,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 29 °C
  • Antalya 26 °C

Fatih Erbakan: Türkiye'de halkın asıl gündemi ekonomik sıkıntılardır

Fatih Erbakan: Türkiye'de halkın asıl gündemi ekonomik sıkıntılardır
"Anadolu Buluşmaları" kapsamında Şanlıurfa'ya gelen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Türkiye'de işsizliğin ulaştığı boyutlara dikkat çekti.

Yeniden Refah Partisi İl Başkanlığında gazetecilerle bir araya gelen Erbakan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Şanlıurfa'da olmakta dolayı mutlu olduğunu belirten Erbakan, "Urfa her şeyden önce  Peygamber Şehri olarak bildiğimiz çok mühim manevi değerleri olan bir şehir. Hazreti İbrahim'in (aleyhi selam) şehri... Merhum Erbakan Hoca'mız, Milli Görüş hareketini başlatırken 'Milli Görüş Hazreti İbrahim'in görüşüdür' sözünü ifade etmiştir. Bu nedenle Hazreti İbrahim'in şehrinde olmaktan büyük bahtiyarlık duyuyoruz. Şanlıurfa halkı, yıllar boyunca Milli Görüş hareketine ve Merhum Erbakan Hoca'mıza en büyük desteği vermiştir. Şanlıurfa halkı Milli Görüş'e sahip çıkmıştır." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de halkın asıl gündemi ekonomik sıkıntılardır"

Türkiye'de asıl gündemin halkın alım gücünün düşük olması olduğunu belirten Erbakan, "Sadece Urfa'da değil Türkiye'nin dört bir yanında bütün teşkilat mensuplarımız; esnafı ve halkı ziyaret ederek, mahalle mahalle, köy köy dolaşarak esnafın ve halkın sorunlarını dinliyor. Teşkilatımızın ve bizim, Türkiye'nin dört bir yanında şahit olduğumuz manzara; Türkiye'de halkın asıl gündemi ekonomik sıkıntılar, geçim derdi, alım gücünün düşük olması, hayat pahalılığıdır. Gerçekten dünyanın en yüksek enflasyonlarından birine sahip olan ülkeyiz." şeklinde konuştu.

"TSK'nın 3 misli üniversite diplomalı işsizler ordumuz var"

Türkiye'deki işsizliğin ulaştığı boyutlara vurgu yapan Erbakan, "Türkiye çok ciddi bir işsizlik problemi var. Bununla ilgili rakamlar ortadadır.  Bağımsız araştırmacılar, Türkiye'deki işsizlik oranının yüzde 28 olduğunu söylüyor. Genç işsizlik oranı ise yüzde 40'ın üzerinde olduğunu ifade ediyorlar. Bu duruma kendi hayatımızda da şahit olmamız mümkündür. Türkiye'de toplamda 10 milyonun üzerinde işsizler ordusu var. Üniversite mezunu işsizler,  1.5 milyona yaklaşmıştır. TSK'nın 3 misli üniversite diplomalı işsizler ordumuz var. Yunanistan'ın nüfusundan fazla işsizlerimiz var." diye konuştu.

Konuşmasında erken seçim tartışmaları, çiftçi ve esnafın sorunlarına da değinen Erbakan, konuşmasının sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55