,
  • BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Ez-Zehra Üniversitesi ilk mezunlarını verdi

Ez-Zehra Üniversitesi ilk mezunlarını verdi
Gaziantep Ez Zehra Üniversitesi 2017-2018 yılının ilk mezunlarını vermenin sevincini yaşadı.

Gaziantep Ez-Zehra Üniversitesi ilk mezunlar programında konuşan üniversitenin rektörü Mustafa Müslim, Ez-Zehra Üniversitesinin genç bir üniversite olmasına rağmen nitelikli ve elit eğitim kuruluşları arasında yerini aldığını söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Onat Kutlar Sahnesi'nde düzenlenen Ez-Zehra Üniversitesi mezuniyet törenine; Ez Zehra Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Müslim, Ez-Zehra Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doçent Doktor Bekir Mehmet Ali, İttihad-ul Ulema Genel Başkanı Enver Kılıçarslan, İttihad-ul Ulema Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, bölgenin kanaat önderlerinde Molla Beşir Varol ve Molla Beşir Şimşek, Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, akademisyenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Törende Ez-Zehra Üniversitesi’nden mezun olan 35 öğrenci mezuniyet belgesini aldı.  

“Amacımız; misyon üstlenebilecek bir nesil yetiştirmektir”

Mezuniyet dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Ez-Zehra Üniversitesi Rektörü Mustafa Müslim, Zehra Üniversitesinin genç bir üniversite olmasına rağmen nitelikli ve elit eğitim kuruluşları arasında yerini aldığını söyledi.

Gaziantep Ez-Zehra Üniversitesinin ilk mezun olan öğrencilerinin mezuniyet töreninde konuşan Profesör Müslim, “Zehra Üniversitesi 2014 yılında Gaziantep’te kurulduğundan bu yana büyük adımlar atmıştır.  Genç bir üniversite olmasına rağmen nitelikli ve elit eğitim kuruluşların arasında yerini almayı başardı. Ez-Zehra Üniversitesi bu yıl da İlahiyat Ve İslami Araştırmalar Fakültesi ile Arapça Edebiyat Fakültesinde yüksek lisans programı açmakla başka bir başarıya daha imza atmıştır. Amacımız; misyon üstlenebilecek bir nesil yetiştirmektir. Gaziantep halkı başta olmak üzere Türkiye’deki kardeşlerimiz, hükümet yetkilileri ve Cumhurbaşkanımız bize son dereceye kadar sahip çıktılar, onlara sonsuz teşekkürlerimizi sunarım.” dedi.

“İlim ve eğitim uğruna fedakârlık yapma anlamını öğrenmiş oldunuz”

Öğrencilere seslenen Rektör Müslim, öğrencilere meslek hayatlarında başarılar dileyerek, “Bugün ilim ve eğitim uğruna fedakârlık yapma anlamını öğrenmiş oldunuz. Sizin mezuniyetinizle birlikte bu gururlu anları yaşatmak için çaba gösteren herkesi onurlandırıyoruz, sizin üzerinizde üniversitenin öğretim heyetini onurlandırıyoruz, onlara da sonsuz teşekkürler.” diye konuştu.

“Bir televizyon kanalı da açmayı planlıyoruz”

Web portalleri, uzaktan eğitim ve radyo yayını da yaptıklarını belirten Rektör Müslüm, “Pek yakında da bir televizyon kanalı da açmayı planlıyoruz.  Ayrıca Mehmet Demir Bey başta olmak üzere Zekât Vakfı Yönetimine, üniversitemize sundukları desteklerden dolayı şükranlarımı sunarım. Eğitim ortağımız Afrika Uluslararası Üniversitesi’ne de teşekkürlerimi sunarım.” şeklinde konuştu.

Yetim ve eğitim projeleri bizim için çok önemli

Törende konuşan Zekât Vakfı (Zakat Foundation) Türkiye Temsilcisi Mehmet Demir ise, mezun olan öğrencilere nasihatlerde bulunarak, “Vakıf olarak eğitime önem veriyoruz. Çünkü ümmetin bugün yaşadığı sıkıntıların sadece eğitimsizlikten ve cehaletten kaynaklandığını düşünüyorum. Siz, geçmişi harap edilmiş, bugünü karartılmış ve geleceği ipotek altına alınmış bir yerden geliyorsunuz. Bu sizin kaderiniz değil. Bunu değiştirmek sadece ve sadece sizin gibi eğitimli insanların eliyle mümkün olur.” dedi.

“Bu projede yer almaktan mutluyuz”

Demir, “2001 yılında kurmuş olduğumuz Zekât Foundation dünyanın onlarca ülkesinde yüzlerce projeyi gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye devam ediyor. Gerçekleştirdiğimiz bütün projeler önemli ama yetimler ve eğitim projeleri bizim için gerçekten çok önemli ve bizi heyecanlandırıyor. Savaştan sonra Türkiye’ye geldiğimizde Mardin Kızıltepe ile Hatay arasında bütün il ve ilçeleri gezerken her trafik ışıklarında maalesef Suriyeli çocuklar dileniyordu. Onun için Gaziantep Valiliği ile irtibata geçip eğitim çalışmalarına başladık. Ve bizim kurduğumuz okullarda on binlerce çocuk eğitim aldı. Bu projede yer almaktan mutluyuz” dedi.

“Birilerinin yaşamanın ve yaşatmanın hak olduğunu söylemesi lazım”

Vakıf olarak eğitime önem verdiklerini belirten Demir,  “Ölümü, öldürmeyi ve ölmeyi kutsallaştırılan bu bölgede birilerinin çıkıp ilahi nedenlerle yaşamanın ve yaşatmanın hak olduğunu söylemesi lazım.  Ve bu anca eğitimle olur, sizin gibi eğitimli insanların eliyle olur.” diye konuştu. (İLKHA)

ez-zehra-universitesi-mezuniyet-toreni.jpg

ez-zehra-universitesi-mezuniyet-toreni-001.jpg

ez-zehra-universitesi-mezuniyet-toreni-002.jpg

ez-zehra-universitesi-mezuniyet-toreni-003.jpg

ez-zehra-universitesi-mezuniyet-toreni-004.jpg

ez-zehra-universitesi-mezuniyet-toreni-005.jpg

ez-zehra-universitesi-mezuniyet-toreni-006.jpg

ez-zehra-universitesi-mezuniyet-toreni-007.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55