,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C

Eviz: Batman’da 31 bin aktif işsiz var!

Eviz: Batman’da 31 bin aktif işsiz var!
Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Batman İl Müdürü Besim Eviz, işsizlik oranının en yüksek olduğu il olan Batman’da işsizliğin azaltılmasına yönelik yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.

​İŞKUR Batman İl Müdürü Besim Eviz, şehirde resmi olarak 31 bin işsizlik kaydının olduğunu söyledi.

İşsizlik oranının en yüksek olduğu illerin başında gelen Batman'da 31 bin aktif işsizin olduğunu belirten İŞKUR Batman İl Müdürü Besim Eviz,  Batman'da işsizliğin azalması için yatırım ve sanayinin gelişmesi gerektiğini söyledi.

İŞKUR’a kayıtlı 31 bine yakın işsizin olduğunu ifade eden Eviz, “Tabi bu işsizler mutlak anlamda işsiz olanlar değil, daha iyi iş arayanlarda bu sayının içerisindedir. Dolayısıyla rakam bizim için yine büyüktür. Biz işsizlikle mücadele kapsamında birçok proje yürütüyoruz. Özellikle Organize Sanayi Bölgesiyle işbirliği, tekstil ve emek yoğun sektörlerle işbirliği çalışmalarımız sürüyor.” dedi.

İstihdam garantili kurslar, işbaşı programlarına ağırlık verdiklerini belirten Eviz, “Şu anda 7 bin küsur insan İŞKUR’da bu şekilde hizmet almaktadır. İŞKUR bu anlamda hem firmaları destekleyerek nitelikli elaman yetiştiriyor hem de iş arayanların mesleksizliğini gündemine alarak onları meslek sahibi yapıp daha çabuk iş bulmalarını sağlamalarına yönelik çalışmalar yürütüyor.” diye konuştu.

Halk eğitim merkezleri, il ve ilçelerde ciddi projelerinin olduğunu sözlerine ekleyen Eviz, konuşmasına şöyle devam etti:

“Engellilere yönelik projelerimiz var, onlar devam ediyor. İşsizlikle mücadelenin aslında temel parametrelerden bir tanesi, sanayinin gelişmesidir. Yatırım ve sanayi gelişirse işsizlikle mücadelede olumlu yönde gelişiyor. Burada temennimiz bir an önce yatırımcıların, sanayicinin önünün açılması ve rahat bir şekilde hiçbir bürokratik engele takılmadan yatırımını gerçekleştirebilmesidir. Burada yerli sanayicilere, zenginlerimize iş düşüyor. Yani üretim, sanayi ekonomisine geçmeleri önemlidir. Gayr-i menkul, tarım ekonomisi çok fazla istihdama yansımıyor. Ama tarım ve Gayr-i menkulden elde edilen gelirler eğer üretim ekonomisine geçerse gerçekten de Batman’ı kimse tutamaz. İkinci bir Antep gibi bir üretim merkezi olma yolunda ciddi bir aday ildir. Sanayici ve yatırımcının bu bilinçte olması önemlidir.”

“Tekstiller birçok ilin sanayileşmesinde öncü kuvvet olmuştur”

Batman’da 10 bine yakın insanın tekstil sektöründe istihdam edildiğini vurgulayan Eviz, “Birçok ilin sanayileşmesinde öncü kuvvet tekstil sektörü olmuştur. Çünkü tabana yayılıyor ve sosyo-ekonomik durumu düşük olan insanlar buraya gelip hem meslek sahibi oluyor hem de kazanç sahibi oluyor. Dolayısıyla tekstil sektörünün gelişmesi sanayileşmede ciddi bir adımdır. Biz bu kurumlarla işbirliği içerisinde onlara rehberlik yapmaya çalışıyoruz. Nitelikli eleman desteğinde de ciddi kaynak harcıyoruz. İlk 6 ayda 42 milyon kadar bir kaynak Batman’da bu manada kullanıldı ve ikinci bir 6 ay içinde muhtemelen bu kadar bir rakam harcanacak. Bu kaynak bugüne kadar hep işsizlere, iş arayanlara, nitelikli eleman yetiştirmeye yönelik bir kaynak olmuştur.” diye konuştu.

“Kozluk’ta şube açılması için girişimlerde bulunduk”

İlçelerde halkın İŞKUR şubelerinin açılmasına yönelik talebiyle ilgili de konuşan Eviz, “İlçelerde bazı illere bağlı şubelerimiz var. Bizde 3 yıl önce Kozluk’ta şubenin açılması için girişimlerde bulunduk. Dosyamız hâlâ genel müdürlükte. Ancak daha bize olumlu bir yanıt gelmedi. Takipçisiyiz, umutluyuz. İlgili makamlar bu işte biraz duyarlı olsa açılması muhtemeldir.” ifadelerini kullandı.

Son olarak işsizlik sigortasıyla ilgili de bilgi paylaşan Eviz, 2017 yılının ilk 7 ayında başvuru yapan 2 bin 818 kişiden hak eden bin 821 kişiye toplamda 8 milyon 902 bin TL'lik işsizlik sigortası verildiğini kaydetti.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55