,
  • BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 21 °C

Esentepe Camisi temeli atılmalıdır!

Esentepe Camisi temeli atılmalıdır!
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Doğru, Batman'a sembol olacak Esentepe Camisinin bir an önce temelinin atılması gerektiğini söyledi.

Batman'ın sembolü olabilecek Esentepe Cami projesinin gecikmiş bir çalışma olduğunu söyleyen HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Batman kent merkezi hızlı bir şekilde gelişirken yerleşim alanları çoğaldı. Özellikle Belde, Gap, Gültepe, Çamlıtepe ve Kültür gibi mahallelerde yüksek binalar yapıldı ve camiler hiç düşünülmedi. Yerleşim alanları olduktan sonra cami ihtiyacı his eden vatandaşlar batı ülkeleri gibi bina altı ve bodrum katlarını camiye çevrilmeye başladılar.

Yaşanan cami sıkıntısını bir nebzede olsa giderilecek büyük bir cami projesi olan Esentepe Cami projesi hazırlandı.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı, her sistemin, dinin ve devletin kendine göre şiarları ve sembolleri mevcut olduğunu söyledi.

"İslami şiarlarının en önemlilerinden bir tanesi camilerdir"

Müslümanların İslami şiarları olduğunu ifade eden Doğru, "Bu şiarlar içerisinde en önemli yeri teşkil eden bir tanesi de camilerdir. Batman'ımız halkının dindar kimliğiyle bilinen bir şehirdir. Bu acıdan bakıldığı zaman özellikle yeni yerleşim yerlerin olduğu mahallelerde cami sıkıntısı önemli bir yer teşkil etmektedir. Esentepe'de yapılması düşünülen cami şehrin manevi havasını yansıtacak. Batman'a sembol olacak böyle bir çalışmanın yapılması gecikmiş bir çalışmadır. Zamanın maliye bakanı ve şimdiki Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek büyük bir caminin yapılması için Esentepe'yi müftülüğe tahsis etmişti. Çeşitli sebeplerden dolayı gerçekleşemedi."dedi.  

"Batman'a sembol olacak böyle bir caminin yapılması önemsiyoruz"

Konuşmasının devamında Doğru, "HÜDA PAR olarak bizde daha önce müftülüğe yaptığımız ziyarete bu meseleyi gündeme getirmiştik. Batman'ın dindarlığını yansıtacak, Batman'a sembol olacak böyle bir caminin yapılması ve yine aynı şekilde insanlarımızın rahat bir şekilde gidip ibadetlerini yapması hem diğer dini vecibelerini yerine getirebileceği böyle bir cami lazımdır. Biz bunu destekliyoruz ve çok önemsiyoruz. HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı olarak bu konuyla ilgili yapılması gerekenler neyse biz bu çalışmalarda gerekli mercilere desteğimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı.  

"Çamlıtepe'deki cami neyi ifade ediyorsa, Esentepe'de yapılacak camide bizim için aynı şeyi ifade etmektedir"

Kurumlar arasındaki mevcut olan sorunların diyalogla çözülüp Esentepe Camisinin bir an önce temelinin atılmasını isteyen Doğru, son olarak şunları kaydetti: "Şu an da mevcut olan sorunların kurumlar arası diyalogla bir an evvel çözülmesi ve caminin temelinin atılması gerekmektedir. Batman ilimiz fazla geçmişi olamayan yeni bir ildir.  Dolayısıyla bizi geçmişe bağlayacak dedelerimizden ve atalarımızdan tarihi yerlerimiz mevcut değildir. Batman'a hakim yapılacak olan güzel bir eser bizden sonra gelecek nesillere bırakabilecek en güzel hediyelerden bir tanesi olacaktır. Birçok ilde bu tür çalışmalar ve yerler mevcuttur. İstanbul Çamlıca'daki cami neyi ifade ediyorsa Batman Esentepe'de yapılacak camide bizim için aynı şeyi ifade etmektedir. Bir an evvel bu caminin temelinin atılması gerekir. Bununla ilgili hukuki altyapının düzenlenmesi gerekir. Bu konuda elimizden gelen gayreti sunmaya hazırız." (İLKHA) 

esentepe-camisi.jpg

esentepe-camisi-001.jpg

esentepe-camisi-002.jpg

emin-dogru-002.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55