,
  • BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Eşi ve 8 yakınını öldüren zanlıya 9 kez müebbet hapis cezası

Eşi ve 8 yakınını öldüren zanlıya 9 kez müebbet hapis cezası
Gaziantep 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Yusuf Taş'ı 9 kişiyi öldürmekten 4'ü ağırlaştırılmış 9 kez ömür boyu, 2 kişiyi yaralamaktan 36 yıl ve ruhsatsız silah taşımaktan da bir yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.

Gaziantep'te ayrı yaşadığı eşi, 3'ü çocuk 8 akrabasını öldüren ve 2 çocuğu yaralayan zanlıya, 4 kez ağırlaştırılmış müebbet, 5 kez müebbet ve 37 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Gaziantep'te ayrı yaşadığı eşi Tuba Taş, 3'ü çocuk ile 8 akrabasını öldüren ve 2 çocuğu yaralayan Yusuf Taş'ın yargılandığı dava karara bağlandı. Gaziantep 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Taş'ı 9 kişiyi öldürmekten 4'ü ağırlaştırılmış 9 kez ömür boyu, 2 kişiyi yaralamaktan 36 yıl ve ruhsatsız silah taşımaktan da bir yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.

Gaziantep'te 4 Şubat 2016 tarihinde Yusuf Taş, boşanma aşamasında olduğu ve barışmak istediği eşi ile konuşmak üzere gece geç saatlerde eşinin teyzesinin Düztepe Mahallesi'ndeki evine gitti. Burada çıkan tartışmada Taş, yanındaki tüfekle eşi Tuba, eşinin teyzesi Şenel Çakmak ile oğlu Ahmet Çakmak ve amcasının oğlu Turan Taş'ı öldürdü, 2 kişiyi de yaraladı.

Bu olayın ardından ertesi gün Sam Mahallesi'nde amcası Mustafa Taş ve yengesi Gülay Taş, amcasının çocukları Türkan, Gül ve Furkan Taş'ı tabancayla öldürerek kaçtı.

Cinayetlerin ardından kayıplara karışan, bu sırada telefonla aradığı babası ve diğer yakınlarını da aynı şekilde ölümle tehdit eden Taş, olaydan 55 gün sonra şehirlerarası otobüs terminalinde yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Eşi ve 8 akrabasını öldürüp, 2 akrabasını yaraladığı için tutuklanan Taş hakkında 11 kez ağırlaştırılmış ömür boyu, kendisine yardım ve yataklık yaptıkları iddia edilen 4 yakınına da "suç delillerini yok etme, gizleme ve suçluyu kayırma" suçlamalarıyla cezalandırılması istemiyle dava açıldı.

Gaziantep 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın 12'inci duruşmasına, Kırıkkale Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde tutuklu sanık Taş, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, yardım ve yataklıkla suçlanan ve tutuksuz olarak yargılanan diğer sanıklar M. E, A. T, H.T ve Ş. T. ile sanık ve tanık avukatları duruşma salonuna geldi.

Karar duruşmasında, son savunmasını yapan Yusuf Taş, olayın yaşandığı gece eşinin, annesinin verdiği tabanca ile kendisini öldürmek istediğini, yaşanan boğuşmada silahın ateş aldığını, eşini öldürdüğünü ancak sonrasını hatırlamadığını iddia etti.

Mahkeme heyeti, sanık Taş'a eşi Tuba Taş, Ahmet Can Çakmak, Furkan Taş ve Gül Taş'ı öldürmekten toplam 4 kez ağırlaştırılmış ömür boyu, Şenel Çakmak, Turan Taş, Gülay Taş, Mustafa Taş ve Türkan Taş'ı öldürmekten de 5 kez ömür boyu hapis cezası, sanığın Medine Melis Çakmak ve Mehmet Can Çakmak'ı ise kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 18'er yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, cinayetlerin işlendiği ruhsatsız silah nedeniyle de sanığı 1 yıl 2 ay hapis ve bin 200 lira adli para cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonunda; sanığa yardım ve yataklıkla suçlanan sanıklardan A. T. ile H. T'nin beraatine, M. E. ile Ş. T'nin ise 6'şar ay hapis cezasına çaptırılmasına karar verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55