,
  • BIST 9722.83
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 28 °C

Esnaf Ramazan bayramından umutlu

Esnaf Ramazan bayramından umutlu
Mardin esnafı, işlerinin hareketlenmesi için tüm umutlarını Ramazan Bayramı alışverişine bağlamış durumda.

Mardin'de, işlerinin pek iyiye gitmediğini söyleyen esnaf, Ramazan bayramından umutlu olduklarını söylediler.

Türkiye’de ve özelikle bölgede son yıllarda yaşanan olaylar ve piyasadaki dalgalanmalar nedeniyle işlerinin durma noktasına geldiğini belirten Mardin esnafı, işlerinin hareketlenmesi için tüm umutlarını Ramazan Bayramı alışverişine bağlamış durumda.

Piyasanın yaklaşık bir yıldır düşüşte olduğunu ve işlerinin artık durma noktasına geldiğini belirten esnaf, bir yıl boyunca iyi bir satış yapmak için Ramazan bayramını beklediğini belirtti.  

Mardin’in İkinci Caddesi’nde bulunan Giyimciler Çarşısı esnafı, İLKHA’ya yaptıkları açıklamada, eski günlerini özlediklerini ifade ettiler.

"Oturmaktan yorulduk!" 

Çarşı esnafından Mahmut Erkan, iş olmadığı için oturmaktan yorulduğunu söyledi. Erkan, "Şu an çarşıda sadece esnaf var, müşteri yok. İş yok, güç yok, biz de oturuyoruz. Oturmaktan yorulduk. Vatandaşlar, bayrama son 3 gün kala alışverişini yapıyor. Bayram sonrasında da aynı şekilde devam edeceğini düşünüyoruz. Esnaf, işyerini kapatmak üzeredir. Pazarlar açılması ile işlerimiz bayağı düştü, burada alışveriş öldü. Artık burası sadece turistik bir yer oldu. Valiye söyledik, herkese söyledik ama kapatın diyorlar. Kimse ilgilenmiyor. Hafta sonları Birinci Cadde’yi araç trafiğine kapatıyorlar. İcraat yok, biz icraatları görmek istiyoruz. Her şeye rağmen umudumuz var. Ramazan Bayramı alışverişinden umutluyuz. Pazartesi gününden sonra bakıp göreceğiz. İnşallah işimiz açılır." dedi.

"Ramazan ayı sıcak geçiyor diye gelen giden yok"

"Allah’a çok şükür, her zaman iş var." diyerek tevekkül eden esnaflardan Şerafettin İpek ise işlerinin birkaç gün sonra daha hareketli olacağına inandığını söyledi. Esnaf İpek, "Malum Ramazan ayındayız ve Ramazan ayı sıcak geçiyor diye gelen giden çok az. Birkaç gün sonra akşamları da açık olacağımız için daha kalabalık olacak inşallah. İftardan sonra vatandaşlar alışverişe çıkıyor. Saat 10.00’dan 01.00’e kadar açık olacağız, inşallah kalabalık olacak." diye konuştu.

"Bir yılda bayramın son 3 gününü bekliyoruz"

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kalmasına rağmen hareketliliğin olmadığını dile getiren Abdussamet Öztürk, Mardin’de alışverişin son birkaç günde yapıldığını söyledi. Öztürk, "Şuanda bir hareketlilik yok, Mardin’de genelde son 3 gün biraz hareketli oluyor, onun dışında pek bir şey yok. Bizler de bir yılda bayramın son 3 gününü bekliyoruz. Bakalım, Allah ne nasip ederse odur."

"Birinci Cadde’nin araç trafiğe kapatılması işlerimizi olumsuz yönde etkiledi"

Yaklaşık 30 yıldır çarşıda esnaf olduğunu ve sabun sattığını belirten Necmettin Yüksel de hafta sonlarında Birinci Cadde’nin araç trafiğine kapatılması uygulamasının satışlarını düşürdüğünü söyledi. Yüksel, "Ramazan ayında sektör olarak iş yapamıyoruz. Genelde giyim, gıda gibi sektörler iş yapıyor. Biz bayramdan sonraya kaldık. Tabi turist geldiği zaman faydalanıyoruz, şuan turist olayı olmadığı için oturuyoruz. Esnaf olarak, ana cadde sıkıntımız var bizim. Hafta sonları cadde Diyarbakır Kapısı’ndan itibaren trafiğe kapatılıyor. Turist geldiği zaman bunun yaşlısı var, engellisi var, çocuklusu var ve bu yüzden buraya kadar gelemiyorlar. Aracı ile geldiği zaman yukarıdaki caddede veya otoparka park edip buraya rahat bir şekilde geliyorlar. Aracı ile geldiği zaman daha rahat alışverişini yapıyor, bizler de bundan faydalanıyoruz. Çarşıda bakırcımız, sabuncumuz, gümüşçümüz, giyimcimiz var. Hepimiz faydalanıyoruz. Bizler de genelde hafta sonlarını bekliyoruz. Yerli ve yabancı turistlerin daha rahat alışveriş yapmaları için ulaşım sorununun halledilmesini istiyoruz." dedi.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55