,
  • BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

​Esnaf balık satışlarından memnun değil

​Esnaf balık satışlarından memnun değil
Balık yeme kültürünün yüksek olduğu Diyarbakır’da, balık satışlarının normal düzeyde olduğunu belirten balık satıcıları, sıcaklığın mevsim normallerinde yüksek olmasından dolayı balık satışlarından memnun olmadıklarını belirttiler.

Diyarbakır'da balık satışlarının normal düzeyde olduğunu belirten balık satıcıları, sıcaklığın mevsim normallerinde yüksek olmasından dolayı balık satışlarından memnun olmadıklarını belirttiler.

Kış aylarında ilkbahar havasını yaşayan esnaf, hem hava şartları hem de deniz tarafındaki balıkların çoğu Rusya tarafına gittiğini bu nedenle çeşitlerinin bu az olduğunu söylediler.

Fiyatların yüksek olması ve hava şartları nedeniyle satışların iyi olmadığını dile getiren esnaf, balık fiyatlarının geçen yıl ile aynı olduğunu ifade ettiler.

Geçen seneye oranla balık satışlarının kötüye gittiğini ifade eden Faysal Yüksel, “Her yıl, geçen yılı aratıyor. Şu an ki durumlardan dolayı olabilir. Çeşitlerimiz bol ve fiyatları uygundur. Fiyatlar geçen senenin fiyatlarıyla aşağı yukarı aynıdır. Balıklar bize Karadeniz, Ege ve Akdeniz’den geliyor. Her tarafa geliyor. Müşteriler gelip alışveriş yapıyorlar ama eskisi gibi değil sürekli balığa yönelen müşterilerimiz çoğalmış. Balık sürekli sağlıklıdır. Etten daha iyidir. Balık 5 liradan başlıyor. 40-50 liraya kadar çıkıyor. Çeşit çeşit 100 liraya kadar balık var.” dedi.

Yüksel, “Yağış olmazsa, kar yağmazsa yağmur olmazsa ister istemez etkisi oluyor. Havalar bahar gibidir. Kış olmadı mı insanın iştahı balık çekmez ama yine de müşteriler geliyor. Diyarbakır’da sadece bizim tatlı su balıklarımız var, tatlı su balığı olarak güneydoğun Şanlıurfa’dan gelen balığı var. Ondan sonra Elâzığ Keban’da alabalıklar geliyor. Tatlı su balığı turnalar geliyor. Geri kalan balıklar da deniz balıklarıdır.” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 15 yıldır balıkçılık esnafı yaptığını söyleyen Süleyman Çelik de şunları söyledi:

“Bu sene balık fiyatları pahalıdır, balıktan hiçbir hayır yok. Hem balık az geliyor hem de fiyatlar pahalıdır. Misal barbunun fiyatı geçen sene 30 liraydı bu sene 50 lira olmuş, çupra geçen sene fiyatı 23 TL bu sene olmuş 28 TL hem millet şikâyetçi hem de biz balık gelmediği için pahalı verdiğimizden dolayı kurtarmıyor. Bu sene gerçekten çeşit çok az geliyor. Hem hava şartları hem de deniz tarafındaki balıkların çoğu Rusya tarafına çıktığı için balık çeşitleri bu yıl az. Yaklaşık 20 gündür beklediğimiz hamsi bu sen gelmiyor. Balık ucuz olduğu zaman çeşitleri olduğu zaman müşteri gelir. Şikâyet etmez böyle olduğu zaman daha iyi olur.” (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55