,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Evlat nöbetindeki ailelerin kararlı bekleyişleri sürüyor

Evlat nöbetindeki ailelerin kararlı bekleyişleri sürüyor
​HDP/PKK tarafından çocukları kandırılarak dağa götürüldüğü gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Binasının önünde evlat mücadelesi veren aileler, çocuklarına kavuşuncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini vurguladılar.

HDP/PKK tarafından çocukları kandırılarak dağa götürüldüğü gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Binanınsın önünde evlat mücadelesi veren ailelere katılmalar devam ediyor. 

Evlat nöbetine katılan Fehime Tutmuş ve Kibar Ötken evlatlarını HDP/PKK'nin elinden almadan buradan bir saniye bile ayrılmayacaklarını ifade ettiler.

5 yıl önce kaçırılan oğlu Abdürrahim Tutmuş için Bitlis Ahlat'tan Diyarbakır'a gelip evlat nöbetine katılan anne Tutmuş, tek istediğinin oğluna kavuşmak olduğunu belirtti.

Tutmuş, "PKK 5 yıldır oğlumu kaçırdı. Oğlum askerliğini bitirmişti. Kaçırılmadan önce oğlumla çarşıya gitmiştik. Bir ara oğlumla ayrıldık. Eve geldiğimde ise oğlum evde yoktu. Aradan epey bir zaman geçtikten sonra oğlum eve gelmedi, çıkıp aradım. Oğlumu bulamadım. Telefonunu çaldırdık ulaşamadık. Daha sonra öğrendik ki HDP, oğlumu kandırıp dağa göndermiş. 5 yıldır oğlumu arıyorum bulamıyorum. Allah hakkımı bırakmasın." dedi.

Daha sonra oğlunu bulmak için HDP Bitlis İl Binasına gittiğini belirten Tutmuş, "Bana dediler 'biz senin oğlunun bekçisi miyiz? Biz senin oğlunu görmedik.' Oradan ayrılıp oğlumu aramaya devam ettik. Bakmadığımız yer kalmadı. Oğlum, Bitlis Ahlat'ta şehir merkezinde HDP'nin şehir yapılanması tarafından kaçırıldı." ifadelerini kullandı.

Televizyonda evlat nöbetindeki anneleri gördükten sonra eyleme katılma kararı aldığını söyleyen Tutmuş, "Oğlum da beni görü ümidiyle evlat nöbetine katıldım." diye belirtti.

Oğluna gelmesi için çağrıda bulunan Tutmuş, "Oğlum, gel yavrum! Gel teslim ol! Devletten zarar gelmez bize. Korkma gel. PKK'den kaçıp ailelerine teslim olanlar oluyor. Onlar Hristiyan'dırlar bizler Müslümanız, dinimiz hak dinidir. Biz Hazreti Muhammed'in ümmetiyiz. Kurban olayım sana yavrum gel. Ciğerim yanıyor oğlum. PKK zalimdir, seni kandırdı. Her neredeysen durma çık gel. Devlet her zaman arkamızdadır." ifadelerini kulandı.

"Tek istediğim oğlumun gelmesidir"

5 yıl 3 ay önce PKK tarafından Hakkâri Yüksekova'dan kaçırılan oğlu Necmettin Ötken için evlat nöbetine katılan Kibar Ötken de oğlunu PKK'den almak için oturma eylemine katıldığını ifade etti.

Ötken, "Oğlum, kaçırıldıktan sonra aramadık yer bırakmadım. HDP'ye gittim. Beni kovmaktan beter ettiler. Bana, 'oğlun dağa gitti' dediler. Babası yaşlıdır, hastadır. Ben de çalışıyorum. Çocuklarımı akrabalarıma bırakıp geldim. Tek istediğim oğlumun gelmesidir." dedi.

Annelerin evlatlarına kavuştuğunu görüp evlat nöbetine katıldığını söyleyen Ötken, "Bizler de çocuklarımıza kavuşuruz ümidiyle geldik. Teslim olanları gördükçe gururlanıyordum. Necmettin, oğlum bak ailelerine kavuşanlar oluyor. Sen de kaç gel teslim ol. 2 dayımın oğlu da kaçıp teslim oldu. 15 gündür burada seni bekliyorum. Yavrum senin için evi bırakıp öyle geldim. Gel oğlum, kız kardeşin de hastadır. Gel artık yavrum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55