,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

Esnaf referandum sonrasını bekliyor

Esnaf referandum sonrasını bekliyor
Şanlıurfa esnafı, zor bir süreçten geçtiklerini, referandum sonrasında piyasaların düzelmesini umduklarını belirttiler.

Türkiye'de yaşanan bombalı saldırılar, devam eden operasyonlar ve Suriye'deki iç savaşın yansımaları nedeniyle ekonomik olarak kötü günler yaşayan küçük esnaf, referandumun ardından piyasaların düzeleceğini umuyor.

Son zamanlarda ekonomik olarak kötü günler yaşadıklarını belirten Şanlıurfa esnafı, zor bir süreçten geçtiklerini, referandum sonrasında piyasaların düzelmesini umduklarını belirttiler.

Başta Suriye olmak üzere komşu ülkelerde yaşanan savaşlar, Türkiye’de yaşanan şiddet olayları, 15 Temmuz darbesi ve sonrasındaki gelişmelerin ekonomik krize sebep olduğunu belirten esnaf, sıkıntılarını dile getirdi.

Sınır komşusu olan Suriye'de devam eden iç savaşın kendilerini de etkilediğini söyleyen kuruyemişçi Recep Çelik, 16 Nisan'da yapılacak referandum sonrası piyasaların açılacağını umduğunu söylerken, bir diğer esnaf İbrahim Halil Acet ise şöyle konuştu:

“Halkın endişesi var. İster istemez ekonomik sıkıntı oluyor. Halk risk almaya korkuyor. Bu yüzden biraz geri planda duruyor. Patlama ve benzeri olayların olmasıyla halk, kalabalık ortama girmeye korkuyor.  Normalde bu vakitlerde bu çarşı daha kalabalık oluyordu ama onun korkusu var diye düşünüyoruz. Halkın biraz daha rahatlayabilmesi için yetkililerin insanları rahatlatacak önlemler alması gerekiyor. Şu an biraz daha iyi gözüküyor. Belki önümüzdeki referandumdan sonra daha iyiye gidip daha da istenilen duruma gelecektir. Çünkü bu sadece Urfa’mıza has olan bir şey değil, ülkenin genelinde böyle bir durum var.”

Piyasaların referanduma kilitlenmiş durumda olduğunu ifade eden esnaf Yılmaz Güvenç, herkesin referandumdan çıkacak sonuçları beklediğini söyledi.

Güvenç, “Referandumdan sonra piyasalarımız daha da iyileşecek, daha güçlü olacağız ve referandumdan da evet çıkacak bunun düşüncesindeyim. Şimdi Türkiye olarak birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. Bizim şu an yapmamız gereken Türk, Kürt, Arap hep beraber birlik ve beraberlik içinde olmamızdır. Umarım referandumdan evet çıkacak ve piyasalar düzelecek. Her şey daha da iyi olacak. Şu an piyasanın durgunluğu tamamıyla referanduma bağlı ve biliyorsunuz bizim burası tarımla geçinen bir memleket yani önümüzdeki ayda buğday harmanı var, desteklemeler var. Desteklemelerden gelecek paralar bir nebze de olsa piyasayı canlandıracaktır.” diye konuştu.

Döviz kurunun yüksek olmasının da piyasaları kararsız kıldığını belirten Ümit Öncel, referandumun ardından işlerin yoluna girmesini beklediklerini söylerken, Mehmet Ünel isimli terzi ise “Siyasi durum belli, Türkiye’nin durumu belli, komşulardaki savaş durumu belli, bence ekonomik sorun ondan kaynaklanıyor. Öncelikle Güneydoğu’ya daha fazla yatırım yapılmasını istiyorum. Çünkü Güneydoğu’da iş imkânı bayağı bir kısıtlı, batıda ki gibi değil. Yani fabrikalar orda, iş imkânları daha fazla. Yetkililer bizden daha çok bu konuyu biliyor ama daha fazlasını bekliyoruz.” dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55