,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

Eviz: ​"Batman birçok sektörün merkezi olmaya aday"

Eviz: ​"Batman birçok sektörün merkezi olmaya aday"
İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, 2019 itibariyle tüm program ve projeleriyle çalışmaya devam ettiklerini, bölge iş adamlarına 'İstihdam Seferberliği' kapsamında teşvikler verdiklerini söyledi.

Bölgenin, özellikle Batman'ın birçok sektörün merkezi olmaya aday olduğunu belirten Batman İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, ekonomide piyasanın canlanması için pozitif bir algıya sahip olunması gerektiğini söyledi.

Bölge illerinin ve Batman'ın ekonomik durumuyla ilgili İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Batman Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Besim Eviz, 2019 itibariyle tüm program ve projeleriyle çalışmaya devam ettiklerini, bölge iş adamlarına 'İstihdam Seferberliği' kapsamında teşvikler verdiklerini söyledi.

Bölge illerinin, özellikle Batman'ın birçok sektörün merkezi olmaya aday olduğunu belirten Eviz, iş adamlarına çağrıda bulunarak ekonomiyle ilgili olumsuz algının bir faydasının olmadığını vurguladı. İş adamlarını üretim yapmaya çağıran Eviz, piyasanın canlanabilmesi için üretimin ve pozitif düşünmenin şart olduğunu kaydetti.

Birçok teşviklerinin olduğunu aktaran Eviz, "İŞKUR İl Müdürlüğü olarak Batman'da 2019 itibariyle tüm program ve projelerimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz. 'İstihdam Seferberliği' kapsamında birçok işverenimizle, meslek odamızla, STK'larımızla bir araya geldik ve hükümetin verdiği destekleri anlattık. Bir de 6'ncı teşvik bölgesiyiz. Bu anlamda çok ciddi manada teşviklerimiz var. 'Milli İstihdam Seferberliği' kapsamındaki çalışmayla, 6'ncı bölge teşvikleri birleşince potansiyel olarak biz de bir işveren odaklanması oluşuyor. Bu bölge, özelde de Batman birçok sektörün merkezi haline gelmeye adaydır." dedi.

"Projelerimiz devam ediyor"

Projelerinin devam ettiğini belirten Eviz, "Batman tekstil, gıda, kimya sektöründe bölgede söz sahibidir. Çünkü tekstilde 20 binin üzerinde eleman çalışmaktadır. Bu sene 'İstihdam Seferberliği' kapsamında ilk 4 ayımızda 2 bine yakın işe yerleştirme gerçekleştirmişiz. İşbaşı programlarımız, kurslarımız, istihdam garantili projelerimiz devam ediyor. Bütün bunları göz önünde bulundurduğumuzda biz devlet istihdam kurumu olarak ciddi manada destek çıkıyoruz." diye konuştu.

"Pozitif düşünmek zorundayız"

Ekonomiye yönelik oluşturulan olumsuz algının gerçek dışı olduğunu ifade eden Eviz, şunları söyledi:

"İşverenlerimizden isteğimiz şudur; ekonomimize yönelik olumsuz algı çalışmalarını bertaraf etmek için hepimizin üretime odaklı, pozitif düşünmek zorundayız. Biz üretime şu anda devam ediyoruz. Hatta yeni gelen işverenlerimiz var, şu anda yatırımlarını gerçekleştirmektedirler. Yüzlerce yeni gencimizin, kadınımızın, engellimizin işine kavuşma heyecanını yaşıyoruz. Bu manada gerek ülkemizde gerekse de bu bölgemizde, Batman'da oluşturulan olumsuz ekonomi söylemleri bize göre gerçekçi, reel değildir. Çünkü reel olan şu anda piyasanın canlılığı ve istihdam artışlarının devam ettiği yönündedir."

"Olumsuz söylemlere aldırış etmemeliyiz"

Pozitif bir algıya sahip olunması gerektiğini dile getiren Eviz, "Tabiri caizse kendi ayağımıza sıkmamalıyız. Şöyle olumsuz oldu, böyle olumsuz olduğu söylemlerine aldırış etmemeliyiz. Çünkü bu bizim üretim cesaretimizi, dinamiğimizi dinamitliyor ve bu piyasada olumsuz bir yankı yapıyor. O zaman hepimiz zarar görüyoruz. İş piyasasındaki arz-talep dengelerine baktığımızda şu anda ciddi manada bir sıkıntımız yok, istihdam artışlarımız, projelerimiz, yatırımlarımız devam ediyor ve verilen teşviklerle de ciddi manada Batman'a özellikle tekstil, gıda sektöründe yatırım talepleriyle gelen işverenlerimiz vardır." ifadelerini kullandı.

"Gençlerimiz birçok sektörü tercih etmiyor"

İşsizlik oranlarının, iş beğenmemezlikten dolayı yüksek olduğunu savunan Eviz, "Bunlara rağmen işsizlik oranlarının neden düşmediğiyle ilgili ise şunu diyebiliriz; işsiz sayılarımızdaki oransal durumlar bölgeseldir. Batman'da gençlerimiz birçok sektörü beğenmemezlik yaparak tercih etmiyorlar. Dolayısıyla işsizlik süreleri artmış oluyor ve gençler işsiz kalıyorlar. Üretime katılmak boynumuzun borcudur. Çalışmak, üretmek hem işverenin hem çalışanın hem de iş arayanın inancı haline gelmelidir. Yaratıcımız da bunu bizden istiyor. 'İnsana ancak emeğinin karşılığı vardır' diyor ilahi kitabımız. Pozitif olmalıyız. Piyasamızı söylemlerimizle olumsuz etkilememeliyiz. Ekonomik sorun şeklinde oluşturulan algı operasyonlarını bertaraf etmemiz gerekiyor." dedi.

"Üretime devam etmeliyiz"

Batman'ın bölgede bir iş, ticaret merkezi olduğunu vurgulayan Eviz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Batman canlıdır. Girişimci insanımız var. Dışardan Batman'a gelip yatırım yapan işverenlerimiz var. Birçok sektörle diyaloglarımız, iş piyasası araştırmalarımız var. Hamdolsun hepsi de çalışıyor, sıkıntısız bir şekilde üretimine devam ediyor. Tabi ki üretim yapan insanın borcu da olur, alacağı da olur. Önemli olan moralimizi bozmamalı, cesaretimizi kırmamalı ve üretime devam etmektir. Bu manada Batman üretimiyle, cesaretiyle yoluna devam ediyor." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55