,
  • BIST 9040.03
  • Altın 2301.296
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0591
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Evleri yıkılmak üzere olan aile yardım bekliyor

Evleri yıkılmak üzere olan aile yardım bekliyor
Batman'ın İluh Mahallesi 612 Sokakta ikamet eden Aydın ailesi, yıkılma tehlikesi geçiren tek katlı kerpiç yapılı evde yaşam mücadelesi veriyor.

Batman’da yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan bir evde hayat mücadelesi veren mağdur aile, yetkililerden ve hayırseverlerden kendilerine uzanacak bir yardım bekliyor.

Batman'ın İluh Mahallesi 612 Sokakta ikamet eden Aydın ailesi, yıkılma tehlikesi geçiren tek katlı kerpiç yapılı evde yaşam mücadelesi veriyor.

Evlerinin duvarlarında oluşan derin çatlak ve kırıklardan tedirgin olan ve her an evlerinin çökeceği korkusunu taşıyan ailenin yaşadığı dram ise yürek burkuyor.

Evlerinin çökmek üzere olduğunu belirten ev reisi Mehmet Aydın, yaşadıkları sıkıntıları İLKHA muhabirine anlattı.

Maddi imkânsızlıklar nedeniyle evlerini onaramadıklarını belirten Aydın, yetkililerden ve hayırseverlerden kendilerine yardım eli uzatılmasını beklediklerini söyledi.

Her tarafı dökülen evde 2 küçük kız çocuğu ve eşiyle birlikte tek odada yaşadıklarını söyleyen Aydın, evlerinin yıkılacağı korkusuyla ve fare ile akreplerden dolayı uyuyamadıklarını söyledi.

Kerpiçli olduğu için her yağmur yağdığında evin tavanından suyun içeriye aktığını dile getiren Aydın, kışın soğuktan, yazın da akrep ve farelerin korkusuyla yaşadıklarını söyledi.

Üç tekerlekli el arabasıyla ailesinin geçimini sağlamaya çalıştığını sözlerine ekleyen Aydın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından sadece çocuk maaşı ve kömür yardımı alabildiklerini, bunun haricinde herhangi bir yardım almadıklarını dile getirdi.

“Fare ve akrep dolu olan evimizde korkudan yatamıyoruz”

Sadece komşularının kendilerine yardım yaptığını söyleyen Aydın, “Evimiz kerpiçli ve her tarafı çatlamış durumdadır. Yağmur yağdığında içeriye su damlıyor. Üç tekerlekli el arabasıyla geçimimizi sağlamaya çalışıyorum. Maddi imkânım olmadığı için evi yaptıramıyorum. Durumumuz hiç iyi değil. Maaş da almıyoruz. Sadece çocuk maaşı ve kömür yardımı alabiliyorum, onun haricinde başka yardım almıyorum. Hayırseverler bazen bize yardım yapıyor. Evimiz yapılmazsa üzerimize yıkılabilir. Eşim de, ben de hastayız. Bize yardım yapılmasını istiyoruz. Evimizde fare, akrep var ve evde korkuyla yatıyoruz. Hayatımızı tek odada sürdürüyoruz. Kim yardım yaparsa Allah ondan razı olsun.” dedi. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55