,
  • BIST 8988.07
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 19 °C

Eşcinsel ahlaksızlığı savunan "çocuk kitapları" toplatıldı

Eşcinsel ahlaksızlığı savunan "çocuk kitapları" toplatıldı
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı piyasaya ‘Kız Çocuk Hakları Bildirgesi’ olarak sürülen kitabın müstehcen içeriklere sahip olduğunu tespit ederek kitabın toplatılması ve sorumluları hakkında işlem yapılmasına karar verdi.

Kitabı piyasaya süren sorumlular hakkında rapor hazırlanıp savcılığa verilmesinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı piyasaya sürülen kitapları toplattı. Savcılık, kitabı çeviren kişi hakkında da "müstehcen yayınların yayımlanmasına aracılık etmek" suçu kapsamında dava açtı.

Koç grubuna ait olan Yapı Kredi Yayınları tarafından yayınlanan ve yıllarca çocukların temiz dimağlarına zehir süren müstehcen içerikli kitapların toplatılması ve çevirmenlerine dava açılması olumlu bir adım olarak görünse de fitneye çanak tutan yayınevi hakkında işlem yapılmaması eksiklik olarak görülüyor.

"Koç'a ait YKY'nin eşcinsellik propagandasına neden ses çıkarılmıyor?" başlığıyla haber yapmış ve yetkilileri söz konusu ahlaksızlığa karşı göreve davet etmiştik.

Haberde, “Kız Çocuk Hakları Bildirgesi” ile “Erkek Çocuk Hakları Bildirgesi” kitaplarında, hem erkek hem kız çocuklar için, “İstedikleri kişiyi sevme hakkı vardır: Kız ya da erkek” ifadelerinin kullanıldığına dikkat çekmiş ve ne tür bir tehlike ile karşı karşıya kaldığımızı ifade etmiştik.

Yine aynı yayınevinden çıkan "Kadın Hakları Bildirgesi" isimli kitap ile de aile mefhumu basite alınmış ve eşcinsellik özendirilmişti.

Bu konu hakkında da Türkiye Aile Meclisi Başkanı Adem Çevik, Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü ile görüşerek söz konusu yayınların kültür ve ahlakımıza ters düştüğünü ve derhal bu yanlıştan geri dönülerek kitapların toplatılması talebinde bulunmuştu.

Türkiye Aile Meclisi yetkilileri, yaşanan gelişmelerin ardından 11 Eylül 2018 tarihinde Yapı Kredi Yayınlarını kınamak amacıyla İstiklal Caddesi'nde bulunan binasının önünde basın açıklaması düzenlemek istedi. Basın açıklamasına, 700 haftadır devam eden ve "Terör Propagandası" yaptıkları gerekçesiyle 'Cumartesi Anneleri' nin yaptıkları gösteriler gerekçe gösterilerek, İstiklal Caddesi'nde bu tür gösterilerin yasaklandığı belirtilerek izin verilmemişti.

Basın açıklamasına izin verilmemesi üzerine tepkisini dile getirmek için İLKHA muhabirine konuşan Türkiye Aile Meclisi Başkanı Âdem Çevik, "Taksim’de Yapı Kredi yayınları önünde bir eylem yapmayı planlamıştık. Maalesef polis tarafından engellendi. Biz de Yapı Kredinin Genel Müdürü ile görüşerek mesajımızı ilettik. Dedik ki, sizin çıkarmış olduğunuz ‘Kadın Hakları Bildirgesi’ kitabında eşcinsellik, eş değiştirme teşvik ediliyor. Bu inancımıza, Türkiye toplumunun ahlaki değerlerine ters düşüyor. Yeni baskılarınızı düzeltmenizi, kitabı halktan özür dileyerek toplamanızı istiyoruz." demişti.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55