,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

Ezanı kısıtlama kararına meydanlarda tepki göstermeliyiz

Ezanı kısıtlama kararına meydanlarda tepki göstermeliyiz
Van'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işgal rejimi İsrail meclisinde (Knesset) ilk oylamada kabul edilen ve ezanın belli saatlerde hoparlörle okunmasına yasak getiren kanun tasarısına tepki göstererek, yasağa meydanlarda tepki gösterilmesi istendi.

İşgal rejimi İsrail'in ezan okunmasını kısıtlayan yasa tasarısını onaylamasına tepki gösteren sivil toplum kuruluşları, meydanlara inerek bu karara tepki gösterilmesi gerektiğini belirttiler.

Van'da sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri, işgal rejimi İsrail meclisinde (Knesset) ilk oylamada kabul edilen ve ezanın belli saatlerde hoparlörle okunmasına yasak getiren kanun tasarısına tepki gösterdiler.

Bir beldenin Müslüman beldesi olduğunun en büyük işaretinin cami ve ezanlar olduğunu belirten STK temsilcileri, İsrail'in böyle yaparak İslam mührünü silmeye çalıştığını söyledi.

Mustazaflar Cemiyeti Van Şube Başkanı Recep Karabulak, Müslümanların sessizliğini bozmaması halinde İsrail'in ezanı kısıtlama yasağını genişleteceğini ifade etti.

Karabulak, "Bir beldenin İslam beldesi olduğunun en büyük kanıtı camiler ve ezanlardır. Eğer bir yerde minareler yükseliyor ve orada ezan sesleri geliyorsa orası İslam beldesidir. Malum, Yahudi, Siyonist zihniyet İslam'ın bütün emarelerini yok etmek için mücadele ediyor. Bunların en önde geleni ise ezandır. Belki saat 23.00 ile 07.00 arasında ezan seslerine kısıtlama getirmişler ama biliyorsunuz ki Yahudilerin politikası ezanın alttan alttan tamamen susturulmasıdır." dedi.

"Müslümanlar çekiştikçe Yahudiler onları sömürüyor"

Müslümanların, İsrail'in planlarına karşı bilinçli olmalarının önemine değinen Karabulak, sözlerini şöyle tamamladı: "Müslümanlar birbirileriyle çekiştikçe Yahudiler kendi içlerinde onları sömürüyor. Diğer taraftan popüler siyaset ne yazık ki halkımızın gözünün kör olmasına sebep oldu. Eğer yetkili merciler ses çıkarırsa ses çıkarır, ses çıkarmazsa sesimizi çıkarmaz olduk. Bu da bizim Müslümanlar olarak nasıl bir yanlışın içine düştüğümüzü gösteriyor. İslam'ın bir gayesi var. O gaye için mücadele eden insanların onu sırtlaması lazımdır. Popülist yaklaşımlar bizleri asıl davamızdan, Kudüs sevdamızdan uzaklaştırdı."

"Siyonistler İslam'ın mührünü silmeyi amaç edinmiş"

Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı ve SDİ Dönem Sözcüsü Şeref Akbulut, "Siyonistler ilk başlarda ezanı kısıtlamanın alt yapısını hazırladılar, topluma alıştırdılar. Önce sabahı sonra hepsini kısma yoluna gideceklerdir. Çünkü orayı kendilerinin zannediyorlar. Müslümanların bu sıkıntılı günlerini kullanarak daha büyük zulümlere gideceklerdir. Fakat Allah onları başarılı kılmayacaktır. Çünkü ezan sadece sözlerden ibaret değildir. Ezan İslam'ın şiarıdır. Bir Müslüman gittiği bir yerde ezanı duyarsa orayı kendi beldesi hisseder. Amaçları İslam mührünü silmektir. Gazze'de 80 camiyi yok ettiler. Bir kısmını Türkiye'nin yardımıyla yeniden inşa ettiler ama bu çok az bir kısmıdır. Camileri yıkıp ezanları susturup o bölgede İslam'ın mühürlerini silmeyi amaç edinmişler ve bunu adım adım uyguluyorlar." ifadelerini kullandı.

"Bu çok daha ileri boyutlara çıkacak bir meseledir"

İsrail'e uluslararası arenada tepki gösterilmesi gerektiğini dile getiren Akbulut, "Keşke sesimiz daha gür çıksaydı. En ezanından devlet ve halk nezdinde bir tepki verip, açıklamalar yapsaydık. Bu zulmü dünyaya duyurabilmek için sivil toplum kuruluşlarımız olarak güçlü bir sesimiz olsaydı. Sadece ezanı kısıtlamadılar. Bu dönemde ezanla dalga geçtiler. Gazetelerinde, özellikle karikatürlerinde öyle şeyler yaptılar ki bu İslam'a hakaret boyutuna ulaştı. Bunlara uluslararası tepki verilmesi gerekiyordu. Müslümanlar henüz Siyonistlerin tehlikesini anlamış değiller. Siyonistlerin Kudüs üzerindeki emellerini kavramış değiller. Bu sadece ezan meselesi değildir. Bu, çok daha derinlere inen ve çok daha ileri boyutlara çıkacak bir meseledir. Bu adım adım ilerleme meselesidir." şeklinde konuştu.

"Güçlü bir sesle İsrail'i lanetlemek lazım"

Memur-Sen Van Şube Başkanı Osman Ayşin ise meydanlara inerek, İsrail’in lanetlenmesi gerektiğini ifade ederek, "Korkarak birilerinin dini duygularını kısıtlamak hiç kimseye bir şey getirmeyecek. Ortadoğu'da küçük bir yere sahip olan İsrail'in İslam düşmanlığı yaparak kendisini geleceğe taşıması beyhudedir. İsrail, ezanı yasaklamasıyla gücüne güç katacağı hesabını yapıyorsa yanılıyor. İslam coğrafyasında başlı başına böyle bir derebeylik, efelik taslaması son derece yanlıştır. Müslümanlar ferasetlidir, aklıselim hareket eden bir inanca sahiptir. Bu tepkiyi de meydanlara inerek dile getirmek gerekiyor. Güçlü bir sesle İsrail'i lanetlemek lazım." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55