,
  • BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Evlerini su basan vatandaşlardan yardım çağrısı

Evlerini su basan vatandaşlardan yardım çağrısı
Mardin'in Midyat ilçesinde aşırı yağışlar ve altyapı yetersizliği nedeniyle evlerini su basan vatandaşlar, zararlarının karşılanması için yetkililere çağrıda bulundu.

Mardin'de altyapı yetersizliği nedeniyle evlerini su basan vatandaşlar, zararlarının karşılanması için yetkililere çağrıda bulundu.

Midyat'ın Bahçelievler Mahallesi'nde aşırı yağışlar ve ihmalkârlık, su baskınını da beraberinde getirdi. 759. Sokak'taki bir apartmanın bodrum katında bulunan daireleri, altyapı yetersizliği ve aşırı yağışlar nedeniyle su bastı.

Evlerini su basan ve ev eşyalarının tamamı kullanılamaz hale gelen ev sahipleri yetkililere çağrıda bulundu.

Ev sahiplerinden Hasan Çelik, “Mahallede bir yol çalışması yaptılar. Yol mu yaptılar suyun önüne set mi yaptılar belli değil. Bu yüzden gördüğünüz gibi evimizi su bastı. Yaklaşık 50 santim su seviyesi yükseldi. Gece yarısı gördüğünüz gibi hepsi kanalizasyon suyu, olduğu gibi evin içine girdi. Ne yapacağımızı bilmiyoruz, yetkililerden bir an önce bir çözüm yolu bulmalarını ve bize bir yardım elini uzatmalarını bekliyoruz. Dün gece saat 10’da başladı ve hala devam ediyor. Kimi sorumlu tutalım müteahhidi mi yapılan yol çalışmasını mı? Kimi sorumlu tutalım bilmiyoruz. Şu an perişan haldeyiz. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Şaştık kaldık bu şekilde. Dünden beri su tahliyesi için çağrıda bulunuyoruz ama gelen yok, sadece bir kepçe geldi, suyun önündeki yolda suyun tahliyesi için kanal açtı. İnşallah en kısa sürede bir sonuca ulaşırız." dedi.

Necdet Aktaş ise “Gördüğünüz gibi belediyenin duyarsızlığından dolayı evimizi bastı. Altyapı yetersizliğinden dolayı. Yetkililerden bir çözüm yolu bulunmasını, ilgilenmelerini istiyoruz. Doğru dürüst, sağlam bir eşyamız da kalmadı. Altyapı yetersizliği nedeniyle sağanak yağmur yağınca bu şekilde oldu. Dünden beri çağrı yapıyoruz kimse yardımcı olmadı. Sadece bugün belediye bir kepçe gönderdi. Onun açtığı o yoldan suyu tahliye ediyoruz. İki gündür böyle mağduriyet yaşıyoruz. Zararımızın karşılanmasını istiyoruz. Gördüğünüz gibi evler oturulacak halde değil. Bunun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Altyapı yapılmadan yol yapmışlar. Burada yağmur suları birikiyor. Oradan da evlerimize giriyor. Altyapı olmazsa olmazdır. Evimizde artık kalamıyoruz, misafirliğe gidiyoruz. Artık bize bir çözüm yolu olmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan 2 gündür aşırı yağışlar ve altyapı yetersizliği nedeniyle Midyat’ın birçok yerinde su baskınlarının olduğu belirtildi.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55