşan Miraç Dökücü ise, "Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazandığımız için çok mutluyuz. Başkanımız, sağ olsun bizleri makamında ağırladı, mutluluğumuza ortak oldu. Müzik Öğretmenimiz Kerim Çilli’ye çok teşekkür ediyoruz. Onun sayesinde bağlama, darbuka ve org çalmayı öğrendik. Tek hedefimiz olan Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ben bizlere destek veren herkese yürekten teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Şahin, öğrencilere çeşitli hediyeler verdikten sonra birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55