,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 1 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

Evlat nöbetindeki bir aile daha evladına kavuştu

Evlat nöbetindeki bir aile daha evladına kavuştu
HDP Diyarbakır İl Binası önünde aylardır evlat nöbeti tutan baba Cemal Ertaş, yaklaşık 8 ay önce PKK tarafından kaçırılan oğlu Ramazan Ertaş ile buluştu.

 

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığında bir araya gelen baba Cemal Ertaş, ablaları Serap Başaran ve Medine Alkış, PKK'nin elinden kurtularak teslim olan Ramazan Ertaş'la kucaklaştı.

Çocukları PKK tarafından dağa kaçırıldığı için HDP Diyarbakır İl Binası önünde 311 gündür evlat nöbeti tutan Ertaş ailesi, 8 ay sonra çocuğuna kavuştu.

2 Marttan bu yana Diyarbakır HDP il Başkanlığı önünde çocuğu için evlat nöbetine katılan baba Ertaş, aylardır evladına kavuşmanın ümidiyle yaşıyordu.

Ramazan Ertaş 3 gün önce Hakkâri'de teslim oldu

3 Kasım 2019'da kaçırılan Ramazan Ertaş, 3 gün önce PKK'den kaçarak Hakkâri'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Hudut Tabur Komutanlığına teslim oldu.

Ertaş ailesi, HDP tarafından kaçırılan Ramazan Ertaş'a kavuşmak için oturma eylemine Mardin'in Kızıltepe ilçesinden katılmıştı.

PKK tarafından kaçırılan Ramazan Ertaş'ın teslim olmasıyla birlikte evlatlarına kavuşan aile sayısı 14'e çıktı.

Evlat nöbetindeki bir aile daha evladına kavuştu

HDP İl binası önünde evlat nöbetine başlayan Hacire Akar'ın kararlı mücadelesi örnek oldu

Oğlu PKK tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle 22 Ağustos 2019'da HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti başlatan Hacire Akar'ın kararlı duruşu ve evladına kavuşması, çocukları kaçırılan diğer anne ve babalara umut kaynağı oldu.

Akar'ın mücadelesini örnek alan Fevziye Çetinkaya, Remziye Akkoyun ve Ayşegül Biçer'in, 3 Eylül'de başlattığı evlat nöbetine katılanların sayısı gün be gün artarak 139'a ulaştı.

Daha önce 13 aile çocuğuna kavuşmuştu

Evlat nöbeti sürecinde Hacire Akar'ın oğlu Mehmet'in yanı sıra Hatice Ceylan'ın oğlu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye, Halime Kadran'ın torunu Halil İbrahim Kadran, Necla-Metin Açan çiftinin oğlu Harun Açan, Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu çiftinin oğlu Hüseyin, Gevriye Ayhan'ın kızı Pelda, Melik Aslan'ın oğlu Volkan, Muhteber Birlik'in oğlu Veysi, Cahide Alkan'ın oğlu Mehmet Emin, Şahize Altınkaynak'ın kızı Halise Alptekin, Naime Dalmış'ın kızı Tekoşin Açar ve Sait Açar'ın oğlu Haşim Açar teslim olarak ailelerine kavuşmuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55