,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2244.085
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1487
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 11 °C

Evlat nöbetindeki aileler, hasret son buluncaya kadar nöbete devam kararı aldı

Evlat nöbetindeki aileler, hasret son buluncaya kadar nöbete devam kararı aldı
HDP Diyarbakır İl Binası önünde evlat nöbetini sürdüren aileler, çocukların PKK'dan kaçıp ailelerine kavuşmalarından dolayı evlatlarına kavuşuncaya kadar nöbete devam etmekte ısrarcı olacaklarını söyledi.

Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan ve HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde gerçekleştiren ailelerin evlat nöbeti, 168'inci gününde 84 aileyle devam ediyor.

Dağdan her inen çocuğun ailesine kavuşma anı, evlat nöbetindeki diğer aileleri hem umutlandırıyor hem de eylemlerine motive ediyor.

Evlat nöbetindeki aileler, yakaladıkları bu sinerjiyle evlat hasreti son buluncaya kadar nöbete devam edeceklerini açıkladı.

"Bizim gibi fakirlerin çocuklarını dağa gönderiyorlar"

Çocuğunun arkadaşları tarafından kandırılıp dağa götürüldüğünü belirten Anne Cemile Erdoğan, "Siirt'ten geldim, 6 yıldır oğlum İbrahim (16) kaçırılmış. Hiçbir haber alamıyorum.  10'uncu sınıf öğrencisiydi. Okul arkadaşları onu kandırıp kaçırdı. Arkadaşları 'pikniğe gidiyoruz' deyip oğlumu kandırıp kendileriyle götürdü." ifadelerini kullandı.

Bugün bir çocuğun daha teslim olduğunu ve bu duruma çok sevindiklerini söyleyen Erdoğan, "Bugün bir kız teslim oldu. Çok sevindik. İnşallah hepimizin çocuğu gelecek. O çocukların orada ne işi var? Onları kandırıp götürüyorlar. Kendi çocuklarını okutuyorlar. Bizim gibi fakirlerin çocuklarını dağa gönderiyorlar. Oğlum! Beni duyuyor ve izliyorsan evine geri dön. Kardeşlerin sürekli senden bahsediyor. Ne olursun dön gel. Devlet ceza vermiyor." dedi.

"Oğlum gelmeyene kadar da buradan gitmeyeceğim"

Oğlunun simit satarken dağa kaçırıldığını belirten Vecihe Gökkuş, "Ben, Bitlis'in Norşin (Güroymak) ilçesinden geldim. Oğlum Okan Gökkuş (12) 5 yıl önce simit satarken dağa kaçırıldı. Kaçırıldığından beri hiçbir haber alamadım. Oğlum gelmeyene kadar da buradan gitmeyeceğim. Bugün biri daha teslim oldu. Biz çok sevindik. İnşallah hepimizin çocuğu gelecek. Hepimizin derdi bir olduğu için kim geliyorsa biz seviniyoruz. Okan! Kaç gel. Teslim olursan evimize huzur gelecek. Çocuklar geldiği için eylemimize devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Oğlum beni aradı ve 'Batman HDP il binasından beni dağa götürdüler' dedi"

Oğlunun çalışırken HDP'liler tarafından dağa gönderildiğini belirten Gülbajar Teker, "Eşim öldüğü için bize bakacak kimse olmayınca oğlum Batman'da bir tekstil fabrikasında çalıştı. Kaçırıldıktan sonra beni aradı bana, 'Batman HDP il binasına beni götürmüşler.' dedi. HDP'lilerden çocuğumu istiyorum. Çocuğumu bana versinler. 15 defa il binasına gittim. Çocuğum onlardaydı. Muhammed! Oğlum, teslim ol. Bizi seviyorsan geri dön. Bak millet geri dönmüş. Sen de geri dön. Devlet ceza vermiyor. Çocuklar geldiğinde biz çok seviniyoruz. Ha onlar gelmiş ha bizim çocuklar gelmiş derece seviniyoruz. İnşallah hepimizin çocuğu gelecek." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55