,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2411.621
  • Dolar 32.5808
  • Euro 34.7866
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 24 °C

Ergezen: “Türkler de Kürdler de bu ümmetin şerefli birer evladıdır”

Ergezen: “Türkler de Kürdler de bu ümmetin şerefli birer evladıdır”
27’nci Uluslararası Ahlat-Avrasya Kültür ve Sanat Festivali’nin açılışında konuşan Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Zeki Ergezen, Türkler ve Kürdlerin kardeşliğine vurgu yaparak, her iki milletin bu ümmetin şerefli birer evladı olduğunu kaydetti.

Bitlis’in Ahlat ilçesinde düzenlenen 27’nci uluslararası Ahlat-Avrasya Kültür ve Sanat Festivali’nin açılışında konuşan Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Zeki Ergezen, Türkler ve Kürdlerin bu ümmetin şerefli birer evladı olduğunu söyledi.

Bitlis’in Ahlat ilçesinde düzenlenen 27’nci Uluslar arası Ahlat-Avrasya Kültür ve Sanat Festivali’nin açılışında konuşan Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Zeki Ergezen, Türkler ve Kürdlerin kardeşliğine vurgu yaparak, her iki milletin bu ümmetin şerefli birer evladı olduğunu belirtti.

“Bu iki şerefli aile omuz omuza verdiği müddetçe, biz emperyalistlere boyun eğmeyiz”

Bir zamanlar Ahlat ilçesinin başkent olduğunu hatırlatan Ergezen, Türkler ve Kürdlerin birlikteliğinin önemine dikkat çekerek, “Evet, burası bir zamanlar başkent oldu. Ülkemizin Ahlat, İstanbul ve Ankara başkenti var. Burada Kürtler de Türkler de Ahıskalar da Araplar da Çerkezler de yaşıyor. Türkler de Kürdler de bu ümmetin çok şerefli birer evladıdır. Bu iki şerefli aile omuz omuza verdiği müddetçe, biz emperyalistlere boyun eğmeyiz. Emperyalistler bu topraklarda at oynatamazlar. Türkler de Kürtler de amca çocuklarıdır. Hala çocuklarıdır. Teyze çocuklarıdır. Etle kemiktirler. Dolayısıyla bu topraklarda yaşayan her vatandaş, bu ülkenin en kıymetli vatandaşıdır. Dili ve mezhebi ne olursa olsun. Bizim için kıymetli olan bu topraklara sadakatidir. Ülkenin birlik ve beraberliği için gönülden katkıda bulunmasıdır.” dedi.

“Hak ile batıl kıyamete kadar çalışacaktır”

“Bizim birlik ve beraberliğimiz gönülden pekişmediği müddetçe, bu ülkenin birlik ve beraberliğini tek yumruk olarak korumadığımız müddetçe, sıkıntılarımız bitmeyecektir.” diyen Ergezen, şunları söyledi: “Hak ile batıl kıyamete kadar çalışacaktır. Emperyalistlerin oyunları devam edecek. Bizim de hak olan mücadelemiz onların karşısına dikilecek. Cumhurbaşkanı'mızdan tutun dağdaki çobanımıza kadar, bu duyguyu taşımak mecburiyetindeyiz. Huzurlu olmak, mutlu olmak, geleceğe ışık tutmak, insanlara rehber olan ölçüleri önüne koyabilmek için çok azimli ve gayretli çalışmamız lazım.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55