,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2307.524
  • Dolar 32.3445
  • Euro 35.0629
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 16 °C

Faili meçhul cinayetlerin davasında Mehmet Ağar ve diğer sanıklar yeniden yargılanacak

Faili meçhul cinayetlerin davasında Mehmet Ağar ve diğer sanıklar yeniden yargılanacak
​Türkiye’de 90'lı yıllarda faili meçhul cinayetlerin faili oldukları iddiasıyla, aralarında Mehmet Ağar ve Korkut Eken’in de olduğu 18 sanık hakkında Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen beraat kararı bozuldu.

Aralarında Mehmet Ağar ve Korkut Eken’in de yargılandığı 19 kişinin bulunduğu ve kamuoyunda JİTEM davası olarak bilinen davada yeni bir gelişme yaşandı.

Ankara Bölge Adliyesi Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, Ağar ve Eken’in de yargılandığı 19 kişinin yargılandığı davada Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen beraat kararını bozdu. Ağar ve diğer sanıklar yeniden yargılanacak.

Türkiye'de 1990'lı yıllarda zorla kaybedilme ve bir kısım faili meçhul cinayetlerin faili oldukları iddiasıyla açılan davanın bozma kararında şu ifadelere yer verildi:

"Olaylarda ele geçen kovan ve mermi çekirdeklerinin menşei, kullanımlarına ilişkin aidiyetleri, bunların ve diğer maddi olguların birbirleri ile ilişkisi, itham edilen failler, hedef alınan maktuller, organizasyon, oluş ve netice itibariyle olaylar arasında bir irtibat bulunup bulunmadığının değerlendirilmemesi,

Sadece sanık Ayhan Çarkın'ın beyanları arasında var olduğu bildirilen bir kısım farklılıklara işaret edilmek; ancak maddi olaylarla uyuşan bildirimlerinin ise irdelenmemek suretiyle, yetersiz gerekçe ile hüküm kurulması, Sanıklar hakkında beraat kararları verildiği sırada uygulama maddesinin gösterilmemesi suretiyle CMK'nun 232/6. maddesine aykırı davranılması,

İddianamede ve gerekçeli karar başlığında adı yazılı olan maktul Hikmet Babataş'ın 28.04.1996 tarihinde öldürülmesi olayı ile ilgili iddianamede bir olay anlatılmadığı, dava açılmadığı ve maktulün öldürülmesi olayına ilişkin bir hüküm verilmediği anlaşıldığından, adı geçen maktul ile mirasçıları katılan/müştekiler Ersin, Fatma, Yaşar ve Anıl Babataş'ın isimlerinin gerekçeli karar başlığında yazılarak karışıklığa sebebiyet verilmesi,

İddianamede ve gerekçeli karar başlığında adları yazılı katılan/müştekilerSemih Tufan Gülaltay, Ümit Bahçacı ve Ruşen Örs'ün bildirdikleri olayların yargılama konusu olaylarla ilgisinin ve maktuller ile yakınlıklarının da olmadığı gözetilmeden katılan/ müştekilerin isimlerinin gerekçeli karar başlığında yazılarak karışıklığa sebebiyet verilmesi." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55