,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2490.695
  • Dolar 32.5745
  • Euro 34.6794
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C

Fatma Şahin: "Düzbağ İçme Suyu Projesi yüzde 95 tamamlandı"

Fatma Şahin: "Düzbağ İçme Suyu Projesi yüzde 95 tamamlandı"
Gaziantep'e akıtacak olan "Düzbağ İçme Suyu Projesi" ile ilgili bilgi veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çalışmalarda sona yaklaşıldığını belirtti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye’nin İstanbul Melen’den sonra içme suyu alanındaki ikinci en büyük yatırımlarından olan "Düzbağ İçme Suyu Projesi"nde çalışmaların yüzde 95’inin tamamlandığını söyledi.

Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesine bağlı Düzbağ beldesinden Doğan ve Fırat Nehri'nin bir kolu olan Göksu Çayı'nın suyunu Gaziantep'e akıtacak olan "Düzbağ İçme Suyu Projesi" ile ilgili bilgi veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çalışmalarda sona yaklaşıldığını belirtti.

Gaziantep'in 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak bir milyar liralık projede çalışmaların tüm hızıyla ilerlediğini belirten Şahin, Gazianteplilerin 2018 Aralık sonunda hem ucuz hem de kaliteli su tüketmeye başlayacağını söyledi.

"120 kilometreden kente su getirdik"

Şahin, "Şehirde su sıkıntısı vardı, çözüldü. Ben başkan olunca son 7 yılın en kurak dönemini yaşadık ve şehirde yağmur yağmıyordu. Ne yağacağız diye şaşırdık. Suda mangan oranı yükseldi yani barajda su seviyesi düşünce su kirleniyor, bu da suyun kalitesini çok düşürüyordu. Biz iyi ki o gün o kararı aldık ve Düzbağ’dan Fırat’a boşa akan suyu kente çevirdik. 120 kilometreden kente su getirdik. Su borusunu yatırmak için dağı deldik." dedi.

"Sulama suyu da rahatlayacak"

Çalışmaların yüzde 95’inin tamamlandığını söyleyen Şahin, "Daha iş bitmeden biz yüzde 15 su fiyatını aşağıya çektik. Halktan topladığımız su parasının 100 milyon TL’sini elektrik parası olarak ödüyorduk. Çok yüksek elektrik giderimiz vardı. Önceki suyumuz sertti. Şimdi 25 Aralık’ta akacak suyumuz daha yumuşak kaynak su kalitesinde olacak. ‘Düzbağ İçme Suyu Projesi’ yaptığımız en güzel işlerden biri oldu. Kentin 2050 yılına kadar su ihtiyacını gidermiş olduk. Maliyetlerimiz düştükçe suda indirimler devam edecektir. İçme suyu rahatlayınca bir taraftan sulama suyu rahatlayacak. Çiftçi ikinci ürününü rahatlıkla sulayabilecek. Bizim için tarım da çok önemlidir. Çiftçi barajdan sulama suyunu daha rahat kullanacaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55