,
  • BIST 8734.15
  • Altın 2240.981
  • Dolar 32.3312
  • Euro 35.1208
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

Evlat nöbetindeki aileler: Çocukların teslim olması umudumuzu arttırıyor

Evlat nöbetindeki aileler: Çocukların teslim olması umudumuzu arttırıyor
Çocukları PKK tarafından dağa kaçırıldığı için HDP Diyarbakır İl Binası önünde evlat nöbetini sürdüren aileler, çocukların teslim olmasından dolayı umutlarının arttığını söyledi.

 

Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan ve HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde umutla bekleyişlerini sürdüren ailelerin evlat nöbeti, 309'uncu gününde 142 aileyle devam ediyor.

Oğlu Bayram Elhaman için Diyarbakır merkezden katılan ve evlat nöbetini sürdüren anne Ayten Elhaman, çocuğunu almadan ayrılmayacağını yineledi.

"Şu ana kadar 14 kişinin teslim olması umudumuzu arttırdı"

Anne Elhaman, "Ben PKK tarafından kaçırılan oğlum Bayram için buradayım. 3 yıldır benim oğlumu kaçırmışlar. 14'üncü kişinin teslim olmasından dolayı biz aileler olarak çok sevindik ve umudumuz arttı." diye konuştu.

Evlat nöbetindeki aileler: Çocukların teslim olması umudumuzu arttırıyor

Oğluna seslenen anne Elhaman, "Oğlum bugün bir kişi daha teslim oldu. Oğlum sen de kaçıp teslim olursan inşallah biz de bu sevinci yaşarız. Oğlum eğer beni duyuyorsan teslim ol. Bu bayramı seninle beraber geçirmek istiyoruz. Buradan çocuklarımız için çabalayan herkes için çok teşekkür ediyorum." dedi.

"Polis süsü veren PKK'liler 13 yaşındaki kızımın el ve kollarını bağlayarak dağa kaçırdılar"

2012 yılında, polis elbisesi giymiş PKK'liler tarafından eli-kolu bağlanarak dağa kaçırılan 13 yaşındaki kızı Şeyma için Van'dan gelen Nazlı Sancar, bir kişinin daha teslim olması üzerine kızına seslenerek şöyle dedi:

Evlat nöbetindeki aileler: Çocukların teslim olması umudumuzu arttırıyor

"Kızım bugün bir kişi daha teslim oldu ve ailesi çok sevindi. Burada HDP'den çocuğunu isteyen 14 kişi ailesine kavuştu. Sen de teslim olursan biz de mutlu olacağız, sevinci yaşayacağız. Bu bayramı da sensiz geçirmek istemiyoruz. Şeyma! Onlara inanma! Seni kandırıyorlar, kaç teslim ol. Devlet sana ceza vermeyecek."   

HDP İl binası önünde oturma eylemi başlatan Hacire Akar'ın kararlı mücadelesi örnek oldu

Oğlu PKK tarafından kaçırıldığı için 22 Ağustos 2019'da HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan Hacire Akar'ın kararlı duruşu ve evladına kavuşması, çocukları kaçırılan diğer anne ve babalara umut kaynağı oldu.

Akar'ın mücadelesini örnek alan Fevziye Çetinkaya, Remziye Akkoyun ve Ayşegül Biçer'in, 3 Eylül'de başlattığı evlat nöbetine katılanların sayısı gün be gün artarak 139'a ulaştı.

Daha önce 13 aile çocuğuna kavuşmuştu

Evlat nöbeti sürecinde şu ana kadar Hatice Ceylan oğlu Cafer'e, Hüsniye-Hüseyin Kaya çifti kızları Mekiye'ye, Halime Kadran torunu Halil İbrahim Kadran'a, Necla-Metin Açan çifti oğlu Harun'a, Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu çifti oğlu Hüseyin'e, Gevriye Ayhan kızı Pelda'ya, Melik Aslan oğlu Volkan'a, Muhteber Birlik oğlu Veysi'ye, Cahide Alkan oğlu Mehmet Emin'e, Şahize Altınkaynak kızı Halise Alptekin'e ve Naime Dalmış kızı Tekoşin Açar'a kavuşmuştu. Bugün Mardinli Cemal Ertaş'ın oğlu Ramazan Ertaş'ın teslim olmasıyla birlikte, evladına kavuşan ailelerin sayısı 14'e yükseldi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55