,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2330.649
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C

Evlat nöbetindeki ailelerden Kılıçdaroğlu'na tepki: Görüşme olmadı kumpas kurdular

Evlat nöbetindeki ailelerden Kılıçdaroğlu'na tepki: Görüşme olmadı kumpas kurdular
​Diyarbakır'da evlat nöbetinde olan aileler, iki temsilcilerinin Kılıçdardoğlu'na, ailelerin taleplerini iletmek için bir araya geldiğini ancak bunun "ailelerle görüşme yapıldığı" şeklinde yansıtıldığını ifade ederek "kumpas kurulduğunu" belirtti.

Diyarbakır'da evlat nöbetinde olan aileler, CHP Genel Merkezinin "Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır Öğretmen Evi'nde evlat nöbeti tutan anneler ile bir araya geldi" paylaşımına tepki göstermek için basın açıklaması düzenledi.

Nöbet tuttukları HDP İl Binası önünde yapılan basın açıklamasını aileler adına Ruken Canbey okudu.

Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır'a gelmeden önce CHP'li yetkililerin kendileriyle iletişime geçtiğini ifade eden Canbey, "Bize dediler ki, sizinle otelde görüşebilir miyiz? Dün gece Kemal Kılıçdaroğlu otelimize baskın yapar gibi giriş yaptı. Biz aileler ile görüşmek istediğini söyledi. Biz aileler olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu protesto ettik. Senin bizimle iletişime geçeceğin yer otel değil, HDP il binasının önüdür dedik." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu ile görüşmemek için kaldıkları yerde aşağı inmediklerini belirten Canbey, bu nedenle iki arkadaşlarını gönderdiklerini ve ailelerin taleplerini iletmelerini istediklerini söyledi.

Canbey, "Onlar da bize kumpas hazırlayıp arkadaşlarımıza kumpas hazırlayıp görüntü aldılar ve sanki Kemal Kılıçdaroğlu bizimle, ailelerle görüşmüş, bizim sorunlarımızı, bizim taleplerimizi dinlemiş gibi gösterdiler ve o şekilde basına yaydılar." ifadelerini kullandı.

"HDP'nin maşası haline gelmişsin"

 Kılıçdaroğlu'na seslenen Canbey, "Diyarbakır'da bütün STK'larla, diğer siyasi partilerle, HDP temsilcileri ile görüştün. Bu çadıra, HDP Diyarbakır il binası önüne gelmedin. Neden gelmedin? Çünkü sen ortaklarından korkuyorsun. Çünkü sen HDP'nin maşası haline gelmişsin." dedi.

"Seni HDP Diyarbakır il binası önüne bekliyoruz"

 Canbey, "Biz seni buraya, HDP Diyarbakır il binası önüne bekliyoruz. Otele beklemiyoruz. Bizim çocuklarımızın kaçırıldığı yer burası. Otel değil. Görüşeceğimiz, sorunlarımızı anlatacağımız yer burası. Burada 260 ailenin çocuğu HDP il binası tarafından kaçırıldı. Buraya gel, bizi burada dinle. Demokrasi diyorsun sabahtandır. Diyarbakır'ın her yerinde hak, hukuk, adalet, demokrasi diyorsun bunlara uyuyorsan gelirsin burada ailelerin talebini, bizlerin talebini dinlersin." diye ekledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55