,
  • BIST 8792.48
  • Altın 2238.284
  • Dolar 32.3368
  • Euro 35.0772
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

Fatih Erbakan: "Aşılama vaka artışlarını ve ölümleri engelleyemiyor"

Fatih Erbakan: "Aşılama vaka artışlarını ve ölümleri engelleyemiyor"
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yaptığı açıklamada aşılamanın vaka ve ölüm artışlarını engelleyemediğini söyledi.

Yeniden Refah Partisi tarafından 'Güçlü Lider Güçlü Kadro ile İktidara Yürüyüş' sloganıyla yapılan toplantı öncesi basın açıklaması yapan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, orman yangınları ve Coronavirüs (Covid-19) aşıları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Orman yangınlarında vefat edenlere rahmet yakınlarına sabır ve yaralılara da şifa dileyerek konuşmasına başlayan Erbakan, “Bu gibi afetlerde olaylarda maalesef ülke olarak gerekli tedbirleri almayışımız geçtiğimiz haftalarda Rize ve Artvin’de yaşanan sel felaketlerinde bu durum açık bir şekilde görüldü. Daha önce çok çeşitli bölgelerimizde yaşadığımız deprem felaketlerinde hazırlıksız yakalandığımız maalesef açık bir şekilde görüldü. Her felakette olduğu gibi felaket olduktan sonra can kayıpları, maddi kayıplar ve hasarlar yaşandıktan sonra ortaya çıkıyoruz bir şeyler yapmaya çalışıyoruz bir şeyler söylüyoruz. Halbuki asıl önemli olan bu felaketler olmadan önce önleyici tedbirlerin alınmasıdır. Bu nokta çok önemli.” dedi.

“Yangın söndürme uçaklarımızın olmaması milletimize izah edilebilecek bir durum değildir”

Muhalefet ve basının önemli bir kesiminde yangın söndürme uçakların yetersizliği gündeme getirildiğini söyleyen Erbakan, “Rusya’dan kiralanan yangın söndürme uçaklarının Türkiye’ye uygun olmadığı ifade edildi. Özellikle muhalif kesimden basın mensupları dediler ki ‘Cumhurbaşkanı filosunda 13 tane jet uçak bulunurken böyle önemli ve hassas bir konuda yangın söndürme uçaklarımızın olmaması milletimize, dünyaya, insanlığa izah edilebilecek bir durum değildir.’ Bu noktada yetkililerin özellikle hükümetin ilgili bakanların kamuoyunu milletimizi aydınlatıcı açıklamalar yapmaları bu hususta tatmin edici cevaplar vermeleri son derece önemlidir. Yangının başladığından bugüne kadar geçen zamanda maalesef tatmin edici cevaplar alınamamıştır.” ifadelerini kullandı.

“25 milyona yakın vatandaşımız Coronavirus aşısını olmayı reddediyor”

Konuşmasının devamında Coronavirus aşısıyla ilgili yaşanan tartışmalarla ilgili konuşan Erbakan, şunları söyledi:

“Çok önemli bir kesim 25 milyona yakın vatandaşımız Coronavirus aşısını olmayı reddediyor. Bu aşıdan kuşkulanan, endişe duyan, şüphe duyan aynen bizler gibi bu 25 milyon vatandaşımız maalesef dışlanmak, terörize edilmek, aforoz edilmek ve vatan haini ilan edilmek gibi birtakım tehlikelerle karşı karşıya kalıyor. Bunu her gün basında medyada görüyoruz. Bu noktada bilim kurulunun da isteği doğrultusunda aşı olmak istemeyen vatandaşlarımıza birtakım kısıtlamalar yaptırımlar getirilmesi düşünülüyor. Bunu her gün basında görüyoruz.”

“Aşılanmanın yapılmasıyla hem vakalar hem de ölüm sayıları artıyor”

Konuşmasının devamında Erbakan, “Bununla ilgili olarak Yeniden Refah Partisi olarak olayın başından beri ortaya koyduğumuz tavrımız doğrultusunda burada birtakım tespitlerde bulunmak istiyorum. Örneğin Endonezya 13 Ocak 2021’de aşı kampanyası başlattı. Aşı kampanyasına başlayana kadar toplamda 818 bin vaka ve 24 bin 980 ölüm olayı Endonezya’da yaşanmıştı. Aşılama kampanyasından sonra 24 Temmuz 2020’ye gelindiğinde 6-7 aylık yoğun bir aşılama sonucunda Endonezya’da 3 milyon 239 bin vaka ve 86 bin 800 ölüm sayısına ulaşıldı. Tayland Mart 2021’de aşı kampanyasına başlamış o güne kadar Tayland’da toplam hasta sayısı 26 bin, ölüm sayısı 85. Aşı kampanyasından sonra geçen 4 ayda gelinen noktada Tayland’da vaka sayısı 543 bin 361’e fırladı. Ölü sayısı da 4 bin 397’e fırladı. Aşılanmanın yapılmasıyla hem vakalar hem de ölüm sayıları artıyor. Aşı yapılmasını zorunlu hale getirmek aşı olmayanları toplumda aforoz etmek isteyenler özellikle bilim kuruluna bu istatistikleri açıklamaları gerektiğini buradan ifade ediyorum. Dünya genelinde baktığımızda geçtiğimiz yıl yaz aylarında aşısız dünyada günlük toplam vaka sayısı yaklaşık 150 bin kadarken bu sene temmuz ayında aşılı dünyada 3 milyar insanın en azında bir doz aşı olduğu dünyada günlük vaka sayısı 550 bine fırlamış durumda. Hiç aşı yapılmadığı zaman dünya genelinde günde 150 bin vakaya rastlanırken 3 milyar insanın aşılandığı dünyada günlük 550 bin vakaya rastlanmaya başlanıyor. Bütün bu söylediklerimiz neyi gösteriyor aşılama vaka artışlarını ve ölümleri engelleyemiyor. Bu reklamlardan açık bir şekilde bunu görüyoruz. Aşı olmak isteyenler ebetteki aşılarını olsunlar buna kimsenin karşı çıkma hakkı yoktur. Aşı olmak istemeyenlerde herhangi bir zorlama yapılması hem Anayasamıza hem de insan haklarına aykırı bir uygulamadır. Bunun açık bir şekilde altını çizerek ifade ediyoruz.” şeklinde belirtti.  

Açıklama sonrası Yeniden Refah Partisi ilçe başkanlarıyla basına kapalı bir şekilde toplantı devam etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55