,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

Eskişehir'deki sözde festivalin iptal edilmesine HÜDA PAR İl Başkanlığından destek açıklaması

Eskişehir'deki sözde festivalin iptal edilmesine HÜDA PAR İl Başkanlığından destek açıklaması
HÜDA PAR Eskişehir İl Başkan Vekili Maşallah Yıldırım, Eskişehir Valiliği'nin toplumu ifsad eden sözde şenliklerin iptal edilmesi kararını desteklediklerini belirtti.

Eskişehir Valiliği'nin 15 günlük etkinlik yasağı kararı sonrası; son birkaç yıldır Eskişehir'de Söğütönü Mahallesi okullar bölgesi karşısında sözde festivalin de yasak kapsamına girmesi nedeniyle özellikle sol kesim, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız'a karşı linç kampanyası başlatmıştı.

Eskişehir Valiliği'nin 15 günlük yasak kararına kentteki birçok kesimden destek açıklaması gelmeye devam ediyor.

HÜDA PAR Eskişehir İl Başkan Vekili Maşallah Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada valiliğin etkinlik yasağını desteklediklerine dair açıklama yaptı.

"Din, aile, maneviyat ve diğer mahremiyetlerimiz bu tarz etkinliklerle zayıflatılıp yok ediliyor"

Yıldırım, gençlere rol model olmaktan uzak, karakter ve yaşantıya sahip kişilerce; çıplaklık, içki ve fuhşiyatın 'festival' adı altında sanat olarak yutturulmaya çalışıldığı birtakım etkinliklerin toplumu ifsat çalışmalarının odağı haline geldiğini belirtti.

Yıldırım, "Bu festivallerin finansörlerinin kültür ve değerlerimize savaş açan yerli ve yabancı kişi ve kuruluşlar olması da göz ardı edilmemelidir. Din, aile, maneviyat ve diğer mahremiyetlerimiz bu tarz etkinliklerle zayıflatılıp yok edilmektedir. Kadim kültürümüze, geleneğimize ve değerlerimize zarar veren etkinlikler sanat olamaz." dedi.

"Henüz çocuk sayılacak yaştaki evlatlarımızın zihinlerini ve algılarını kirletmeye kimsenin hakkı yok"

Son birkaç gündür şehrin gündeminde valilik tarafından açık alanlarda yapılması düşünülen her türlü etkinliğin 15 gün süre ile yasaklanması kararının olduğunu hatırlatan Yıldırım, "Bu konu hakkında daha önce de birkaç hususa dikkat çekmiştik ve Valilik tarafından yayınlanan etkinlik yasağını desteklediğimizi ifade etmiştik. Yine tekrarlayalım, birincisi yapılması planlanan sözde festival ilk kez yapılmıyor ki biz olması muhtemel senaryolar üzerinde konuşalım. Daha önce yapılmış ve sonuçları tüm Eskişehir halkı tarafından görülmüş bir konudan bahsediyoruz. İkincisi sözde festivalin yapılmasını planlandığı yerin hemen karşısında birçok eğitim kurumu var. Henüz çocuk sayılacak yaştaki evlatlarımızın zihinlerini ve algılarını kirletmeye onları tehlikeye atmaya kimsenin hakkı yok. Üçüncüsü Valilik tarafından alınan kararda 'Valilik ve Kaymakamlıklarca düzenlenmesi uygun görülenler ile siyasi parti faaliyetleri hariç tutulmuştu. Soruyoruz, söz konusu festivali kim düzenliyor? Bunun için kimden izin alındı? Bu festivalin finansmanı kimdir? Dördüncüsü bir valiyi sırf nesillerin akıl ve zihin sağlığını bozacak, onları zehirleyecek toplum ahlakına ters oluşumları engelleme görevini icra ettiği için, linç etmek hangi akla ve vicdana sığar? Biz partimizi kurduğumuz günden beri diyoruz ki, doğru kimden gelirse gelsin destekler ve sahip çıkarız, yanlış kimden gelirse gelsin tepki gösterir ve karşı çıkarız. Biz bu konuda en başından beri kendisini destekledik. Doğru verdiği her kararda da desteklemeye devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

Açıklamanın sonunda Eskişehirli anne ve babalara da seslenen Yıldırım, "Festival, parti, şenlik vs. adı altında çocuklarınızı çektikleri tuzağa düşmelerine izin vermeyin, çocuklarınızı bu oluşumlardan ve bu tuzaklardan muhafaza edin." uyarısında bulundu.

Alkol firmalarının sponsorluğunda gerçekleştirilen ve hiçbir denetimin olmadığı sözde müzik festivalinde; kız ve erkekler aynı çadırlarda kalıyor, alkol ve uyuşturucunun etkisiyle istenmeyen görüntüler oluşuyordu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55