,
  • BIST 9560.85
  • Altın 2487.247
  • Dolar 32.5094
  • Euro 34.829
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Evlat nöbetindeki aileler: Çocukların gelmesiyle ümidimiz artıyor

Evlat nöbetindeki aileler: Çocukların gelmesiyle ümidimiz artıyor
Çocukları PKK tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP il binası önünde evlat nöbetini sürdüren aileler, evlatlarına kavuşuncaya kadar nöbete devam etmede ısrarcı olacaklarını söylediler.

Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan ve HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde gerçekleştiren ailelerin evlat nöbeti, 155'inci gününde 80 aileyle devam ediyor.

Dün Siirt'ten oğlu Yusuf Ödümlü için evlat nöbetine katılan anne Saadet Ödümlü, çocuğunu almadan ayrılmayacağını belirtti.

HDP'liler tarafından 6 yıl önce 16 yaşındaki oğlu Yusuf'un kaçırılarak dağa gönderildiğini belirten Ödümlü, oğluna seslenerek, "Oğlum, senin aklını doldurmuşlar. Seni çok özlemişim, ne olursun eve gel! Oğlum bugün bir aile daha oğluna kavuştu. Anne-babasının yanına gitti. Çok mutlular. Kardeşlerin seni çok özlemiş. Sen de kaç, gel. Sen gelirsen bizim huzurumuz yerine gelecek. Seni almadan gitmeyeceğim." dedi.

2015'te oğlu dağa kaçırılan Salih Gökçe, PKK'den kaçan Harun Açan'ın gelmesine, kendi çocuğu gelmiş gibi sevindiğini dile getirerek şöyle konuştu:

"2015 yılında HDP'liler oğlum Ömer'i İstanbul'da çalışırken kaçırdılar. Biz 155 gündür buradayız. Bugün biri dağdan kaçıp ailesine kavuştu. Sanki benim çocuğum gelmiş gibi sevindim. Teslim olan ailelerin sayısı 5 oldu. Darısı bizim başımıza. İnşallah buradaki tüm ailelerin çocukları gelir. Çocukların gelmesiyle ümidimiz artıyor. İnşallah dağda kimse kalmaz."

"İnşallah bizim çocuklar da gelir, biz de mutlu oluruz"

155 gündür evlat nöbetinde olduğunu hatırlatan Fatih Demir'in annesi Sevdet Demir, çocuğunun kaçması durumunda kendisinin de sevineceğini söyledi.

Demir, "Ben Diyarbakırlıyım. Diyarbakır'dan bu eyleme katıldım. 155 gündür buradayım. Oğlum gelinceye kadar buradan kalkmayacağım. Bugün yine bir aile sevindi. İnşallah bizim çocuklar da gelir bizde mutlu oluruz. Oğlum sen de bize bir sürpriz yap ve bizi sevindir. Kurban olayım sana, kaç gel. Senin için içim yanıyor." ifadelerini kullandı.

Van'dan kızı Ayşe Sancar için geldiğini hatırlatan Nazlı Sancar ise şöyle konuştu:

"155 gündür evlat nöbetindeyim. Kızım beni görüyorsan kaç gel. Sensiz dayanamıyorum. Her yerde senin eksikliğini hissediyorum. Beni görüyor veya dinliyorsan gel. Bugün biri ailesine teslim oldu, çok sevindik. Harun Açan da senin gibi 8 yıldır dağdaydı, annesini gördü ve teslim oldu. Sen de teslim ol. İçimiz rahat etsin." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55