,
  • BIST 8736.27
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

Esnaf yol çalışmalarının uzun sürmesinden şikâyetçi

Esnaf yol çalışmalarının uzun sürmesinden şikâyetçi
Şırnak Silopi Belediyesi'nde başlatılan alt ve üst yapı çalışmalarının uzun sürmesinden dolayı ilçe esnafı şikâyetçi olduklarını dile getirdiler.

Şırnak’ın Silopi ilçesi esnafı, yol çalışmalarının uzun sürmesinden dolayı şikâyetçi olduklarını dile getirdiler.

İçişleri Bakanlığı'nca yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Silopi Belediyesi'nde başlatılan alt ve üst yapı çalışmaları devam ediyor.

İller Bankası ile birlikte yürütülen alt yapı çalışmaları kapsamında kanalizasyon boru hattı ve su şebekesi boru hattı döşeme işleri yapılıyor.

Alt ve üst yapı, ardından yol çalışılmalarının uzun sürmesinin işlerini olumsuz etkilediğini belirten ilçe esnafı, mağduriyetlerin oluşmaması için çalışmaların daha hızlı yapılmasını istediler.

2. Cadde esnafından Mehmet Şirin Buluş, yetkililere seslenerek yol çalışmalarının bir an önce bitirilmesi istedi.

Buluş, "3 aydır şu yol çalışmaları bir türlü bitmedi.  Yol kazıları yüzünden elektrikler kesiliyor.  Operatörler düzensiz çalışıyor. Onun için buraların bir an önce bitirilmesini istiyorum. Yetkililere sesleniyorum, rica ediyorum. Sorunumuza hemen bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Müşterilerimiz de gelip gidemiyorlar." dedi.

Yol çalışmaları nedeniyle elektriklerin sık sık kesildiğini belirten Buluş, "Elektrikler kesildiği için klimamız çalışmıyor. Onun için kapıları açık bırakıyorum. Kapıları açıyoruz dışarıdan toz geliyor.  Bir türlü düzenli olamadık. Hayatımız al üst oldu. Şu kazı çalışmalarının bir an önce bitirilmesini istiyoruz."  ifadelerini kullandı.

Yol çalışmalarının uzun sürmesinden hem maddi olarak hem de sağlık açısından etkilendiklerini belirten Mehmet Balkan ise "Silopi 2. Caddede esnafım. Biz burada yaklaşık 2 aydır yol çalışmasının bitirilmesini bekliyoruz. Bu yolun yapımının bize çok fazla zararı olmuştur. Hem maddi olarak, hem manevi olarak, hem de sağlık olarak bu 3 açıdan da bize zararı çok fazla olmuştur. Bu durumda bizim büyüklerden, sorumlulardan beklentilerimiz var. Yol çalışmalarını bir an önce bitirmelerini bekliyoruz." diye konuştu.

Balkan, "Yetkili kişilerin gerekli çalışmaları bir an önce hızlandırıp bizi bu mağduriyetten kurtarmalarını istiyoruz.  Ayrıyeten bu güne kadar yaklaşık 2 aydır süregelen bu çalışmadan dolayı bizim esnaf olarak birçok zararımız olmuştur. Hem ekonomik olarak, hem de sağlık olarak. Maddi olarak bir destek beklemiyoruz.  Ama bu durumdan dolayı çok mağdur olduğumuzu gerekli mercilere bildirmek istiyoruz. Yaklaşık sadece 500 metre olan bu yolu 2 ayda bitiremiyorlar." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55