,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C

Esad zindanından çıkan kadın yaşadıklarını unutamıyor

Esad zindanından çıkan kadın yaşadıklarını unutamıyor
Suriye’de 8 yıldır devam eden savaşta hapsedilen, işkence ve kötü muamele gören kadınlar yaşadıklarını unutamıyor.

​Suriye'deki Beşar Esad rejiminin alıkoyarak cezaevinde işkenceye maruz bıraktığı kadınlardan Fatıma Atlas, zindanda yaşadıklarını unutamıyor.

Suriye’de 8 yıldır devam eden savaşta hapsedilen, işkence ve kötü muamele gören kadınlar yaşadıklarını unutamıyor. Esad rejiminin alıkoyarak cezaevinde işkenceye maruz bıraktığı kadınlardan Fatıma Atlas, yaşadıklarını İLKHA'ya anlattı.

Esad rejimi tarafından 3 çocuğuyla birlikte yakalanıp hapsedilen Fatıma Atlas, Suriye zindanlarında yaşadığı kötü muameleleri unutamadığını söyledi.

Suriye’nin Humus kentinden gelip Türkiye’ye sığınan 3 çocuk annesi Atlas, 4 yıl önce sebepsiz bir şekilde Esad rejimi tarafından alıkonularak zindana atıldığını ifade etti.

"Birçok kadın keyfi bir şekilde gözaltına alınıyor"

Yaklaşık 3 yıldır Türkiye'de ikamet eden Atlas, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Suriye’de 3 çocuğumla birlikte tutuklandım. Zindanda şiddetli işkence ve hakaretlere uğradım. Hiçbir suçum olmadan ve herhangi bir sebep belirtilmeden zindana atıldım. Birçok kadın keyfi bir şekilde gözaltına alındı ve alınmaya devam ediyor. Sadece kadınlar değil küçücük çocuklar ve yaşlılar zindana atılıyor. Orada vahşiyane işkencelere maruz bırakılıyorlar."

Esad zindanında şahit olduğu bir olayı da anlatan Atlas, zindandan çıkmasının üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen yaşadıklarını bir türlü unutmadığını belirterek, Atlas, "Tutuklu gençlerden biri yaralıydı. Onun yarasını gözlerimin önünde uyuşturmadan ve eksik edevatla diktiler. Hiç acımdan ve doktor dahi çağırmadan ona acı çektire çektire yarasını diktiler. Her gece saat 03.00’de geliyor ve bazı tutukluları götürüyorlardı. Ağır işkenceler altında onları öldürüyor sonra toplu mezarlara gömüyorlardı." şeklinde zindanda yaşananları anlattı.

"Acımasız savaş Suriye halkından kimseye merhamet etmedi"

Suriye’de hâlâ insanların tutuklandığını ve bu acımasız savaşın Suriye halkından kimseye merhamet etmediğini belirten Atlas, "Tüm devletlerden ve insanlıktan bize merhamet etmelerini istiyoruz. Bir an önce Suriyeli tüm tutukluların serbest bırakılması için gerekli girişimlerin yapılması çağrısında bulunuyoruz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55