,
  • BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

“Evlilik programlarının yerini diziler mi aldı?”

“Evlilik programlarının yerini diziler mi aldı?”
Televizyonlarda yayınlanan evlilik programlarının aile değerlerine zarar verdiği gerekçesiyle RTÜK tarafından yayından kaldırılMası sonrası bu tür programlarının yerine dizi filmlerin aldığını belirten izleyici, RTÜK’ü adeta şikâyet yağmuruna tuttu.

Toplumun değerleriyle örtüşmeyen TV’lerdeki evlilik programları yanından kaldırıldı, ancak izleyici bu tür programların yerine dizi filmlerin aldığını belirterek, RTÜK’ü şikayet yağmuruna tuttu.

Televizyonlarda yayınlanan evlilik programlarının aile değerlerine zarar verdiği gerekçesiyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK) yayından kaldırıldı. Bu tür programlarının yerine dizi filmlerin aldığını belirten izleyici, RTÜK’ü adeta şikâyet yağmuruna tuttu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yılın ilk 6 ayında en çok şikâyeti diziler için aldı. Bu dönemde dizilerle ilgili, geçen yılın aynı dönemine göre 5 kat artışla 30 bin 358 şikâyet yapıldı. Kuruma bu yılın ilk 6 aylık döneminde toplam 69 bin 772 şikâyet ulaştı.

2018'in ilk 6 aylık döneminde en çok şikâyet edilen program 11 bin 599 bildirimle "Çukur" dizisi oldu. Bunu 7 bin 659 şikâyetle "Sen Anlat Karadeniz" dizisi, 6 bin 486 şikâyetle "Adnan Oktar ile Sohbetler", 2 bin 145 şikâyetle "Yeni Gelin" dizisi ve bin 207 şikâyetle de "Avlu" dizisi takip etti.

Vatandaşlar genel olarak şikâyetlerinde 77 bin 551 kez "program kaldırılsın, ceza verilisin ya da kanal kapatılsın" talebini RTÜK'e iletti. Bu talep en fazla "Çukur", "Sen Anlat Karadeniz", "Yeni Gelin" ve "Avlu" gibi dizilere yönelik ön plana çıktı.

Şikâyet türlerinde ikinci sırada 76 bin 282 bildirimle "genel ahlak, manevi değerler ve ailenin korunması ilkesine aykırılık" yer aldı.

İzleyicilerin dizi filmlerle ilgili şikâyetçi oldukları konuların başında, ahlaki normlara ve aile yapısına uygun olmayan içerikler geldi. Dizilere yönelik şikâyetler en çok yüzde 41 oranı ile üniversite mezunları tarafından yapıldı.

Geçen yıllarda program türlerine yönelik şikâyetlerde "evlilik programları" birinci sırayı alırken, bu programların 2018'de yayından kaldırılmasıyla dizi film şikâyetleri ön plana çıktı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55