,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C

Evlat nöbeti tutan anne Altıntaş: “Bu eylem bizim son durağımız oldu”

Evlat nöbeti tutan anne Altıntaş: “Bu eylem bizim son durağımız oldu”
Gaziantep'te ikamet eden Songül Altıntaş, askerliğini yapmak üzere usta birliğine giderken oğlunun PKK tarafından arkadaşı ile birlikte kaçırıldığını belirterek, evladını almadan nöbetini sonlandırmayacağını söyledi.

Çocuklarının HDP/PKK'liler tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbetini başlatan ailelerin bekleyişi 297'nci gününe girdi.

“HDP, oğlumu PKK’ye nasıl verdiyse öylede getirsin”

Evlat nöbetini sürdürdüğünü belirten Altıntaş, “Ben Gaziantep’ten oğlum Müslüm için buradayım ve 297 gün üzerinden geçti. Ben oğlumu almadan buradan kalkmıyorum. Oğlum, 6 yıl önce vatanı görevini yapıyordu. Acemiliğini bitirmiş, usta birliğine teslim olmak için yola çıkmıştı. Sabaha kadar onun aramasını bekledik ama ikindi vakti bize telefon açıldı ve yolda PKK, oğlumun bindiği otobüsü durdurarak oğlumla birlikte yanında olan asker arkadaşını da alıp kaçırdı. Oğlum kaçırıldığından beri biz evimizde durmamışız. Bir Ankara’dayız bir Diyarbakır’dayız. Bu eylem bizim son durağımız oldu. Ben HDP/PKK’den çocuğumu istiyorum. HDP, oğlumu PKK’ye nasıl verdiyse öylede getirsin. Onlar çocuğumu getirmeyene kadar ben buradan kalkmayacağım.” dedi.

Hacire Akar'ın mücadelesi örnek oldu

Oğlu PKK tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle 22 Ağustos 2019'da HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan Hacire Akar'ın kararlı duruşu ve evladına kavuşması, çocukları kaçırılan diğer anne ve babalara umut kaynağı oldu.

Akar'ın mücadelesini örnek alan Fevziye Çetinkaya, Remziye Akkoyun ve Ayşegül Biçer'in, 3 Eylül'de başlattığı evlat nöbetine katılanların sayısı her geçen gün artarak sayı 139'a ulaştı.

13 aile çocuğuna kavuşmuştu

Evlat nöbeti sürecinde şu ana kadar Hatice Ceylan oğlu Cafer'e, Hüsniye-Hüseyin Kaya çifti kızları Mekiye'ye, Halime Kadran torunu Halil İbrahim Kadran'a, Necla-Metin Açan çifti oğlu Harun'a, Nizamettin- Aslıhan Eşrefoğlu çifti oğlu Hüseyin'e, Gevriye Ayhan kızı Pelda'ya, Melik Aslan oğlu Volkan'a, Muhteber Birlik oğlu Veysi'ye, Cahide Alkan oğlu Mehmet Emin'e,  Şahize Altınkaynak kızı Halise Alptekin'e ve Naime Dalmış kızı Tekoşin Açar'a kavuşmuştu.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55